Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Kapello: "Sliktākā bumba, kādu esmu redzējis"

Agris Suveizda

Kapello: "Sliktākā bumba, kādu esmu redzējis"
Fabio Kapello
Foto: AP/Scanpix

Gan Anglijas futbola izlases galvenais treneris Fabio Kapello, gan viņa kolēģis pie Kotdivuāras komandas stūres Svens Jorans Eriksons izteikuši kritiku turnīra oficiālajai bumbai, kas spēlētājiem sagādājot milzīgas problēmas.

Šķiet, nav bijusi tāda diena Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kad publiski nebūtu izteikta kritika čempionāta oficiālajai bumbai. To ir kritizējis Džanluidži Bufons, Robinju izteicies, ka tās izstrādātājs acīmredzot nekad nav spēlējis futbolu, bet Žuliu Sēzars "Jabulani" pielīdzinājis bumbām, kuras var iegādāties lielveikalā. Alžīriešu līderis Karims Ziani sūkstījās par tās nekontrolējamību, savu viedokli izteica arī daudzi citi futbolisti, un nu kārta pienākusi arī pasaulslavenajiem treneriem Fabio Kapello un Svenam Joranam Eriksonam.

"Tā ir sliktākā bumba, kādu esmu redzējis savā dzīvē. Tā ir drausmīga spēlētājiem. Briesmīga aizsargiem, jo ir grūti prognozēt tās lidojumu. Pēc centrējumiem ir ļoti sarežģīti noteikt, kur tā lidos. Bet ļoti liela problēma ir tā, ka to brīžiem vienkārši nav iespējams kontrolēt," sacīja Anglijas izlases galvenais treneris Kapello.

"Varu saprast, ka vārtsargi nav īpaši laimīgi, un domāju, ka amatpersonām derētu viņos ieklausīties. Uzskatu, ka šim jautājumam vajadzētu tikt izrunātam. Iespējams, kopā būtu jāsanāk spēlētājiem, treneriem un labākajiem vārtsargiem. Jo īpaši vajadzētu uzklausīt vārtsargu viedokli, jo bumba viņiem nekādi nepalīdz," sacīja Eriksons. Tāpat Kotdivuāras izlases treneris komentēja pavadīto laiku jaunajā darbavietā: "Šajā komandā katra diena tiek pavadīta ar smaidu, pat treniņi vai pārbraucieni. Nevaru saprast, kādēļ Kotdivuāras izlasē agrāk bija problēmas, jo komanda ir ļoti saliedēta. Darbs ar spēlētājiem ir daudz interesantāks un dzīvāks nekā jebkurā Eiropas komandā, kurā agrāk esmu strādājis. Viņu dabā ir visu laiku smaidīt, tāda ir viņu mentalitāte. Man katra diena sagādā lielu prieku, un man ļoti patīk šis darbs."

Izmantotie resursi:
goal.com
francefootball.fr

1 2 49 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +56 [+] [-]

, 2010-06-17 01:27, pirms 14 gadiem
Tā bumba šķiet baigi viegla.. Vismaz 90 procentos gadījumu sitieni, kas veikti ''ar šņorēm'' lido 3-6 metrus pāri vārtiem..

     [+] [-]

, 2010-06-17 01:29, pirms 14 gadiem
Tak,nevajag uz viņas skatīties,vajag ar viņu spēlēt futeni un viss!!!! Patiešām piegriezusies tā pīkstēšana -nepatīk bumba nespēlē,traucē taures -aizbāz ausis un t.t.

 +13 [+] [-]

, 2010-06-17 01:30, pirms 14 gadiem
AndrisC rakstīja: visiem viena skaņa jādzird , visi spelē ar vienu bumbu! Ko var nahren pikstēt , visiem vienāda situācija!
Bet tāpēc tas ir jāpieļauj???

Man tikai interesē, kāpēc skan tās sūdainās taures, kad spēlē divas Eiropas valsts izlases? Tur konstanti sēž tie āfrikāņi un krīt visiem uz nerviem, lai arī viņu valsts nespēlē?

