Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Meksika, Čīle un Paragvaja aicina FIFA sodīt Premjerlīgu par futbolistu nelaišanu uz izlasēm

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Meksika, Čīle un Paragvaja aicina FIFA sodīt Premjerlīgu par futbolistu nelaišanu uz izlasēm
Migels Almirons. Foto: AP/Scanpix

Meksikas, Čīles un Paragvajas futbola vadības ir aicinājušas FIFA sodīt Anglijas Premjerlīgu par tās lēmumu nelaist futbolistus uz tām izlasēm, no kurām atgriežoties jāievēro desmit dienu karantīna. Lai arī FIFA ir optimistiska, ka izdosies vienoties ar Lielbritānijas valdību par izņēmuma piemērošanu, pirmais lūgums tika noraidīts.

Pagājušajā nedēļā Premjerlīgas klubi lēma, ka izlašu logos nelaidīs tos futbolistus, kuriem atgriežoties no izlases nometnes, būtu jāievēro karantīna. Tika lēsts, ka šāds lēmums ietekmētu 60 futbolistus no 19 dažādām valstīm. Par līdzīgu soli vēlas izšķirties arī Spānijas ''La Liga'', kamēr FIFA līgu lēmumiem piekāpties nevēlas.

Šajā jautājumā noticis jauns pavērsiens - Čīles, Meksikas un Paragvajas futbola vadības ir aicinājušas FIFA vērst sankcijas pret Premjerlīgu. Jau naktī uz piektdienu Dienvidamerikā turpināsies 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles. Paragvaja cīnīsies ar Ekvadoru, Čīle ar Brazīliju, bet Meksikai Ziemeļamerikas zonā paredzēta spēle ar Jamaiku.

FIFA statūti nosaka, ka klubiem ir jālaiž tās spēlētājiem pārstāvēt to nacionālās izlases. FIFA ir kontaktējusies ar Anglijas Futbola asociāciju un tādiem klubiem kā ''Wanderers'', ''Blackburn'', ''Newcastle'' un ''Watford'', kur atgādinājusi šo statūtu punktu. Tā kontaktējusies ar klubiem, jo ''Wanderers'' nav palaidusi Rui Himenesu uz Meksikas izlasi, ''Blackburn'' atteikusies atlaist Benu Breretonu, bet ''Watford'' Fransisko Sjeraltu uz Čīles izlasi, kamēr ''Newcastle'' Migels Almirons netiek uz Paragvajas spēlēm.

Iztrūkumi var būt arī Brazīlijas, Argentīnas un Ēģiptes izlasēs. Vislielākais no tiem Brazīlijai, jo Anglijā spēlē tādi futbolisti kā Alisons Bekers, Fabinju, Robertu Firminu, Edersons, Gabriels Žezuss, Tjagu Silva, Freds, Rišarlisons. Iepriekš ''Liverpool'' informēja Ēģiptes Futbola asociāciju, ka Mohameds Salāhs šajā mēnesī nepievienosies tās izlasei.

FIFA ir lūgusi Lielbritānijas valdību piešķirt karantīnas izņēmumu šiem futbolistiem, taču tā ar Borisu Džonsonu priekšgalā šo lūgumu noraidīja. Par spīti tam, FIFA joprojām ir optimistiska, ka noslēgumā vienošanos izdosies panākt.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

     [+] [-]

, 2021-09-02 12:41, pirms 3 gadiem
Daļēji netaisnīgi jau ir, bet taisnība abām pusēm. Izlašu spēlētāji netiek uz izlasi, bet algu maksā klubi. Kam klubam dārgi "aktīvi", ja tie stāv "noliktavā". Bet no sastāva viedokļa, cik tie var čīkstēt mūžīgi, soliņš tik garš, ka 2-3 sastāvus var nokomplektēt. Un vajag tak sapotēt, vai tad arī 10 dienas vajag. Pie mums potētie, kad atlido, var brīvi kustēt.

     [+] [-]

, 2021-09-02 13:41, pirms 3 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Daļēji netaisnīgi jau ir, bet taisnība abām pusēm. Izlašu spēlētāji netiek uz izlasi, bet algu maksā klubi. Kam klubam dārgi "aktīvi", ja tie stāv "noliktavā". Bet no sastāva viedokļa, cik tie var čīkstēt mūžīgi, soliņš tik garš, ka 2-3 sastāvus var nokomplektēt. Un vajag tak sapotēt, vai tad arī 10 dienas vajag. Pie mums potētie, kad atlido, var brīvi kustēt.
UK arī vakcinētie no sarkanajiem reģioniem sēž karantīnā

     [+] [-]

, 2021-09-02 16:58, pirms 3 gadiem
visi labākie spēlē Eiropā...lai tā Paragvaja, Meksika utt savas spēles aizvada šeit!