Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Sākas otrā PK spēļu kārta: Anglija spēkosies pret azartisko ASV

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sākas otrā PK spēļu kārta: Anglija spēkosies pret azartisko ASV
Harijs Keins. Foto: SIPA/Scanpix

Šodien ar četrām spēlēm sāksies otrās apakšgrupas spēļu kārtas izspēle Pasaules kausa finālturnīrā. Plkst. 21:00 B apakšgrupā savstarpēji spēkosies Anglijas un ASV valstsvienības. Angļiem līdz šim finālturnīros nav izdevies apspēlēt amerikāņus. A grupā spēlēs Nīderlande pret Ekvadoru un Katara pret Senegālu, bet dienu iesāks Velsas un Irānas duelis.

• Otrā spēļu kārta Pasaules kausa finālturnīrā sāksies ar mačiem A un B apakšgrupās.

• A grupā pēc pirmās spēļu kārtas līderes, pateicoties panākumiem pār Kataru un Senegālu, ir Nīderlande un Ekvadora.

• Tikmēr B grupā vienīgā līdere ir Anglija, kas guva pārliecinošu panākumu pār Irānu. Citā spēlē punktus dalīja Velsas un ASV valstsvienības.

12:00 Velsa – Irāna

• Kā pirmie otro spēļu kārtu atklās B apakšgrupas izlases – Velsa un Irāna. Tās savstarpēji spēkosies ‘’Ahmad bin Ali’’ stadionā.

• Komandām tā kļūs par pirmo savstarpējo spēli finālturnīra ietvaros. Velsa gan tajā piedalās pirmo reizi kopš 1958. gada, kamēr Irāna spēlē jau trešajā Pasaules kausā pēc kārtas un sestajā kopumā.

• Ja Irāna zaudējumu piedzīvoja pārliecinoši, tad Velsai pret ASV nācās atspēlēties. To izdevās panākt otrajā puslaikā, kad 11 metru soda sitienu realizēja Gerets Beils. Visticamāk, pēc turnīra viņš varētu noslēgt karjeru izlasē.

• Velsai uzvara var ļaut spert soli pretī tikšanai ārā no grupas, kas nozīmēs arī to, ka Irānai divi zaudējumi liegs turpināt cīņu par astotdaļfinālu. Vēl nekad irāņi Pasaules kausā nav tikuši ārā no grupas.

15:00 Katara – Senegāla

• ‘’Al Thumama’’ stadionā otro spēli turnīrā aizvadīs turnīra saimnieki Katara. Šoreiz tā spēkosies pret Senegālu, kam palīdzēt nevar līderis Sadio Manē.

• Abas turnīru sāka neveiksmīgi, ar 0:2 piekāpjoties attiecīgi Ekvadorai un Nīderlandei. Turnīra saimniece Katara atklāšanas mačā pret Ekvadoru demonstrēja samērā vāju spēli, bet pēc spēles galvenais treneris Fēlikss Sančess atklāja, ka, iespējams, patraucējis satraukums.

• 2021. gada Āfrikas Nāciju kausa čempione Senegāla pirmajā turnīra spēlē piekāpās Nīderlandei. Abi vārti tika ielaisti pašā mača izskaņā.

• Izlases Pasaules kausa finālturnīra vēsturē savstarpēji spēkosies pirmo reizi. Uzvarētāja turpinās cīņu par iekļūšanu astotdaļfinālā, bet zaudētājai turnīrs būs beidzies pēc trim mačiem apakšgrupā.

• Senegāla tikai trešo reizi piedalās Pasaules kausa finālturnīrā. Pirms 20 gadiem savā debijā tā aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, kas ir tās labākais sasniegums.

18:00 Nīderlande – Ekvadora

• ‘’Khalifa International’’ stadionā tiksies pašreizējās A grupas līderes – Nīderlande pret Senegālu. Spēles uzvarētāja jau kārtu pirms apakšgrupu turnīra beigām nodrošinās vietu astotdaļfinālā, bet neizšķirts vēl var dot intrigu cīņā par turnīra turpināšanu.

• Ekvadora atklāšanas spēlē pret Kataru uzvaru nodrošināja pirmajā puslaikā, otrajā nespēlējot uz pilnu spēku. Abus vārtus iesita Eners Valensija, kurš gan arī iedzīvojās savainojumā. Pēc spēles galvenais treneris gan pauda, ka spēlētājs būs gatavs mačam pret Nīderlandi.

Oranžie atgriezās Pasaules kausa apritē ar uzvaru galotnē pār Senegālu ar 2:0. Pirms četriem gadiem Nīderlande nozīmīgajam forumam nekvalificējās.

