Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Nigērijas kapteinis Obi Mikels pret Argentīnu spēlēja, zinādams par tēva nolaupīšanu

Agris Suveizda

Nigērijas kapteinis Obi Mikels pret Argentīnu spēlēja, zinādams par tēva nolaupīšanu
Džons Obi Mikels
Foto: Reuters/Scanpx

Nigērijas futbola izlases kapteinis un viens no labākajiem spēlētājiem Džons Obi Mikels Pasaules kausa grupu turnīra izšķirošo spēli pret Argentīnu (1:2) aizvadīja par spīti tam, ka četras stundas pirms mača tika informēts par tēva nolaupīšanu.

Enugu štata policija sociālajos tīklos izplatīja paziņojumu, ka vakar izglābusi Džona Obi Mikela tēvu, kurš kopā ar šoferi tika nolaupīts uz Makurdi-Enugu šosejas, dodoties atpakaļ no bērēm. Kā izrādās, futbolista tēvs tika nolaupīts iepriekšējā nedēļā, un Džons Obi Mikels 26. jūnijā četras stundas pirms izšķirošās spēles pret Argentīnu saņēma nolaupītāju zvanu un tika šantažēts – no viņa tika pieprasīta desmit miljonu Nigērijas nairu jeb gandrīz 24 tūkstošus eiro liela naudas summa.

Obi Mikels par spīti visam devās laukumā un aizvadīja pilnu maču, taču Nigērija 86. minūtē ielaida otros vārtus un palika bez ceļazīmes uz astotdaļfinālu. "Biju apjucis," sacīja pussargs. "Nezināju, ko darīt, taču beigu beigās zināju, ka nedrīkstu pievilt 180 miljonus nigēriešu. Man šis incidents bija jāizslēdz no prāta un pirmām kārtām jāpārstāv sava valsts. Man tika teikts, ka viņi nekavējoties nošaus manu tēvu, ja ziņošu varas iestādēm vai pateikšu kādam citam."

Par Obi Mikela tēva nolaupīšanu nezināja nedz izlases treneris, nedz arī federācija vai komandas biedri. "Negribēju to apspriest ar treneri, jo nevēlējos, lai mana situācija tik svarīgā dienā novērstu trenera vai pārējās komandas uzmanību. Lai cik ļoti arī nevēlētos izrunāties ar treneri, vienkārši nedrīkstēju to darīt," Obi Mikels turpināja.

Obi Mikela tēvs vakar pēc apšaudes tika izglābts sveiks un vesels. Viņam gan esot bijušas spīdzināšanas pēdas un bija nepieciešams uzlikt vairākas šuves, taču nopietnas traumas vai ievainojumi netika atklāti. Obi Mikela tēvam gan pēc šuvju atnākšanas vaļā nācās atgriezties slimnīcā, un Džons Obi Mikels apsver tēva sūtīšanu uz aprūpi ārzemēs. Desmitarpus gadus pavadījis Londonas "Chelsea", Obi Mikels otro sezonu pārstāv Ķīnas klubu "Tianjin Teda". Izlasē Obi Mikels 85 spēlēs guvis sešus vārtus un šajā Pasaules kausā, kurā Nigērija grupā palika trešajā vietā, sāka visas trīs spēles.

Izmantotie resursi:
Nigeria captain John Obi Mikel father kidnapped...
https://twitter.com/PoliceNG_Enugu/...

  +4 [+] [-]

, 2018-07-03 20:31, pirms 6 gadiem
Paldies Dievam, ka nenotika ģimenes traģēdija.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-03 21:02, pirms 6 gadiem
Murgs pilnīgs, tiešām nestādos priekšā, kā Obi Mikels šim visam izgāja cauri. Bet nu viss labs, kas labi beidzas!

  -1 [+] [-]

, 2018-07-03 21:27, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Paldies Dievam, ka nenotika ģimenes traģēdija.
dievam ar to nav nekāda sakara

     [+] [-]

, 2018-07-04 01:07, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Paldies Dievam, ka nenotika ģimenes traģēdija.
fagcentrs,21:27
dievam ar to nav nekāda sakara

Ir gan un vistiešākais!

     [+] [-]

, 2018-07-04 02:44, pirms 6 gadiem
fagcentrs rakstīja: dievam ar to nav nekāda sakara
Ne Tu zini, ka nav, ne Tu zini, ka ir.