Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Melnkalnes izlase atzīmē Latvijas aso spēli un slikto laukuma kvalitāti

Rolands Eliņš

Melnkalnes izlase atzīmē Latvijas aso spēli un slikto laukuma kvalitāti
Kristers Tobers divcīņā ar Urošu Džurdeviču. Foto: AFP/Scanpix

Pēc vakardien "Skonto" stadionā aizvadītās PK2022 atlases spēles, kurā ar 2:1 tika pieveikta Latvijas izlase, Melnkalnes futbola valstsvienības pārstāvji ar galveno treneri Miodragu Raduloviču un komandas zvaigzni Stevanu Jovetiču priekšgalā komentāros medijiem norādīja uz Rīgas stadiona zālāja slikto kvalitāti. Jovetičs sacīja, ka tieši šādai spēlei gan bijusi gatavošanās, kamēr treneris atzīmēja, ka Melnkalnei pāris brīžos arī paveicies, taču izcīnīta pelnīta uzvara. Melnkalnes treneris gan nevairījās arī no kritikas spēles tiesnesim.

"Svarīgākais ir tas, ka uzvarējām," teica Urošs Džurdevičs, kuram šī bija debijas spēle izlasē. "Rēķinājāmies ar to, ka būs sarežģīta spēle, zinājām, ka nevarēsim spēlēt tā, kā varētu un vēlētos, jo laukuma kvalitāte nebija labākā. Taču otrajā puslaikā uzlabojām spēli, izveidojām vairāk vārtu gūšanas momentu, un Stevans savu paveica."

"Latvieši spēlēja ļoti asi," izteicās Džurdevičs, Spānijas otrās līgas bombardieris. "Jau otrajā minūtē saņēmu pirmo sitienu, tam sekoja vēl vairāki. Domāju, ka bija jāseko noraidījumam, jo saņēmu sitienu arī ar elkoni. Taču izturējām, un esmu apmierināts ar izcīnīto uzvaru."

Arī Melnkalnes izlases uzbrukuma zvaigzne Stevans Jovetičs, kurš iesita abus vārtus, atzīmēja, ka nekādi pārsteigumi viņam nav bijuši: "Šī bija smaga, fiziski prasīga spēle ar daudz divcīņām un sliktu laukumu. Zinājām, ka tā būs, tam arī gatavojāmies un parādījām, ka esam labāki. Mums otrajā puslaikā bija vēl vairākas iespējas, žēl, ka nenokārtojām uzvaru jau ātrāk. Taču svarīgākais tomēr ir tas, ka uzvara ir."

"Monaco" uzbrucējs Jovetičs, kurš savā karjerā spēlējis arī tādos klubos kā Mančestras "City", "Fiorentina" un Milānas "Inter", izteicās, ka viņa izlasei nav īsti paveicies, nonākot iedzinējos pirmā puslaika izskaņā, kad Latvijai skaistus vārtus guva Jānis Ikaunieks.

"Tas viņiem bija pirmais sitiens pa vārtiem, taču, par laimi, mēs ātri noreaģējām," teica Jovetičs. "Pēc tam otrajā puslaikā jau bijām ar jaunu enerģijas devu, bijām apņēmīgāki, ātrāki un vairāk uzbrukām. Manuprāt, pilnībā pelnīta uzvara."

Uzvara pār Latviju ieies vēsturē kā Melnkalnes izlases jaunā galvenā trenera Miodraga Raduloviča pirmā uzvara ar valstsvienību, un treneris pēc spēles medijiem atzīmēja, ka savā 20 gadus ilgajā trenera karjerā šī viņam bijusi īpaša spēle.

"Paldies maniem spēlētājiem. Viņi bija spēcīgāki par visiem šķēršļiem – aukstumu, laukuma kvalitāti, tiesneša līmeni, kas, manuprāt, PK kvalifikācijas turnīra līmenim neatbilda, - un viņi uzvarēja," teica Melnkalnes treneris. "Latvija mūs sodīja, izmantojot savu pirmo iespēju pretuzbrukumā, taču apliecinājām savu meistarību, uzreiz panākot neizšķirtu. Norvēģijai ir Holanns, bet mums ir Jovetičs! Jā, es zinu, ko tikko pateicu."

