Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Norvēģi paredz izmaiņas Latvijas taktikā un gaida izteiktāku aizsardzības futbolu

Agris Suveizda

Norvēģi paredz izmaiņas Latvijas taktikā un gaida izteiktāku aizsardzības futbolu
Stole Sūlbakens. Foto: Reuters/Scanpix

Norvēģijas futbola izlases galvenais treneris Stole Sūlbakens un uzbrukuma cerība Aleksanders Sērluts vakar preses konferencē sacīja, ka no Latvijas valstsvienības sagaida izmaiņas spēles stilā un izteiktāku noslieci uz aizsardzības futbolu.

"Ko varam sagaidīt no Latvijas izlases? Varam sagaidīt citu izvietojumu, jo domāju, ka šoreiz vidējā līnijā būs pieci spēlētāji, kamēr iepriekšējā reizē pret mums viņi spēlēja ar četriem. Domāju, ka tieši pret mums viņiem izvērtās smagākā spēle šajā rudenī, un domāju, ka viņi vēlēsies mūsu presingu apiet ar klasiskām tālajām piespēlēm, cerot uz pretuzbrukumiem," teica Sūlbakens. "Viņi varētu arī izmainīt vairākus pamatsastāva spēlētājus. Pret Nīderlandi pretuzbrukumu taktika strādāja – Latvija izveidoja trīs četras lieliskas iespējas un zaudēja tikai ar 0:1."

Arī Spānijas līderes "Real Sociedad" uzbrucējs Sērluts uzsvēra, ka Latvijai spēle Rīgā pret Norvēģiju neizdevās: "Mēs bijām tā komanda, kas pret Latviju rudenī spēja vislabāk kontrolēt notikumus laukumā, un domāju, ka no Latvijas šoreiz varam sagaidīt aizsardzības futbolu. Mums pašiem jābūt tendētiem uz uzbrukumu – jāiet uz priekšu, jāuzbrūk un nekas nav jāgaida no pretinieku puses. Visi saprot, ka mums derēs tikai uzvara." Ērlinga Holanna prombūtnē tieši Sērlutam būs jāuzņemas liela loma uzbrukumā: "Šo atbildību jūtu katrā spēlē, kad spēlēju ar karogu uz krūtīm. Spēlējot uzbrukumā, allaž ir jārada iespējas un jāgūst vārti."

Norvēģija divas kārtas līdz grupu turnīra beigām tikai par diviem punktiem atpaliek no Nīderlandes, pie kuras viesosies otrdien, taču arī tikai par diviem punktiem apsteidz Turciju, kas šovakar uzņems Gibraltāru.

Izmantotie resursi:
https://www.nettavisen.no/sport/sol...