Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa fināla laikā Francijā par drošību rūpēsies 14 000 policistu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pasaules kausa fināla laikā Francijā par drošību rūpēsies 14 000 policistu
Francijas fani pēc uzvaras PK pusfinālā. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Šī gada Pasaules kausa futbolā fināla laikā Francijā kārtību nodrošinās 14 000 policistu, piektdien pavēstīja valsts varas iestādes.

Kā norādīja Francijas iekšlietu ministrs Žerārs Darmanēns, par drošību ielās rūpēsies desmitiem tūkstošu policistu, jo ielās gaidāmi neskaitāmi futbola līdzjutēji.

Kā zināms, svētdien Katarā tiks aizvadīts 2022.gada Pasaules kausa izcīņas fināls, kurā tiksies pašreizējā čempione Francija un Argentīnas izlase.

Tiek ziņots, ka Parīzē satiksmei tiks slēgta slavenā Elizejas lauku avēnija, kas tiks atvēlēta gājējiem.

Tāpat tiek ziņots, ka papildus drošības pasākumi tiks veikti Pasaules kausa "bronzas mača" laikā, kurā tiksies Marokas un Horvātijas futbolisti.

Pusfināla spēles laikā starp Maroku un Franciju tika aizturēti 260 cilvēki, no kuriem 167 - Parīzē.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā, un pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievijā, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!

  +1 [+] [-]

, 2022-12-16 14:19, pirms 2 gadiem
Maroka jau finālā nespēlēs, tā kā cerams grautiņi nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-16 14:30, pirms 2 gadiem
knaible rakstīja: Maroka jau finālā nespēlēs, tā kā cerams grautiņi nebūs.
varētu padomāt, ka viņiem (āfrikas prāta grūtdienīšiem) vajag baigo iemeslu... dedzinās, jo FRA vinnēs, jo FRA zaudēs, jo MAR zaudējā FRA...

     [+] [-]

, 2022-12-16 19:05, pirms 2 gadiem
Marokāņi riktīgi mežoņi - vismaz tie, kuri piedalījās nekārtībās. Nebiju gaidījis, ka mūsdienās vēl tik daudz tādu dumju ļautiņu. Šāda šo pseidolīdzjutēju rīcība met nelabu ēnu uz visu Maroku.

     [+] [-]

, 2022-12-16 21:22, pirms 2 gadiem
Un kā jūs zināt kas notika , kas nee un cik lieli ne/bija grautiņi? No uzticamajām ziņām, haa

     [+] [-]

, 2022-12-16 21:25, pirms 2 gadiem
Gatis rakstīja: varētu padomāt, ka viņiem (āfrikas prāta grūtdienīšiem) vajag baigo iemeslu... dedzinās, jo FRA vinnēs, jo FRA zaudēs, jo MAR zaudējā FRA...
Rietumi pārstātu bombardēt viņus un izlaupīt mazāk grūtu dienu būtu viņiem un mums