  +3 [+] [-]

, 2010-06-17 01:33, pirms 14 gadiem
gludaiz rakstīja: Tas jau nenozīmē, kas tas ir jāpieļauj.
Man tikai interesē, kāpēc skan tās sūdainās taures, kad spēlē divas Eiropas valsts izlases? Tur konstanti sēž tie āfrikāņi un krīt visiem uz nerviem, lai arī viņu valsts nespēlē?
Eiroziņas D.Ā.kaut kāds tur pārstāvis paziņoja sakarā ar to zuzulu aizliekšanu ''Tā ir Āfrika,cienat mūsu kultūru,cienat mūsu emociju izpausmi un nekādas aizliekšanas nebūs'' Tā lūk -tā ir Āfrika un viss !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-17 01:34, pirms 14 gadiem
Laba vai slikta, bet visiem bumba vienaada.

     [+] [-]

, 2010-06-17 01:36, pirms 14 gadiem
Nu pēc idejas bumba ir visapaļākā bumba kāda vien var būt! Bet tie nesimetriskie trīstūrveida riņķi rada vizuālo apmānu un bumbai ripojot pa zālienu, liekas, ka bumbai ir kārtīgs puns... Bet acīmredzot tā nav

  +4 [+] [-]

, 2010-06-17 01:37, pirms 14 gadiem
AndrisC rakstīja: visiem viena skaņa jādzird , visi spelē ar vienu bumbu! Ko var nahren pikstēt , visiem vienāda situācija!
Un ja sapirktu MAXIMA bumbas par diviem LS, arī visiem situācija būtu vienāda.(tikai kāda)

  -4 [+] [-]

, 2010-06-17 01:41, pirms 14 gadiem
Visiem viena bucene, ja butu dazadas tad saprastu pamatu mažām, bet šajā gadijumā pietur muti un spele
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

+112 [+] [-]

, 2010-06-17 01:50, pirms 14 gadiem
ES GRIBU DZIRDĒT FANU DZIEDĀŠANU, NEVIS TĀS RETARDISKĀS TAURES!
Tie kas saka "Tā ir Āfrikas kultūra" - ziniet, Jūs variet skriet pret vēju. Tas, ka čempis notiek Āfrikā, nenozīmē, ka man visās spēlēs jāklausās tās nolādētās taures, kuras skan pēc sūda un nekā melodiska tur nav.
Vienkārši atsaldēta pūšana un tas arī viss.
Paldies par uzmanību

  -1 [+] [-]

, 2010-06-17 01:52, pirms 14 gadiem
SC iemetiet par mani ar rakstu
Fucis:"Tas ir "rezultativakais" turnirs, kādu esmu redzējis"
Ko bleg,ta del tagad iet piedzerties

  +9 [+] [-]

, 2010-06-17 01:55, pirms 14 gadiem
gludaiz rakstīja: Paldies par uzmanību
To grūti nosaukt par Āfrikas kultūru, tā drīzāk ir Dienvidāfrikas kultūra, jo Āfrikā prot fanot ne sliktāk kā daudzkur Eiropā. Ir gan arābu ultras, gan nigēriešu, Ganas utt krāsainais orķestris. Bet viens gan ir fakts - tās taures ir jāaizliedz čempjos, kā Fāzels to izdarīja pēc nožēlojamā supportaRīgas čempī.

 +15 [+] [-]

, 2010-06-17 02:05, pirms 14 gadiem
Cik lasu komentārus, visi vēlas, lai PK būtu vairāk vārtu, bet kā var gūt vairāk vārtus ja bumba lido tur, kur tai patīk! Es uzskatu, ka pirms izgatavot bumbu, vajag iedot to spēlētājiem, lai tie pasaka vai tā ir laba vai nē!

  +2 [+] [-]

, 2010-06-17 02:15, pirms 14 gadiem
Nu reāli priekšrocība bumbas dēļ tad vairāk ir ne tik augsta līmeņa spēlētājiem, jo prasmīgākie nespēj to savaldīt, un tur arī zūd barjera starp prasmīgiem un neprasmīgiem bumbas kontrolētājiem!

  +5 [+] [-]

, 2010-06-17 02:17, pirms 14 gadiem
neliels koks ar diviem galiem:
1)bumba itka visiem viena, true true
2)a bet vartus vairak ta gribas redzet visiem un nerunajot par pec iespejas merkigakiem talsitieniem.....hmmm

  +2 [+] [-]

, 2010-06-17 02:20, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: To grūti nosaukt par Āfrikas kultūru, tā drīzāk ir Dienvidāfrikas kultūra, jo Āfrikā prot fanot ne sliktāk kā daudzkur Eiropā. Ir gan arābu ultras, gan nigēriešu, Ganas utt krāsainais orķestris. Bet viens gan ir fakts - tās taures ir jāaizliedz čempjos, kā Fāzels to izdarīja pēc nožēlojamā supportaRīgas čempī.
Piekrītu. Atceros, kā PK 2002 laikā senegāliešu līdzjūtēji ar bungām radīja brīnišķīgas skaņas. Sajūta bija kā koncertā.

