Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Katarā mācībās pirms Pasaules kausa bojā gājuši trīs ārzemju glābēji

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Katarā mācībās pirms Pasaules kausa bojā gājuši trīs ārzemju glābēji
Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Trīs Pakistānas ugunsdzēsēji gājuši bojā mācību laikā Dohā pirms Katarā gaidāmā Pasaules kausa finālturnīra futbolā, ceturtdien paziņoja vietējās varasiestādes.

Tiek ziņots, ka visi trīs pakistāniešu glābēji piedalījās starptautiskās mācībās Dohas apkārtnē, kas sevī ietvēra arī ķīmisko incidentu un masu nekārtību simulācijas.

Atbildīgās iestādes nav sniegušas sīkāku informāciju par trešdienas vēlā vakarā notikušo negadījumu, tomēr bojā gājušo draugi izplatījuši ziņas sociālajos medijos, ka trijotne gājusi bojā nogāžoties ceļamkrānam Hamadas ostā.

Kopumā 15 valstu, ieskaitot ASV, Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Saūda Arābijas un Turcijas, glābēji ieradušies uz mācībām Dohas apkaimē. Tās noslēgsies šodien.

Tikmēr Kataras Drošības operāciju komiteja ziņo, ka mācības parādījušas "militāro spēku un civilo varas iestāžu spējas, gatavību un apņēmību tikt galā ar visiem scenārijiem".

Pasaules kauss futbolā Katarā sāksies 20. novembrī un norisināsies līdz 18. decembrim.