Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Osorio atkāpies no Meksikas izlases galvenā trenera amata

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Osorio atkāpies no Meksikas izlases galvenā trenera amata
Huans Karloss Osorio
Foto: AFP/Scanpix

Pēc trīs gadu darba Meksikas futbola izlasē no galvenā trenera amata atkāpies kolumbiešu speciālists Huans Karloss Osorio, atsakot Meksikas Futbola federācijas piedāvājumam darbu turpināt.

Huans Karloss Osorio Meksikas izlases futbolistu trenēšanai pievērsās 2015. gadā, kad pameta ''Sao Paolo'' kluba galvenā trenera amatu. Trīs gadu laikā Kolumbijā dzimušā trenera vadībā meksikāņi uzvarējuši 33 no 52 spēlēm. Šogad 56 gadus vecā Osorio vadībā Meksikas izlase startēja arī Pasaules kausa izcīņā, kur pirmajā mačā šokēja futbola pasauli, ar 1:0 apspēlējot tobrīd vēl čempionu statusā esošos vāciešus. Labi turnīru iesākušie meksikāņi apstājās 1/8 fināla kārtā, kad ar 0:2 atzina Brazīlijas izlases pārākumu.

Pēc Pasaules kausa finālturnīra Meksikas Futbola federācija piedāvāja Osorio līgumu pagarināt, taču treneris no šādas iespējas atteicies. ''Savā un visa apkalpojošā personāla vārdā vēlos pateikties visiem par šo unikālo un lielisko pieredzi, esot Meksikas izlases galvenā trenera amatā,'' atvadījies Osorio.

Līdz lieliskajai spēlei pret Vāciju šā gada PK finālturnīrā Osorio nebija īpaši mīlēts Meksikas valstsvienības līdzjutēju vidū, kas vairākkārt pieprasījuši trenera atkāpšanos no amata.

Kolumbietis līdz šim strādājis tikai Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas futbola līgās, vadot Kolumbijas, ASV, Meksikas un Brazīlijas čempionātu komandas. Darbs ar Meksikas izlasi bija pirmā un līdz šim vienīgā Osorio pieredze darbā ar valstsvienībām. Osorio gan iepriekš paudis interesi pārcelties uz Eiropu.

Izmantotie resursi:
BBC

  +1 [+] [-]

, 2018-07-28 17:36, pirms 6 gadiem
Varbūt Skonto?