• Trīs reizes Nīderlande Pasaules kausā finišējusi otrajā vietā, pēdējo reizi finālā spēlējot pirms 12 gadiem, kad turnīrs rīkots tika Dienvidāfrikā.

21:00 Anglija – ASV

• Dienas centrālā spēle varētu būt B apakšgrupā starp Anglijas un ASV izlasēm. Tā paredzēta ‘’Al Bayt’’ stadionā.

• Anglija turnīra sāka ar pārliecinošu uzvaru, kamēr ASV spēlēja neizšķirti 1:1 ar Velsu. Gereta Sautgeita vadītās izlases rindās pret Irānu potītes savainojumā iedzīvojās uzbrukuma līderis Harijs Keins, taču tas nav izrādījies nopietns un viņš atradīsies sastāvā.

• Visticamāk, pamatsastāvā tiks iesaistīts aizsargs Harijs Magvairs, kurš bija tās sastāvā arī atklāšanas mačā.

• Pēc uzvaras pār Irānu Gerets Sautgeits pauda, ka nav bijis apmierināts ar diviem ielaistajiem vārtiem un viņa vadītajai izlasei būs jāspēlē krietni labāk, lai pārspētu ASV.

• ASV spēlē ātri un aizraujoši. Pret Velsu tā bija labāka pirmā puslaika laikā, izvirzoties vadībā, bet otrajā puslaikā nesekoja tikpat labs turpinājums.

• Komandām šī būs trešā savstarpējā spēle Pasaules kausa ietvaros un Anglija līdz šim vēl ne reizi nav uzvarējusi. 1950. gada turnīrā ar 1:0 uzvarēja ASV, bet 2010. gadā tika fiksēts neizšķirts 1:1.

• "William Hill" futbola eksperta Rūdolfa Lielauša komentārs: "Pēc ļoti pārliecinošas uzvaras pār Irānu turnīra sākumā arī spēlē pret ASV angļi tiek vērtēti kā favorīti. Koeficients uz Anglijas uzvaru ir 1.62 (61% varbūtība), kas nav pārsteigums, ņemot vērā to, ka pirms turnīra sākuma Anglijai tika prognozēta pārliecinoša uzvara grupā. Interesanti atskatīties vēsturē, kad abas komandas tikās 2010. gada Pasaules kausā un koeficienti uz spēles iznākumu (1.56 koef. uz Anglijas uzvaru) bija gandrīz identiski kā šobrīd. Arī toreiz grupas favorīta loma tika atvēlēta angļiem, bet amerikāņi bija galvenie pretendenti uz otro vietu grupā."

A grupa

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Ekvadora11002:03
2.Nīderlande11002:03
3.Senegāla10010:20
4.Katara10010:20

B grupa

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Anglija11006:23
2.ASV10101:11
3.Velsa10101:11
4.Irāna10012:60

Otrā spēļu kārta

DatumsGStadionsSpēleLaiks
25.11.BAhmad bin AliVelsa – Irāna12:00
AAl ThumamaKatara – Senegāla15:00
AKhalifa InternationalNīderlande – Ekvadora18:00
BAl BaytAnglija – ASV21:00
26.11.DAl JanoubTunisija – Austrālija12:00
CEducation CityPolija – Saūda Arābija15:00
DStadium 974Francija – Dānija18:00
CLusail StadiumArgentīna – Meksika21:00
27.11.EAhmad bin AliJapāna – Kostarika12:00
FAl ThumamaBeļģija – Maroka15:00
FKhalifa InternationalHorvātija – Kanāda18:00
EAl BaytSpānija – Vācija21:00
28.11.GAl JanoubKamerūna – Serbija12:00
HEducation CityDienvidkoreja – Gana15:00
GStadium 974Brazīlija – Šveice18:00
HLusail StadiumPortugāle – Urugvaja21:00

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!

  +1 [+] [-]

, 2022-11-25 00:29, pirms gada
Nu Anglija varēs parādīt vai Irānas sagraušana nebija sakritība. Ja turpinās tikpat pārliecinoši, kā iepriekš, tad noteikti playoffos nevienam pret viņiem neklāsies viegli.
Slēpts komentārs: MazaFaka5

  +5 [+] [-]

