Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Kūmans: "Spēlēšana uz mākslīgā laukuma - tas nav futbols"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kūmans: "Spēlēšana uz mākslīgā laukuma - tas nav futbols"
Ronalds Kūmans. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola superklubs “Barcelona” ceturtdien Karaļa kausa mačā izbraukumā spēkosies pret trešās līgas vienību “Cornella”. Galvenais treneris Ronalds Kūmans uzskata, ka uz mākslīgā laukuma nav iespējams demonstrēt skaistu futbolu.

Spānijas Karaļa kausa formāts paredz, ka šādos dueļos sava laukuma priekšrocības iegūst zemākā līgā spēlējošā komanda, tādējādi “Cornella” tikusi pie gadsimta iespējas mājās spēkoties pret “Barcelona”. Kā izteicās Ronalds Kūmans, šāds scenārijs būtu perfekts. Ja vien nenāktos spēlēt uz mākslīgā seguma.

“Ir patīkami, ka spēlēsim pie trešās līgas komandas. Taču ir viena problēma - uz mākslīgā laukuma spēlētais nav futbols. Daudz kas būs atkarīgs no seguma kvalitātes, apgaismojuma un citām lietām. Mēs pie tā neesam pieraduši,” teica Kūmans.

“Zinām, ka kausa izcīņās vienmēr ir pārsteigumi. Tā ir sarežģīta spēle, jo pretiniekiem tas būs gada svarīgākais mačs. Mums pret šo dueli jāattiecas nopietni. Daudz būs atkarīgs no psiholoģiskās noskaņošanās,” pauda Nīderlandes speciālists.

Pirms dažām nedēļām viesos pret “Cornella” spēlēja “Barcelona” B komanda. Tā izcīnīja uzvaru. “Domāju, ka mūsu komandas jaunākie spēlētāji ir vairāk pieraduši pie mākslīgā seguma. Futbols ir pavisam citāds. Vajadzīgi citi apavi, bumba skrien ātrāk. Ir jāsagatavojas. Nedrīkstam to izmantot kā attaisnojumu,” pauda Kūmans.

Sagaidāms, ka viņš dos iespēju daudziem jaunajiem futbolistiem, pietaupot visus līderus.

Izmantotie resursi:
https://www.sport.es/en/news/barca/...

  -2 [+] [-]

, 2021-01-20 19:07, pirms 3 gadiem
Njā, Barselona nu tiešām ir tā komanda kurai būtu jāuztraucas par laukumu un citām figņām spēlējot pret 3.līgas komandu. Āpsis.

     [+] [-]

, 2021-01-20 20:05, pirms 3 gadiem
Ja čempionātā būtu stabilā 1. vietā , tad dziedātu citu dziesmu.