Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Norvēģijas futbola prezidente FIFA kongresā vēršas pret korupciju un pārkāpumiem: "Jums jābūt paraugam"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Norvēģijas futbola prezidente FIFA kongresā vēršas pret korupciju un pārkāpumiem: "Jums jābūt paraugam"
Līze Klavenesa. Foto: Ole Kristian Strøm/VG

Līze Klavenesa, kura tikai marta sākumā tika ievēlēta par Norvēģijas Futbola federācijas prezidenti, šodien uzstājusies FIFA kongresā, kritizējot gan Pasaules kausa rīkotāju Kataru, gan arī FIFA pieņemtos lēmumus.

Juristes izglītību ieguvusī Līze Klavenesa, kura Norvēģijas sieviešu izlasē aizvadījusi 73 spēles, 7. martā kļuva par pirmo sievieti, kura ievēlēta Norvēģijas Futbola federācijas prezidenta amatā. Pagājušajā gadā Norvēģijas futbola padome nobalsoja pret Pasaules kausa boikotu, taču tika atbalstīts priekšlikums, ka federācijas prezidentam FIFA kongresā jādodas pie mikrofona un jāvelta kritika lēmumu pieņēmēju virzienā. Tieši Norvēģija visasāk vērsusies pret Kataru un pārkāpumiem pret stadionu būvniecībā iesaistītajiem cilvēkiem.

"Mēs nedrīkstam ignorēt prasības pēc pārmaiņām. FIFA rīcība atstāj vistiešāko iespaidu uz federācijām, kas sāk rīkoties līdzīgi. Tāpēc FIFA jābūt paraugam. Lēmums par Pasaules kausa piešķiršanu Katarai tika apstiprināts nepieņemamā veidā. Cilvēktiesības un dzimumu līdztiesība neatradās starta sastāvā," pauda Klavenesa. FIFA prezidents Džanni Infantīno kongresā sēdēja pirmajā rindā līdzās Kataras politiskajai vadībai.

"FIFA sākusi pievērsties problēmām, taču vēl ir ejams tāls ceļš. Ārzemju strādnieki, kuri tika savainoti, un bojāgājušo strādnieku ģimenes – par viņiem ir jāparūpējas. FIFA jārīkojas, lai tiešām sekotu izmaiņas. Baidos, ka nākotnē redzēsim tukšus stadionus, ja šobrīd neizmantosim iespēju. Ir pienācis laiks rīkoties. Mums nepieciešama caurspīdība, nulles tolerance pret korupciju, jādod iespēja sieviešu futbolam augt," pauda Klavenesa.

Pēc viņas uzstājās Hondurasas federācijas ģenerālsekretārs Hosē Mehia, kurš nebija pārāk priecīgs par Klavenesas runu: "Mēs saprotam mūsu norvēģu draudzenes bažas, taču šī nav īstā vieta, kur par to runāt. Šis ir laiks futbolam. Šeit esam kopā kā futbola ģimene."

Pēc tam, kad Katarai tika piešķirtas tiesības uzņemt 2022. gada Pasaules kausu, tika sākta izmeklēšana apsūdzībām par korupciju. Tomēr lielākā daļa no lēmuma pieņēmējiem joprojām nav saņēmuši nekādu sodu.

Izmantotie resursi:
https://www.vg.no/sport/fotball/i/X...

     [+] [-]

, 2022-03-31 14:41, pirms 2 gadiem
"Mēs saprotam mūsu norvēģu draudzenes bažas, taču šī nav īstā vieta, kur par to runāt. Šis ir laiks futbolam. Šeit esam kopā kā futbola ģimene."

Pareizi, nav ko kritizēt valdību, te tikai futbols Kamēr nauda nāk tikmēr acis pievērsim uz visu lopi

     [+] [-]

, 2022-03-31 17:27, pirms 2 gadiem
Jo vairāk starptautiskajās federācijās tiks kustināti jautājumi par sadarbībām ar diktatūrām, šaubīgiem gadījumiem u.tml., jo labāk. Varbūt arī kaut kas sāks notikt, lai nepieļautu līdzīgas situācijas.