Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

Kotdivuārai jāizdara gandrīz neiespējamais

Kotdivuārai jāizdara gandrīz neiespējamais
Didjē Drogbā (pa labi) vārtu gūšanas prasme Kotdivuārai šovakar noderēs
Foto: AP/Scanpix

Šodien Pasaules kausā G grupas pēdējie mači. Vienā no tiem Portugālei tiksies Brazīliju, kura jau iekļuvusi 1/8 finālā, bet portugāļus vēl no tā var izstumt Kotdivuāra, kuras izredzes gan ir ļoti niecīgas.

Portugāle – Brazīlija

Pēdējā kārtā tiekas abi grupas galvenie favorīti. Portugāle turnīru uzsāka ar neizšķirtu pret Kotdivuāru, bet otrajā spēlē ar 7:0 sagrāva Ziemeļkoreju. Savukārt brazīliešiem divas 2:1 un 3:1 uzvaras pret korejiešiem un Kotdivuāru un līdz to arī nodrošināta vieta 1/8 finālā. Tikmēr Portugāle vēl var pazaudēt otro vietu – tad viņiem jāzaudē Brazīlijai, kas nav pats neticamākais variants, bet Kotdivuārai jāuzvar Ziemeļkoreja, kas arī ir ļoti ticams iznākums, bet beigās Kotdivuāras vārtu attiecībai vajag būt labākai nekā Portugāles, bet šobrīd tā Eiropas brazīliešiem ir +7, kamēr afrikāņiem -2.

Brazīliešiem šodien nāksies iztikt bez Kakā, kurš iepriekšējā mača beigās tika noraidīts, tāpat bez jautājuma zīmes varētu būt komandas turnīra rezultatīvākais spēlētājs Elano, kurš pret Kotdivuāru tika piespiedu kārtā nomainīts. Portugālei, visticamāk, atkal nebūs Deku.

Abas komandas šogad vēl nav zaudējušas – Brazīlijai uzvaras visās piecās spēlēs, kamēr Portugālei sešos mačos četras uzvaras un divi neizšķirti. Brazīliešu kapteinis Lusio gaidāmo spēli komentē šādi: "Tas būs vēl viens grūts mačs, kā jau katra spēle Pasaules kausā. Tehniskajā ziņā abas komandas ir līdzvērtīgas, Krištianu Ronaldu ir lielisks spēlētājs, tomēr uzmanīsim visus. Mūsu mērķis ir progresēt ar katru spēli, gluži tāpat kā 2002. gadā." Bukmeikeri par favorītiem uzskata Brazīliju, tomēr arī cits iznākums nebūtu liels pārsteigums, vēl jo vairāk tagad, kad portugāļi ir sajutuši vārtu garšu. Spēle notiks Durbanā.

Ziemeļkoreja – Kotdivuāra

Ziemeļkorejai izkļūt no grupas izredžu vairs nav – zaudējumi abās pirmajās spēlēs. Maksimums, uz ko viņi būtu spējīgi, ir izkļūt no pēdējās vietas, bet tādā gadījumā viņiem būtu jāuzvar. Kotdivuārai plāni ir nedaudz lielāki – izredzes izkļūt no grupas ir, tomēr tad jāuzvar pašiem, jācer uz Portugāles zaudējumu, turklāt vēl jāpanāk labāka vārtu attiecība nekā portugāļiem, bet šobrīd abu komandu vārtu starpība ir +9 par labu eiropiešiem...

Būtisku iztrūkumu traumu vai diskvalifikāciju dēļ komandām nav, tāpēc komandas varēs spēlēt pilnos sastāvos. Tomēr pat ar visiem spēlēt gataviem spēlētājiem Kotdivuāras izredzes ir mazas, un arī viņi paši to apzinās. "Mums vēl joprojām ir izredzes kvalificēties, bet tas būs ļoti sarežģīti. Iziesim laukumā ar mērķi uzvarēt un gūt tik daudz vārtus cik iespējams," saka aizsargs Didjē Zokora. Jāņem vērā, ka ziemeļkorejieši sparīgi cīnīsies pretī, vēl jo vairāk pēc 0:7 pret Portugāli. "Šī sakāve bija ļoti sāpīga. Izgājām laukumā nekoncentrējušies, tāpēc tagad mums jābūt gataviem spēlei pret Kotdivuāru, lai arī mums nebija tik daudz laika gatavoties, cik gribējām," tā runā An Jong Haks.

Bukmeikeri pārliecinoši priekšroku atdod Kotdivuārai, bet ar vienkāršu uzvaru viņiem nepietiks. Tāpēc sagaidāms uzbrukuma futbols, kas liek domāt, ka mačs, kurš notiks Nelspruitā, nebūs garlaicīgs.

Kritēriji, lai noteiktu komandu secību grupā:

1) Iegūtais punktu skaits visās spēlēs
2) Gūto un zaudēto vārtu starpība visās spēlēs
3) Gūto vārtu skaits visās spēlēs

Ja divām vai vairāk komandām ir vienādi visi trīs minētie rādītāji:

4) Iegūtais punktu skaits savstarpējās spēlēs
5) Gūto un zaudēto vārtu starpība savstarpējas spēlēs
6) Gūto vārtu skaits savstarpējās spēlēs
7) Izloze

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Brazīlija22005:26
2.Portugāle21107:04
3.Kotdivuāra20111:31
4.Ziemeļkoreja20021:90

Izmantotie resursi:
fifa.com
skysports.com


Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.