Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Portugāle nenotur 2:0 un spēlē neizšķirti pret Tunisiju

Andrejs Siliņš

Portugāle nenotur 2:0 un spēlē neizšķirti pret Tunisiju
Andrē Silva
Foto: EPA/Scanpix

Pirmdien tika aizvadītas virkne pārbaudes spēles futbolā, un vienā no mačiem Eiropas čempione Portugāle mājās Bragā nenoturēja vadību un spēlēja neizšķirti pret Tunisiju - 2:2.

Portugālei pirms Pasaules kausa izcīņas paredzētas trīs spēles, un pirmdienas vakarā tika aizvadīta pirmā no tām, tiekoties ar citu gaidāmā Pasaules kausa dalībnieci Tunisiju. Portugāļiem jāiztiek bez savas lielākās zvaigznes Krištianu Ronaldu, kurš pēc nesen aizvadītā Čempionu līgas fināla nevēlas riskēt ar savainojuma atjaunošanu pirms Pasaules kausa finālturnīra.

Lai gan bumbas kontrolē portugāļu pārsvars nemaz nebija tik izteikts, pēc momentiem un izdarīto sitienu skaita mājiniekiem piederēja liela iniciatīva. 22. minūtē pēc centrējuma no labās puses dažu metru attālumā no vārtiem ar galvu bumbu tīklā raidīja Andrē Silva, izvirzot vadībā Portugāli. Tikai 12 minūtes vēlāk portugāļi pārsvaru dubultoja. Pēc stūra sitiena tunisietis no vārtu priekšas ar galvu izsita tālāk no vārtiem, taču tā nonāca pie Žoau Mario, kurš no soda laukuma robežas ar spēcīgu tālšāvienu raidīja bumbu kreisajā augšējā vārtu stūrī - 2:0.

Pirmā puslaika izskaņā viesi vienus vārtus atguva, kad Aniče Badri pretuzbrukumā pēc piespēles, neapstādinot bumbu, no metriem 18 sita bumbu vārtos (1:2). Neraugoties uz mājinieku pārsvaru pēc spēles, nosargāt uzvaru portugāļiem tomēr neizdevās. Pie standartsituācijas pirmais sitiens tika atvairīts, bumba gan palika tunisiešiem un pēc piespēles no labā flanga vārtu priekšā kāju pielika tikai otrajā puslaikā laukumā nākušais Fahredins Ben Jusefs, pārvirzot bumbu vārtos. Vārtu gūšanas brīdī aizmugures stāvoklī bija cits Tunisijas spēlētājs, taču viņš devās pretējā virzienā, kamēr Ben Jusefs iznira no aizsardzības un veica izšķirošo pieskārienu - 2:2.

Citā spēlē Eiropas vicečempione Francija savā laukumā ar 2:0 pārspēja Īriju. Vārtus francūžu labā guva "Chelsea" uzbrucējs Olivjē Žirū un "Lyon" pussargs Nabils Fekirs.

Savukārt nākamā Francijas pretiniece 1.jūnija pārbaudes spēlē Itālija, kam Pasaules kausa izcīņa gan ies secen, šovakar ar 2:1 Šveicē pārspēja Pasaules kausa dalībnieci Saūda Arābiju. Itāliešiem vārtus guva Mario Balotelli un otrajā puslaikā Balotelli nomainījušais Andrea Beloti.

Pārbaudes spēles futbolā, 28. maijs

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Dienvidkoreja - Hondurusa2:0 (0:0)Heungmins 60' Seonmins 72'
Kenija - Ekvatoriālā Gvineja1:0 (0:0)Mutamba 73'
Nigērija - Kongo1:1 (1:0)Trosts-Ekongs 15' - Malango Ngita 78' (11m)
Bosnija un Hercegovina - Melnkalne0:0
Turcija - Irāna2:1 (1:0)Tosuns 6' 50' - Dejagahs 90'+2' (11m)
Portugāle - Tunisija2:2 (2:1)Andrē Silva 22' Mario 34' - Badri 39' Ben Jusefs 64'
Itālija - Saūda Arābija2:1 (1:0)Balotelli 21' Beloti 68' - Al Šehri 72'
Francija - Īrija2:0 (2:0)Žirū 40' Fekirs 44'