Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Aizturēts "Barcelona" bijušais prezidents Bartumeu, veikta kratīšana kluba birojā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aizturēts "Barcelona" bijušais prezidents Bartumeu, veikta kratīšana kluba birojā
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien virkne Spānijas mediju vēsta, ka Katalonijas policija veikusi kratīšanu varēnā futbola kluba “Barcelona” ofisos, lai izmeklētu apsūdzības korupcijā, naudas atmazgāšanā un vāktu pierādījumus “Barcagate” lietā, kad kluba prezidents Žuzeps Bartumeu nolīga kompāniju, lai tā sociālajos tīklos publicētu futbolistus noniecinošus ierakstus.

Tiek vēstīts, ka Katalonijas policija aizturējusi “Barcelona” bijušo prezidentu Žuzepu Bartumeu, kurš pēc ilga spiediena no malas un saspringtajām attiecībām ar Lionelu Mesi 27. oktobrī atkāpās no amata. Aizturēts arī kluba vadītājs Oskars Grau, juridiskā departamenta vadītājs Romāns Gomess un Bartumeu labā roka Haime Maserers. Viņus policijas iecirknī plānots paturēt līdz pēcpusdienai, tādējādi nodrošinoties, ka viņi netraucēs pierādījumu ievākšanā. Policija apstiprinājusi, ka aizturēti cilvēki, taču nenosauca skaitu vai vārdus. “Barcelona” apstiprinājusi, ka tās birojā šodien viesojušies policisti.

“Barcagate” aizsākās, kad Bartumeu nolīga kompāniju I3 Ventures, lai tā radītu viltotus sociālo tīklu kontus. No tiem tika raidītas kritikas šaltis Mesi, Žerāra Pikē un citu “Barcelona” futbolistu virzienā, tika apvainoti bijušie spēlētāji, piemēram, Čavi, bijušais treneris Peps Gvardiola, bijušais prezidents Huans Laporta, kamēr Bartumeu tika veltīti cildinoši vārdi. Brīdī, kad pirms gada atklātībā nonāca baumas par šādām darbībām, attiecības starp kluba tā brīža prezidentu un kapteini Mesi kļuva ļoti saspīlētas. Pats Bartumeu gan kategoriski noliedza, ka būtu veicis šādu kampaņu.

“Barcelona” par kampaņu esot samaksājusi miljonu eiro. Lai naudas izlietojums nebūtu jāapstiprina valdei, darījums sadalīts vairākās mazākās daļās, apejot sistēmu. Auditā atklājies, ka tirgus cena šādam pakalpojumam būtu no 120 līdz 150 tūkstošiem, nevis viens miljons. Policija kratīšanas laikā cer izņemt dokumentus, kas pierādītu korupciju un naudas atmazgašanu.

Izmantotie resursi:
https://www.naciodigital.cat/notici...
https://cadenaser.com/ser/2021/03/0...

     [+] [-]

, 2021-03-01 15:41, pirms 3 gadiem
Nesmuki gan.

     [+] [-]

, 2021-03-01 16:52, pirms 3 gadiem
Autor, šādā garā tekstu rakstot, aizdzīvosies līdz tiesu darbiem nākotnē 😁
Ne jau šajā stāstā. Barca Tev pakaļ neskries, protams, bet uzraksti tā par kādu, kuram Tavs raksts rūpēs.
Mediju brīvība nav visatļautība. Respektīvi, viens vārda "iespējams" nebūšana var visu dzīvi sabeigt.

Šie vēl izmeklēšanu veic un veiks. Bet Tev viss jau fakta formā 😁

Nebrīnos, ja mēsli tur beigās iznāks konkrētās struktūras menedžerim un viss. Jo rēķinu apstiprinātājs jau nav bijis Bartomeu. Šis tā arī paliks pie tā, ka neko nezin par šiem rēķiniem un nekādu sabotāžu nav veicis.
Mes que un club 🙈

  +1 [+] [-]

, 2021-03-01 17:16, pirms 3 gadiem
h*j tu tur ko pierādīsi!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-01 17:21, pirms 3 gadiem
Laporta ir vieniigais no peedeejiem Barcas prezidentiem, kursh nav iekuulies nepatikshanaas ar policiju un nav ticis aiztureets - Лапорта, кстати, единственный президент «Барсы» в XXI веке, которого не арестовывала полиция. До него клубом управлял Хосе Луис Нуньес – в 2011 году его обвиняли в даче взятки. После Лапорты был Сандро Россель – он вообще сидел в тюрьме из-за присвоения средств за трансфер Неймара. Теперь пришла очередь Бартомеу. (sports.ru)

  -1 [+] [-]

, 2021-03-01 20:38, pirms 3 gadiem
555 rakstīja: Laporta ir vieniigais no peedeejiem Barcas prezidentiem, kursh nav iekuulies nepatikshanaas ar policiju un nav ticis aiztureets - Лапорта, кстати, единственный президент «Барсы» в XXI веке, которого не арестовывала полиция. До него клубом управлял Хосе Луис Нуньес – в 2011 году его обвиняли в даче взятки. После Лапорты был Сандро Россель – он вообще сидел в тюрьме из-за присвоения средств за трансфер Неймара. Теперь пришла очередь Бартомеу. (sports.ru)
Par Laportu jau sociālajos joko, ka vajadzētu kā nākamo pakratīt un paskatīties kas tur izbirs.

     [+] [-]

, 2021-03-01 21:31, pirms 3 gadiem
Par ko gan ir pārvērtusies Barsa, klaunāde, ja spēlētāji spēs koncentrēties uz futbolu šajā situācijā, tad varbūt kādu trofeju vēl aizķers, viss, kas norit kabinetos ir PSC

     [+] [-]

, 2021-03-02 09:18, pirms 3 gadiem
blah rakstīja: Par Laportu jau sociālajos joko, ka vajadzētu kā nākamo pakratīt un paskatīties kas tur izbirs.
vinsh arii zhuks ir ne pa jokam, atceros, ka vinju izbesiija lidostas droshiiabas paarbaudes un vinsh publiski novilka bikses.