Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" pārspēj "Real Madrid" pasaules vērtīgāko futbola klubu sarakstā

Rolands Eliņš

"Barcelona" pārspēj "Real Madrid" pasaules vērtīgāko futbola klubu sarakstā
Lionels Mesi. Foto: EPA/Scanpix

Prestižā izdevuma "Forbes" vērtējumā "Barcelona" šobrīd ir vērtīgākais futbola klubs pasaulē, šajā sarakstā apsteidzot Madrides "Real".

"Forbes" vērtīgāko futbola klubu sarakstā 16 gadus pēc kārtas bija tikai divas komandas – Mančestras "United" 11 reizes un Madrides "Real" piecas reizes. Tagad šajā sarakstā ir jauna līdere, Madrides "Real" sīkstākā konkurente futbola laukumā "Barcelona", kuras vērtība aprēķināta nedaudz virs Madrides karaliskā kluba.

"Barcelona" novērtēta 4.76 miljardu ASV vērtībā, neskatoties uz Lionela Mesi drāmu pagājušajā vasarā, kad viņš centās atstāt komandu. "Barcelona" ar neveiksmi pabeidza gan šo, gan iepriekšējo Čempionu līgas sezonu, vairākas reizes ir mainījusi galveno treneri, kā arī cīnījusies ar iekšējiem skandāliem, un tagad ievēlēta jauna kluva vadība.

"Forbes" norāda, ka futbola grandu vērtība iepriekšējo divu gadu laikā ir pieaugusi vidēji par 20%, neskatoties uz pandēmijas izraisītajiem zaudējumiem. Tiek norādīts, ka futbolā joprojām tiek saskatīts pilnībā neizmantots biznesa potenciāls, ņemot vērā klubu lielo atpazīstamību visā pasaulē.

Pirmajā desmitniekā kopumā seši Anglijas klubi, kā arī Minhenes "Bayern" un Parīzes "Saint-Germain". Tieši aiz pirmā desmitnieka ir Turīnas "Juventus", bet tad seko vēl trīs citi Itālijas klubi – abas Milānas slavenās komandas un "Ajax". Divdesmit bagātāko klubu sarakstā ir tikai viena komanda, kas nepārstāv "Top5" līgu, proti, Amsterdamas "Ajax" novērtēta 413 miljonu dolāru vērtībā un ieņem 20. vietu šajā sarakstā.

Pasaules vērtīgākie futbola klubi

V.KlubsValstsVērtība*
1.BarcelonaSpānija4.76
2.Real MadridSpānija4.75
3.Bayern MunichVācija4.21
4.Manchester UnitedAnglija4.2
5.LiverpoolAnglija4.1
6.Manchester CityAnglija4
7.ChelseaAnglija3.2
8.ArsenalAnglija2.8
9.PSGFrancija2.5
10.TottenhamAnglija2.3

*miljardi ASV dolāru

Izmantotie resursi:
https://www.forbes.com/sites/mikeoz...

  -3 [+] [-]

, 2021-04-12 23:05, pirms 3 gadiem
Kur FK Spartaks?

  -2 [+] [-]

, 2021-04-12 23:55, pirms 3 gadiem
Labāk kur ir ФК Рига, jo tas ir Latvijas bagātākais klubs

     [+] [-]

, 2021-04-13 09:02, pirms 3 gadiem
bet tad seko vēl trīs citi Itālijas klubi – abas Milānas slavenās komandas un "Ajax".

Trīs Itālijas komandas - Inter, AC un Ajax Atgādiniet, kurā Itālijas pilsētā bāzējas Ajax? Perudžā vai Rimini?