 +13 [+] [-]

, 2010-06-17 03:09, pirms 14 gadiem
Slikti paliek lasot šitos morālizētājus. Tātad visiem vajadzētu klusēt un ciest tās stulbās bumbas dēļ? Jo vairāk pazīstamu spēlētāju un treneru izteiksies par tās kvalitāti, jo labāk varēs pieņemt lēmumu par tālāku bumbas izmantošanu. Pēc jūsu loģikas visiem vajadzētu klusēt, un tad visi spēlētu ar lielveikala kvalitātes bumbu. Ņemot vērā to, ka pēc PK ar tā bumbām tiek spēlēts arī citos turnīros, tad, jo ātrāk no tās tiksim vaļā, jo labāk. Klusēšana nepalīdzēs. Tik pat labi vnk nelasiet kritiku par to un paši klusējiet.

  -3 [+] [-]

, 2010-06-17 03:18, pirms 14 gadiem
Mixes rakstīja: Slikti paliek lasot šitos morālizētājus. Tātad visiem vajadzētu klusēt un ciest tās stulbās bumbas dēļ? Jo vairāk pazīstamu spēlētāju un treneru izteiksies par tās kvalitāti, jo labāk varēs pieņemt lēmumu par tālāku bumbas izmantošanu. Pēc jūsu loģikas visiem vajadzētu klusēt, un tad visi spēlētu ar lielveikala kvalitātes bumbu. Ņemot vērā to, ka pēc PK ar tā bumbām tiek spēlēts arī citos turnīros, tad, jo ātrāk no tās tiksim vaļā, jo labāk. Klusēšana nepalīdzēs. Tik pat labi vnk nelasiet kritiku par to un paši klusējiet.
Jautājums- cik tā kritika ir pamatota. Alegorija- šodien KNL tēvzemietis Grīnblats pareizi pateica: Bankas ir ieinteresētas tikai savos ieņēmumos/ peļņā. Pielīdzinot šim gadījumam: treneriem/spēlētājiem ir labs grēkāzis, uz ko novelt vainu. Viņi ir ieinteresēti tajā, lai šamos neatlaiž. Nedomāju, ka kāds, runājot par šo bumbu, domā par nākamajiem atlases cikliem

  +5 [+] [-]

, 2010-06-17 03:27, pirms 14 gadiem
Paskatoties āfrikas nāciju kausa izcīņu,tur bija īsti koncerti tribīnēs,mūzika utt. Labākie fani kādus biju redzējis. Bet šitie ar savām taurēm var iet ________

     [+] [-]

, 2010-06-17 04:30, pirms 14 gadiem
gludaiz rakstīja: ES GRIBU DZIRDĒT FANU DZIEDĀŠANU, NEVIS TĀS RETARDISKĀS TAURES!
Tie kas saka "Tā ir Āfrikas kultūra" - ziniet, Jūs variet skriet pret vēju. Tas, ka čempis notiek Āfrikā, nenozīmē, ka man visās spēlēs jāklausās tās nolādētās taures, kuras skan pēc sūda un nekā melodiska tur nav.
Vienkārši atsaldēta pūšana un tas arī viss.
Paldies par uzmanību
Nedelas komentars,cepums no manim +100

  +5 [+] [-]

