Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes galvenais treneris van Gāls paziņojis, ka viņam ir vēzis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nīderlandes galvenais treneris van Gāls paziņojis, ka viņam ir vēzis
Luī van Gāls. Foto: Nos.nl

Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Luī van Gāls paziņojis, ka viņam ticis atklāts prostatas vēzis un ka viņš sācis ārstniecības kursu. Ar paziņojumu viņš klajā nāca televīzijas ēterā.

Marta beigās Nīderlande pārbaudes spēlēs uzņēma Dāniju (4:2) un Vāciju (1:1), taču galvenais treneris Luī van Gāls saviem spēlētājiem neko par vēža diagnozi neteica. "Negribēju teikt, jo tas varēja atstāt iespaidu uz viņu sniegumu laukumā," pauda 70 gadus vecais speciālists.

Van Gāls bija paziņojis par trenera karjeras noslēgšanu, taču pagājušā gada augustā atgriezās, lai trešo reizi stātos pie Nīderlandes izlases stūres. 2014. gadā viņš aizveda valstsvienību līdz Pasaules kausa trešajai vietai.

"Katrā no trim reizēm, kad esmu bijis izlases treneris, man nācies naktī pamest komandu, lai dotos uz slimnīcu, un spēlētāji par to neko nav zinājuši. Viņi domāja, ka esmu vesels, bet patiesība ir citāda," teica van Gāls, kurš savulaik zaudēja sievu aknu un aizkuņģa dziedzera vēža dēļ.

"Esmu saskāries ar dažādām slimībām, ieskaitot sievas. Tā ir daļa no dzīves. Tā esmu veidojies kā cilvēks," pauda van Gāls, kurš televīzijas raidījumā viesojās, lai runātu par filmu, kas uzņemta par viņu.

Nīderlandi novembrī sagaida Kataras Pasaules kauss, kurā van Gāla komanda ielozēta vienā grupā ar Senegālu, Ekvadoru un mājinieci. Pirms mēneša van Gāls asi kritizēja FIFA lēmumu Pasaules kausu rīkot Katarā, norādot, ka tas bija smieklīgs un ka motivācija bijusi skaidra: nauda.

Van Gāls sekmīgi strādājis ne tikai ar valstsvienību, bet arī klubos, aizvedot "Barcelona", Minhenes "Bayern", Alkmāras AZ un Amsterdamas "Ajax" līdz savu valstu tituliem. 1995. gadā "Ajax" van Gāla vadībā triumfēja Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...