Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Kotdivuāra uzvar, bet ar to nepietiek

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Kotdivuāra uzvar, bet ar to nepietiek
Kotdivuāra steidzās gūt pēc iespējas vairāk vārtu, tomēr tas neko nedotu
Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa G grupas trešās kārtas spēlē Kotdivuāra ar 3:0 uzvarēja Ziemeļkoreju, tomēr ar to nepietika un āfrikāņi, tāpat kā korejieši, spiesti doties mājās jau pēc grupu turnīra.

Kotdivuārai, lai iekļūtu nākamajā kārtā, bija jācer uz Portugāles zaudējumu otrajā spēlē, bet pašiem jācenšas uzvarēt ar pēc iespējas lielāku starpību. Ziemeļkorejai pēc zaudējumiem pirmajās divās spēlēs šim mačam bija tikai prestiža nozīme, ja nu vienīgi uzvaras gadījumā viņi izkļūtu no pēdējās vietas grupā.

Kotdivuāra, apņēmības pilna, spēli uzsāka par vienu uzbrukumu pēc otra, un no Ziemeļkorejas futbolistiem visbiežāk ar bumbu bija vārtsargs. Pēc nepilnām vienpadsmit minūtēm viņam jau nācās pirmoreiz kapitulēt, tomēr vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Jau pēc pāris minūtēm arī tas neglāba korejiešus – Jaja Turē, saņēmis bumbu vārtu priekšā, raidīja to apakšējā stūrī, panākot 1:0. Spiediens turpinājās, un turpināja dot panākumus – Drogbā trāpīja pa pārliktni, bet pirmais pie bumbas nokļuva Romariks, ar galvu panākot 2:0. Ziemeļkorejieši spēja atbildēt ar diviem diezgan bīstamiem soda sitieniem kapteiņa Jonga Džo Honga izpildījumā. Kotdivuāra vēl pāris reizes trāpīja pa vārtu stabu, bet gūt vēl kādus vārtus pirmajā puslaikā nespēja.

Otrās 45 minūtes sākās tieši tāpat, kā aizritēja pirmās – ar Kotdivuāras uzbrukumiem. Gūt vārtus gan neizdevās – vai nu situāciju neitralizēja aizsargi, vai arī afrikāņi vienkārši netrāpīja. Arī Ziemeļkoreja diezgan bieži atbildēja ar pretuzbrukumiem, biežāk nekā pirmajā puslaikā. Kotdivuāras treneris Svens Jorans Eriksons centās vēl vairāk aktivizēt uzbrukumu, izdarot divas maiņas uzreiz. Sitieni pa vārtiem bija, tomēr pārsvarā tie lidoja garām, vai tos ķēra vārtsargs. Nepilnas desmit minūtes pirms beigām beidzot izdevās iesist – saņēmis piespēli no Bokas, Kalū apsteidza vārtsargu un guva trešos vārtus. Pēc pāris minūtēm sekoja arī ceturtie, bet jau otro reizi šajā mačā vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Arī atlikušajā spēles laikā Kotdivuārai bija dažas labas iespējas iesist, tomēr bumba allaž lidoja garām vārtiem. Viņiem nākas samierināties ar 3:0, bet pat uzvara ar lielāku starpību neko nebūtu devusi – Portugāle ieguva punktu spēlē ar Brazīliju. Tas nozīmē, ka no grupas ārā izkļūst abas otra mača dalībnieces, bet Kotdivuārai un Ziemeļkorejai nākas doties mājās.

Ziemeļkoreja – Kotdivuāra 0:3 (0:2)

Vārti: Jaja Turē 14', Romariks 20', Kalū 82'
Brīdinājumi:
Ziemeļkoreja: M.G.Ri, Dž.H.Ča, Dž.I.Ri, N.Č.Paks, K.Č.Ri, J.N.Dži, T.S.Džongs, J.Dž.Hongs, I.G.Muns (K.Č.Čo 67'), Č.Dž..Paks, J.H.Āns.
Kotdivuāra: Barī, Boka, Kolo Turē, Zokora, Tijote, Žervinju (Dindane 64'), Drogbā, Romariks (Dumbija 79'), Keita (Kalū 64'), Jaja Turē, Ebuē.

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Brazīlija32105:27
2.Portugāle31207:05
3.Kotdivuāra31114:34
4.Ziemeļkoreja30031:120