Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Florentino Peress par Superlīgu: "Futbolam ir vajadzīgas pārmaiņas. Covid-19 ir pārvērtis visu"

Agris Suveizda

Florentino Peress par Superlīgu: "Futbolam ir vajadzīgas pārmaiņas. Covid-19 ir pārvērtis visu"
Florentino Peress. Foto: Reuters/Scanpix

Par Superlīgas ieceri futbola sabiedrībā runāts jau gadiem ilgi, bet Covid-19 pandēmijā baumas ir tikai pieņēmušās spēkā. Neoficiāli tiek pausts, ka Superlīgas ideju ļoti aktīvi kūrē Turīnas "Juventus" un "Real Madrid" vadības, Superlīgas nodomu atbalstot arī citiem superklubiem.

"Nekas vairs nebūs kā agrāk. Pandēmija ir mainījusi pilnīgi visu, tā gan mūs visus, gan arī futbolu kā sporta veidu ir padarījusi ievainojamāku. Futbolam ir nepieciešamas jaunas formulas, lai to padarītu konkurētspējīgāku un aizraujošāku," sarunā ar AS teica "Real Madrid" prezidents Florentino Peress.

"Mūsu klubs ir piedalījies visos futbola jaunievedumos un tos ir aizstāvējis. Kopā ar septiņām citām valstu federācijām mūsu klubs 1904. dibināja FIFA, bet 1955. gadā sadarbojās ar laikrakstu "L'Equipe" Eiropas kausa [tagadējās Čempionu līgas] izveidē, kas bija revolucionārs mirklis un izmainīja visu futbola vēsturi. Bez šīm izmaiņām futbols nebūtu tāds, kāds tas ir tagad, bet mums ir vajadzīgas jaunas izmaiņas. Futbolam ir jāstājas pretī šai jaunajai ērai, un tieši to "Real Madrid" arī darīs – aizstāvēs fanus," Peress turpināja.

"Pašiem faniem nākas saskarties ar kalendāra blīvumu, kas padara ļoti grūti saprotamu pat to, kurā turnīrā attiecīgā spēle norit. Un tad ir spēlētāji, kuriem šā blīvā kalendāra dēļ nākas riskēt ar savainojumiem. Futbola reformas nedrīkst nogaidīt, mums ir atbildība un pienākums cīnīties par šīm pārmaiņām. Jaunajām paaudzēm ir pieejams lielāks satura apjoms, un futbolam ir jāuzlabo sava konkurētspēja un kvalitāte," uzskata Peress.

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2020/12/20/foo...

     [+] [-]

, 2020-12-20 18:56, pirms 3 gadiem
Beidz murgot, dēļ tādiem futbolu iznīcinās, būs tas pats, kas ar basi, ka izlasē nevarēs spēlēt labākie

     [+] [-]

, 2020-12-20 19:25, pirms 3 gadiem
Nu ja - ja uztaisītu superlīgu , tad visādi tur Doņeckas Shakhtar nevarētu pazemot Madrides klubu...

     [+] [-]

, 2020-12-20 19:51, pirms 3 gadiem
Augstprātības un nekaunības Real nekad nav trūcis. Lai iet viņi un citi līdzskrējēji bekot akmeņlauztuvēs ar savu Superlīgu. Elites klubiņu sagribējies, vai zin, lai nejauši nepakāstu kādiem prastajiem...

  -1 [+] [-]

, 2020-12-20 19:56, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: Augstprātības un nekaunības Real nekad nav trūcis. Lai iet viņi un citi līdzskrējēji bekot akmeņlauztuvēs ar savu Superlīgu. Elites klubiņu sagribējies, vai zin, lai nejauši nepakāstu kādiem prastajiem...
basketbols rāda piemēru, ka tas ir reāli

  +1 [+] [-]

, 2020-12-20 20:11, pirms 3 gadiem
Pārmaiņas noteikti nepieciešamas, ar renes sporta veidu izraisīto ažiotāžu paliek grūti konkurēt.

     [+] [-]

, 2020-12-21 10:05, pirms 3 gadiem
Superlīga padarīs futbolu neskatāmu, lai labāk iet ieskrienas.

     [+] [-]

, 2020-12-21 11:09, pirms 3 gadiem
Varu runāt tikai savā vārdā - mana interese jau par Čempionu līgu ir ārkārtīgi kritusies pēdējos gados. Būtībā visas globālās idejas, tai skaitā tā, ka futbola klubs ir tikai vēsturiska izkārtne, zem kuras spēlē jebkurš, ko vien īpašnieki var atļauties attiecīgajā brīdī nopirkt, man mazina interesi par futbolu, jo līdzjušanas jēga ir iestāšanās par kluba identitāti un vēsturi, bet ja visa identitāte un vēsture ir tikai pagātnes formā... Respektīvi, nedomāju, ka Florentīno, atgremodams šobrīd visu pasaules vareno murgus par obligātajām "pārmaiņām", ir ieguvis kaut kripatu mana respekta.