Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Spānija pēc izstāšanās atlaiž Luisu Enriki un jau atrod nākamo treneri

Agris Suveizda

Spānija pēc izstāšanās atlaiž Luisu Enriki un jau atrod nākamo treneri
Luiss Enrike. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas Karaliskā futbola federācija (RFEF) pavēstījusi par lēmumu šķirties no vīriešu valstsvienības galvenā trenera Luisa Enrikes, kurš izlasi divos posmos vadīja aptuveni četrus gadus. Viņa vietā jau apstiprināts līdzšinējais Spānijas U21 izlases galvenais treneris Luiss de la Fuente.

"RFEF sporta vadība ir iesniegusi prezidentam ziņojumu, kurā noteikusi, ka Spānijas izlasē nepieciešams sākt jaunu projektu ar mērķi turpināt Luisa Enrikas un viņa padoto iepriekšējos gados panākto izaugsmi. Gan prezidents Luiss Ruvialess, gan sporta direktors Hosē Fransisko Molina informējuši treneri par lēmumu," teikts federācijas mājaslapā, kurā uzsvērts, ka Enrikes vadībā izlase guvusi jaunu impulsu.

Lēmums pieņemts pēc Spānijas izstāšanās Pasaules kausa astotdaļfinālā, radot ļoti maz vārtu gūšanas iespēju pret Maroku – 0:0 spēlē un 0:3 pendelēs. Finālturnīru Spānija sāka ar 7:0 pār Kostariku un bija vadībā visās trijās grupas spēlēs, tomēr uzvara pret Kostariku tā arī palika vienīgā – pret Vāciju neizšķirts 1:1, pret Japānu 1:2, spēles gaitā uz dažām minūtēm pat izkrītot no grupas labāko divnieka. Interesanti, ka no grupas neizkļuvusī Vācija gan neatlaida galveno treneri Hanzi Fliku.

Enrikes vietā jau apstiprināts 61 gadu vecais basku speciālists Luiss de la Fuente, kurš kopš 2013. gada trenējis dažādas Spānijas jaunatnes izlases un kļuvis par 2015. gada Eiropas U19 un 2019. gada Eiropas U21 čempionu, kā arī Tokijas olimpisko spēļu vicečempionu. Klubu karjerā strādājis arī tādos klubos kā Bilbao "Athletic" un "Alaves".

Luiss Enrike pie Spānijas izlases stūres stājās pēc 2018. gada Pasaules kausa, 2019. gadā posteni pameta personīgu iemeslu dēļ, taču jau pēc dažiem mēnešiem atgriezās amatā. Enrikes vadībā Spānija sasniedza Eiropas čempionāta pusfinālu, pamatlaikā gan uzvarot tikai vienā no sešām spēlēm (bet nezaudējot nevienā). Nāciju līgas debijas sezonā Spānija apakšgrupā ieņēma otro vietu, bet pārējās divās kvalificējusies finālturnīram, 2021. gadā finālā ar 1:2 piekāpjoties Francijai. Pasaules kausa atlasē Spānija spēlēs pret Skotiju, Norvēģiju Gruziju un Kipru.

52 gadus vecais Luiss Enrike trenera karjeru sāka "Barcelona" otrajā komandā un turpināja Itālijas "Roma", Bigo "Celta" un "Barcelona" galvenajā komandā. Spēlētāja karjerā ilgi pārstāvējis abus nesamierināmos Spānijas milžus – pieci gadi "Real Madrid" un astoņi gadi "Barcelona". Spānijas izlasē aizvadīja 62 spēles un guva 12 vārtus.

Izmantotie resursi:
https://rfef.es/es/noticias/rfef-ag...

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!

     [+] [-]

, 2022-12-08 14:49, pirms 2 gadiem
tad tomēr neizdevās vienoties par Daiņa izpirkumu

  +1 [+] [-]

, 2022-12-08 14:58, pirms 2 gadiem
Var mainīt ko grib, bet to kā satirst šādu lielmeistaru potenciālu, prot tikai espanci ar savu tupo bumbošanos

     [+] [-]

, 2022-12-08 15:18, pirms 2 gadiem
Gratianus Funarius rakstīja: tad tomēr neizdevās vienoties par Daiņa izpirkumu

LFF šeit bija maza teikšana. Tā bija paša Daiņa iniciatīva, uzsverot, ka nauda nav svarīga, Pateica, ka strādās tikai ar komandu, kam ir perspektīva un pozitīvs vektors pēdējajos gados. Un tādā komandā viņš jau ir.

  -2 [+] [-]

, 2022-12-08 15:23, pirms 2 gadiem
Vājš treneris. Uz fantastiska trijnieka rēķina Barsas titulus izcīnīja. Citur neko.

  -2 [+] [-]

, 2022-12-08 15:24, pirms 2 gadiem
Cerams ka jaunais treneris atgriezīs izlasē Ramosu, De Hea, Tjago.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-08 17:29, pirms 2 gadiem
pilnīgi pajāt

     [+] [-]

, 2022-12-08 19:35, pirms 2 gadiem
Spāņi malači. Gaidīju šādu lēmumu jau pēc EČ