Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Manē vēlreiz tiek atzīts par Āfrikas labāko futbolistu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Manē vēlreiz tiek atzīts par Āfrikas labāko futbolistu
Sadio Manē. Foto: SPO/Scanpix

Marokas galvaspilsētā Rabātā norisinājusies Āfrikas Futbola konfederācijas apbalvošanas ceremonija, un otro reizi pēc kārtas par kontinenta labāko futbolistu tika atzīts senegāliešu uzbrucējs Sadio Manē.

Senegāla februārī pirmo reizi tika kronēta par Āfrikas spēcīgāko izlasi, finālā pendeļu sērijā pieveicot Ēģipti. Izšķirošo sitienu realizēja tieši Sadio Manē, kurš iepriekš par labāko tika atzīts 2019. gadā. Turpinājumā apbalvošanas ceremonija tika izlaista koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Galvenie konkurenti cīņā par balvu bija komandas biedrs Senegālas izlasē Eduārs Mendī (Londonas "Chelsea") un ēģiptiešu uzbrucējs Mohameds Salāhs ("Liverpool"). Agrāk viņi bija komandas biedri, bet šovasar Manē pieņēma jaunu izaicinājumu un pievienojās Vācijas labākajai komandai Minhenes "Bayern".

Aizvadītās sezonas laikā Manē palīdzēja "Liverpool" izcīnīt divus kausus, sasniegt Čempionu līgas finālu un Premjerlīgā ierindoties otrajā vietā, tāpat viņš ar Senegālu nodrošināja dalību Pasaules kausā.

Senegāla tika pie piecām no septiņām balvām, kas tika pasniegtas ceturtdienas vakarā vīriešu kategorijā. Valstsvienības galvenais treneris Aliū Sisē tika atzīts par labāko treneri, Papē Sarrs nopelnīja labākā jaunā futbolista godu, Papē Sako guva skaistākos vārtus, bet Senegālas izlase tika atzīta par gada komandu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/africa/62...

     [+] [-]

, 2022-07-22 13:47, pirms 2 gadiem
Apsveicu! Pelnīti!