Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" vienojas par brazīliešu talanta iegādi, Roke ieradīsies tikai nākamgad

Agris Suveizda

"Barcelona" vienojas par brazīliešu talanta iegādi, Roke ieradīsies tikai nākamgad
Vitors Roke. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Spānijas futbola čempionvienība "Barcelona" pavēstījusi par vienošanos ar Brazīlijas klubu Kuritibas "Club Athletico Paranaense" par 18 gadus vecā brazīliešu centra uzbrucēja Viktora Rokes pāreju.

Katalonijas klubs vēsta, ka Roke komandai pievienosies tikai aiznākamajā jeb 2024./25. gada sezonā un parakstīs septiņu gadu līgumu līdz 2031. gadam, kā izpirkuma maksa būs 500 miljoni eiro. Neoficiāli tiek pieļauta iespēja, ka Roke uz Barselonu varētu pārcelties jau janvārī, taču tas būs atkarīgs no tā, vai klubs spēs izpildīt finansiālā fair play noteikumus.

Pārejas detaļas "Barcelona" pagaidām neatklāj, taču Fabricio Romāno un citi ārzemju mediji ziņo, ka Brazīlijas klubs saņems 30 miljonus eiro un vēl 31 miljonu būs iespējams dabūt piemaksās – 26 miljonus atkarībā no spēlētāja individuālā snieguma un komandas panākumiem, vēl piecus miljonus tad, ja Roke iekļūs pasaules labākā spēlētāja balsojuma trijniekā.

Profesionālo karjeru Vitors Roke sāka "Cruzeiro", Brazīlijas B sērijā ejot uz maiņu sešās spēlēs, bet 2022. gada aprīlī par 4,7 miljoniem eiro pievienojās "Club Athletico Paranaense" un līgu augstāk sāka 14 no 29 spēlēm un guva piecus vārtus. Šosezon A sērijā uzbrucējs sācis 10 no 13 mačiem un guvis septiņus vārtus, bet Kuritibas klubs ieņem 11. vietu. Februārī Roke kļuva par Dienvidamerikas U20 čempionu un ar sešiem vārtiem astoņās spēlēs dalīja rezultatīvākā spēlētāja godu – tikpat vārtu guva arī gadu vecākais Andrejs Santuss, kuru janvārī par 12,5 miljoniem eiro nopirka Londonas "Chelsea" un izīrēja atpakaļ "Vasco da Gama". Martā Roke debitēja Brazīlijas pieaugušo izlasē, aizvadot 25 minūtes pārbaudes spēlē Marokā (1:2).

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...
https://twitter.com/FabrizioRomano/...

     [+] [-]

, 2023-07-12 23:33, pirms gada
Cerams ka būs Ronaldo Nazario Phenomenon variants nevis Robinjo.

     [+] [-]

, 2023-07-13 07:57, pirms gada
Saskaitot ciparus nesanāk sākumā minētie 500 mio

     [+] [-]

, 2023-07-13 14:32, pirms gada
Speciaalists rakstīja: Saskaitot ciparus nesanāk sākumā minētie 500 mio
ko tu tur mēģini saskaitīt ?