Radulovičs norādīja, ka viņa komanda bija gatavojusies fiziski smagai spēlei, jo paredzēja, ka tieši tādu spēli vēlēsies uzspiest Latvijas izlase: "Šādā līmenī improvizācijai nav vietas, izpētījām pretiniekus, cik labi vien varējām. Atbildējām uz Latvijas fizisko spēli un zinājām, ka citā veidā viņi mūs apdraudēt nevar." Melnkalnes treneris gan atzina, ka dažos brīžos viņa izlasei paveicies, kad bumba bīstami atradās viesu soda laukumā: "Arī viņi dažus momentus izniekoja, taču, visu sasummējot, mēs bijām labāki."

Radulovičs arī skaidroja, kāpēc visai vēlu ķēries pie maiņu veikšanas: "Sabiedrībai Melnkalnē likās, ka mums te būs viegls mačs, taču zinājām, ka nekā viegla nebūs. Mums nebija dota vaļa riskēt, mums vajadzēja tikt pie uzvaras. Ja būtu ātrāk izvirzījušies vadībā, būtu citādi, taču rezultāts bija neizšķirts, mēs uzbrukām un radījām spiedienu uz pretinieku vārtiem. Tobrīd nevēlējos mainīt neko citu kā vien rezultātu."

Melnkalnei nākamā spēle būs pret Gibraltāru, dodot labas iespējas pēc otrās kārtas tikt jau pie sešiem punktiem kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
https://www.vijesti.me/sport/fudbal...
https://www.vijesti.me/sport/fudbal...

Slēpts komentārs: D-Mob

  +2 [+] [-]

, 2021-03-25 11:26, pirms 3 gadiem
Ja viņi domā, ka Latvija spēlēja asi, tad pret Gibraltāru viņi var nosūtīt 3 punktus pa pastu un palikt mājās gultās.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 11:30, pirms 3 gadiem
Cik var nīdēt par to laukumu. Krietni sliktāki varianti ir redzēti.
Tas Halanda salīdzinājums labs, ņemot vērā, ka vienam ir 31 un otram knapi 20 gadu. 😁

  +4 [+] [-]

, 2021-03-25 11:31, pirms 3 gadiem
Tas vispār ir vāks. Atbrauc uz citu valsti, pārmet par laukuma kvalitāti, nemitīgi strīdas ar tiesnesi un prasa sodus.. Veči, kur jūs bijāt (ar šo es domāju LV izlasi)? Mēs spēlējam mājās, kādēļ Melnkalnei tas netika parādīts? Tas ir tāpat kā kaimiņš atnāk pie tevis ciemos un pasaka, ka ēdiens slikts, izder aliņu un vēl pārguļ ar sievu, bet tu noskaties, sak', ko Tu stipram padarīsi... c'mon!

  +4 [+] [-]

, 2021-03-25 11:33, pirms 3 gadiem
D-Mob rakstīja: Pretinieku treneris pēc gola kā aptirsies skrēja, kā Franciju būtu uzvarējis. Un salīdzināt kaut kādu Jovetiču ar Halandu, kurš jau ir vairāk izdarījis, parāda tikai to, ka bija apmīzies pret Latviju jau pirms spēles.
Pareizi, vispār jāaizliedz pretiniekiem priecāties, kad viņi apspēlē Latviju. Uzreiz pa sarkanajam plāksterim katram, kurš pasmaida.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-25 11:38, pirms 3 gadiem
Laukums tiešām bija tūdīgs, brīžiem pat netālās piespēlēs varēja redzēt, kā bumba lēkā pa nelīdzenumiem, un tehniskām komandām, protams, šādi laikumi nav piemēroti. Žēl, ka mūsējiem neizdevās aizķerties aiz viena punkta, pret Melnkalni tas būtu vērtīgs punkts.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 11:39, pirms 3 gadiem
Melnkalnei ir treneris, Latvijai ir ieliktnis bez spārniņiem daiņels

  -1 [+] [-]

, 2021-03-25 11:52, pirms 3 gadiem
Vakar tieši spēles laikā vairākkārt nesapratnē domāju par melnkalniešu izteikumiem, ka viņus satrauc laukuma kvalitāte. Viņi brīžiem bumbojās un bumbu spārdīja, ka tik tālāk prom, neesot neko labākiem par mūsējiem vai citām D līgas komandām. Atsevišķiem spēlētājiem tur bija iekšā, bet pamatmasu veidoja mūsu līmenis. Tāpēc domāju, ka laukuma kvalitāte ir pēdējais, ko vienai vai otrai komandai vajadzētu vainot pie savām tehniskajām (ne)spējām futbola laukumā.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-25 11:58, pirms 3 gadiem
Un cik reizes Uldriķis dabūja pa galvu ar elkoni? Čīkstētāji un tēlotāji, kā jau dienvidnieki.