, 2022-11-25 07:40, pirms gada
Nu ko? Pirmā kārta pagājusi,visas spēles noskatītas.Var sākt izdarīt kaut kādus nelielus secinājumus.Ir sensācijas,kas rada sarežģījumus un neērtu dzīvi turnīra tabulā dažiem favorītiem,tomēr viss vēl paliek pašu komandu rokās.Iepriecināja un savu statusu apliecināja Anglija,Francija,Spānija,Brazīlija,tomēr jāņem vērā,ka katrai no tām bija dažāda līmeņa pretinieks.Labi izskatās ziemeļamerikāņu komandas.Spēlē ātru un interesantu futbolu,tiesa ar atšķirīgiem rezultātiem.No favorītiem nepatīkami pārsteidza,protams,Vācija,kura sevi ir nostādinājusi bezdibeņa malā ar mazām cerībām izglābties un Argentīna,kura pamanījās zaudēt nudien ne visai spēcīgai komandai.Tiesa,dienvidamerikāņiem situācija tabulā nav tik kritiska kā fričiem,jo konkurenti arī zaudēja punktus.Pārējas komandas ar neko īpašu nepārsteidza,ja nu beļģi bāli nospēlēja,bet tas varbūt kanādiešu nppelns.To redzēsim otrajā kārtā.

  -3 [+] [-]

, 2022-11-25 08:50, pirms gada
Kā tas nākas, ka uzvārdu eksperts Suveizdu Agris degradē sportacentra, kamēr vina futbola kolēģi Birjuks un Novicki tikusi daudz augstāk?

  +1 [+] [-]

, 2022-11-25 09:04, pirms gada
Angļiem ir lieliska izlase, bet vietējie līdzjutēji ir šokā par treneri Sautgeitu. Tā jau būtu pretendenti iz titulu.

     [+] [-]

, 2022-11-25 10:09, pirms gada
Velsa un Senegāla šodien uzvarēs. Nīderlandei vajadzētu uzvarēt Ekvadoru, bet man šķiet, ka neies viegli. Angļi uz papīra arī favorīti, bet ASV sevi ļoti labi parādīja pirmajā spēlē. Priekš manis šis būs dienas gaidītākais mačs.

  -4 [+] [-]

, 2022-11-25 10:24, pirms gada
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Velsa un Senegāla šodien uzvarēs. Nīderlandei vajadzētu uzvarēt Ekvadoru, bet man šķiet, ka neies viegli. Angļi uz papīra arī favorīti, bet ASV sevi ļoti labi parādīja pirmajā spēlē. Priekš manis šis būs dienas gaidītākais mačs.
Ta tu veido diskusiju? Varbūt labāk nevajag?

  +1 [+] [-]

, 2022-11-25 10:36, pirms gada
Rubentus rakstīja: Ta tu veido diskusiju? Varbūt labāk nevajag?
Tev ir domas par šodienas spēlēm? Vai tikai ad hominem veltījumi autoriem un tiem, kuri tādas raksta?

     [+] [-]

, 2022-11-25 10:48, pirms gada
Kommaer_inventor rakstīja: Angļiem ir lieliska izlase, bet vietējie līdzjutēji ir šokā par treneri Sautgeitu. Tā jau būtu pretendenti iz titulu.
kas ir vietējie? un par ko šokā?

     [+] [-]

, 2022-11-25 10:50, pirms gada
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Tev ir domas par šodienas spēlēm? Vai tikai ad hominem veltījumi autoriem un tiem, kuri tādas raksta?
Tie ir jēli pirdieni nevis domas.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-25 11:00, pirms gada
MazaFaka5 rakstīja: USA nav Irāna, te tu vari negaidīt sešus vārtus pajol.
vai tad ir teikts ka viņš gaida vārtu birumu? pirms kautko ievem, mazliet pacenties arī nedaudz saprast kas ir uzrakstīts

     [+] [-]

, 2022-11-25 12:25, pirms gada
MazaFaka5 rakstīja: USA nav Irāna, te tu vari negaidīt sešus vārtus pajol.
Nevajag jau sešus vārtus gūt, lai būtu pārliecinoša uzvara mudak.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-25 12:58, pirms gada
Pavisam cita Irānas izlase šodien. Tā arī izskatījās, ka pirmajā spēlē komanda nebija pienācīgi noskaņojusies. Iespējams, iekšpolitiskā situācija valstī tur atstāja savu ietekmi. Plus arī vārtsarga trauma pirmajā puslaikā.

     [+] [-]

, 2022-11-25 13:13, pirms gada
perikls rakstīja: Pavisam cita Irānas izlase šodien. Tā arī izskatījās, ka pirmajā spēlē komanda nebija pienācīgi noskaņojusies. Iespējams, iekšpolitiskā situācija valstī tur atstāja savu ietekmi. Plus arī vārtsarga trauma pirmajā puslaikā.
tie divi secīgie trāpijumi pa vārtu stabiem otrā puslaika sākumā droši vien arī apstiprina šo.

     [+] [-]

, 2022-11-25 18:11, pirms gada
Re cik vienkārši! Ja Toman nepatīk ka aizrāda par viņa nekompetenci viņs komentāru vienkārši izdzēš un rakstu klusiņām pārlabo