, 2010-06-17 04:36, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: Jautājums- cik tā kritika ir pamatota. Alegorija- šodien KNL tēvzemietis Grīnblats pareizi pateica: Bankas ir ieinteresētas tikai savos ieņēmumos/ peļņā. Pielīdzinot šim gadījumam: treneriem/spēlētājiem ir labs grēkāzis, uz ko novelt vainu. Viņi ir ieinteresēti tajā, lai šamos neatlaiž. Nedomāju, ka kāds, runājot par šo bumbu, domā par nākamajiem atlases cikliem
Jūs palaižat garām vienu nozīmīgu lietu - ar sliktu bumbu nav iespējams attaisnot savus zaudējumus, jo visiem taču tā ir viena. Neviens pat nemēģina tā meklēt atrunas. Tāpat es nedomāju, ka Kapello, Eriksonam vai tādiem spēlētājiem, kā Bufons un Robinju būtu jāuztraucas par savu stāvokli. Un ne jau viņi domā tik daudz par nākotni, bet izsaka savas domas par katastrofālo bumbu. Šī kritika palīdz. Un kā mēs varam zināt, vai viņu kritika nāk no viņu pašu iniciatīvas, vai arī viņiem tiek vaicāts pēc viedokļa par bumbu. Jebkurā gadījumā, nevajag te gudri moralizēt, kāpēc visiem ir tik nosodoša attieksme pret kritiku?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Inokenty

  -1 [+] [-]

, 2010-06-17 06:41, pirms 14 gadiem
nēsat pamanījuši kad bumbu kritizē tikai tie kam ir saistības ar Nike, Puma, Umbro utt. nēsu dzirdējis nevienu kritiku no tiem kam ir līgumi ar Adidas, tapēc, iespējams, tas viss ir tikai cīņas starp sporta firmām.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-17 07:13, pirms 14 gadiem
RonDenis rakstīja: nēsat pamanījuši kad bumbu kritizē tikai tie kam ir saistības ar Nike, Puma, Umbro utt. nēsu dzirdējis nevienu kritiku no tiem kam ir līgumi ar Adidas, tapēc, iespējams, tas viss ir tikai cīņas starp sporta firmām.
varbūt adidas sponsorētajiem futbolistiem līgumos ir kontrakti, ka viņi nevar nopelt adidas firmu un visu, kas ar to saistās??

  +2 [+] [-]

, 2010-06-17 07:26, pirms 14 gadiem
Inokenty rakstīja: Bumba netiks mainiita, vai runaas vai nee. Kaada jeega tad lieki muldeet?
Pašā čempī netiks mainīta, bet vismaz šādi tiek panākts tas, ka tā, iespējams, netiks vairs nekad izmantota un liks uz priekšdienām padomāt citiem bumbu izgatavotājiem par savu ražojumu kvalitāti. Ja tu to uzskati par lieku muldēšanu, tad tu laikam tālāk par savu degungalu neredzi. Ja tā bumba tiešām ir tik katastrofāla, tad par to ir jārunā. Padomājiet paši, tas ir PK un speciāli tam ir izgatavota nožēlojama bumba. Protams, ka par to runās daudz.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 07:41, pirms 14 gadiem
AndrisC rakstīja: visiem viena skaņa jādzird , visi spelē ar vienu bumbu! Ko var nahren pikstēt , visiem vienāda situācija!
un tmldz. komentariem- a pasi necikstat, ka gutu vartu dikti maz sini pk ?

 +10 [+] [-]

, 2010-06-17 08:15, pirms 14 gadiem
No sākuma teica, ka vārtusargiem būs grūti ķert šīs bumbas, bet beigās sanāk, ka tās bumbas paši uzbrucēji nemaz nevar dabūt precīzi uz vārtiem, jo visas lidot garām. Nu tas nav normāli, ka pārsvarā rezultāti ir un grozās ap vienu veselu 1 !

  +9 [+] [-]

, 2010-06-17 08:47, pirms 14 gadiem
Pats esmu spēlējis ar jabulani un man kā futbolistam-amatierim likās ka bumba ir pilnīgs balons: tālie sitieni ja sit pa augšu iet augstāk neka ar parasto bumbu (respektīvi pāri vārtiem), viņa kaut kā vairāk lēkā, pagrūti bija piešauties. Lielākā daļa citu spēlētāju domāja līdzīgi un mēs kopīgi vienojāmies ka acīmredzot jabulani nosaukums radies no krievu valodas un nozīmē "Ja Balon" - es esmu balons
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 09:24, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: Ko nu tirš- būtu paskatījies ar kādu bumbu mēs sētā spēlējam
Tu pasaules cempionatu salidzini ar savu setu :d

  +7 [+] [-]

, 2010-06-17 09:33, pirms 14 gadiem
man personīgi patiik šī bumba, kura bija 2005-2006 gada sezonā. pavisam vienkārša un problēmas arī nevienam nesagādāja ';
1 2 49 komentāri