     [+] [-]

, 2021-03-25 12:08, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Un cik reizes Uldriķis dabūja pa galvu ar elkoni? Čīkstētāji un tēlotāji, kā jau dienvidnieki.
lasi manu ierakstu 5 komentārus augstāk.. precīzi tas, ko es pārmetu.. tavējo sit, bet visi pārējie šūpo galvas

  +8 [+] [-]

, 2021-03-25 12:11, pirms 3 gadiem
D-Mob rakstīja: Pretinieku treneris pēc gola kā aptirsies skrēja, kā Franciju būtu uzvarējis. Un salīdzināt kaut kādu Jovetiču ar Halandu, kurš jau ir vairāk izdarījis, parāda tikai to, ka bija apmīzies pret Latviju jau pirms spēles.
Labāk tomēr šādi, pēc uzvarētas spēles pazīmēties, nekā kā LV basket izlase vēl pirms spēles ar BUL izlielījās par gaidāmo vinni un...apd!rsās!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-25 12:38, pirms 3 gadiem
Laukums kā kartupeļu lauks, kvalitāte drausmīga šāda līmeņa spēlēm

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 12:42, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Pareizi, vispār jāaizliedz pretiniekiem priecāties, kad viņi apspēlē Latviju. Uzreiz pa sarkanajam plāksterim katram, kurš pasmaida.
Tas nebija tā domāts, vajag izlasīt visu komentāru.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-25 13:10, pirms 3 gadiem
melnkalnieši ir serbu tuvākie etniskie radinieki ar attiecīgu mentālu

  +4 [+] [-]

, 2021-03-25 13:40, pirms 3 gadiem
Būtu labāk atzinuši,ka paši ir nožēlojami simulanti.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 14:14, pirms 3 gadiem
Vai uz patiesiibu apvainoties ir gudri?

  +4 [+] [-]

, 2021-03-25 14:27, pirms 3 gadiem
Es atzīmēšu Melnkalnes raudāšanu...

  -1 [+] [-]

, 2021-03-25 16:29, pirms 3 gadiem
nu, tak vajadzēja tos melnkalniesus pa īstam salauzt...jau 1.minūtē vajadzēja to Kārkliņu uz laukuma, lai vienreiz Jovitičam pa kājām, tad otreiz pa kājām, dabūt dzelteno un 10 minūtē Kārkliņu nomaina Tobers, kurš vēlreiz Jovitičam pa kājām un šo aiznes....tad Latvija uzvar ar 1:0 un lai šie smirdīgie kalnuāži raud par zaudējumu, slikto laukumu utt..
Dzirdēji, Kazakēvič!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-25 16:54, pirms 3 gadiem
Lai priecājas ka mūsējiem visas maikas vienādas 🤬

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 17:56, pirms 3 gadiem
''Atbildējām uz Latvijas fizisko spēli un zinājām, ka citā veidā viņi mūs apdraudēt nevar''
ļoti skumji, ka esam nonākuši tik tālu, ka kaut kādas Melnkalnes treneris tā domā un pat atļaujas publiski pateikt

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 18:52, pirms 3 gadiem
Tāpēc jau viņi hokeju nespēlē, ka baidās no sāpēm.

     [+] [-]

, 2021-03-25 20:54, pirms 3 gadiem
Opaps rakstīja: ''Atbildējām uz Latvijas fizisko spēli un zinājām, ka citā veidā viņi mūs apdraudēt nevar''
ļoti skumji, ka esam nonākuši tik tālu, ka kaut kādas Melnkalnes treneris tā domā un pat atļaujas publiski pateikt
slikti, ja nobīdās ģeopolitiskais orientieris

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 20:58, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: melnkalnieši ir serbu tuvākie etniskie radinieki ar attiecīgu mentālu
Tādi kā serbu čangaļi ...

     [+] [-]

, 2021-03-26 11:44, pirms 3 gadiem
melnkalnei tur nevienu zvaigzni neredzu. ir tikai daži spēlētāji kuri spēlē pasaules top klubos bet viņi nav zvaigznes