Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

FIFA aizdomās par krāpniecību atstādina ģenerālsekretāru

Agris Suveizda

FIFA aizdomās par krāpniecību atstādina ģenerālsekretāru
Žeroms Valks
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) savā mājaslapā paziņojusi, ka ar nekavējošu efektu no amata atbrīvojusi organizācijas viceprezidentu Žeromu Valku.

"FIFA ir tikusi informēta par virkni apgalvojumu, kas saistīti ar ģenerālsekretāru, un ir pieprasījusi FIFA Ētikas komitejai veikt oficiālu izmeklēšanu," teikts FIFA paziņojumā tās mājaslapā. "Valks līdz turpmākiem paziņojumiem no pienākumu pildīšanas ir atbrīvots ar tūlītēju efektu."

Žeroms Valks, kurš līdz šim bija viena no augstākajām amatpersonām FIFA un tika uzskatīts par prezidenta Zepa Blatera labo roku, tiekot turēts aizdomās afērā par iespējamu krāpniecību vai tās mēģinājumu 2014. gada Pasaules kausa finālturnīra biļešu pārdošanas sakarā. Biļetes tiktu pārdotas par krietni augstākām cenām, bet Valks no tā iegūtu personīgu labumu. Līgums ar uzņēmumu JB "Sports Marketing" gan tika anulēts.

Apgalvojumus par iespējamo afēru izsaka jau minētās kompānijas JB "Sports Marketing" konsultants Benijs Alons, bet britu medija The Guardian rīcībā esot nonākusi elektroniskā sarakste starp Valku un uzņēmumu, Alonu. Francūža puse gan pilnībā noraida izdarītos pieņēmumus.

"Žeroms Valks nepārprotami noliedz Benija Alona safabricētās un šokējošās apsūdzības krāpniecībā saistībā ar Pasaules kausa biļešu pārdošanu," teikts Valka jurista paziņojumā. "Valka kungs nekad nav saņēmis vai piekritis saņemt naudu vai jebko citu no Alona kunga. Kā ticis ziņots, FIFA bija vienošanās ar Alona kunga uzņēmumu JB "Sports Marketing". Šī vienošanās un FIFA sekojošie biznesa darījumi ar Alona kungu tika sīki pārbaudīti un apstiprināti no FIFA un tās juriskonsultu puses."

Tikmēr Šveices varas iestādes pieņēmušas lēmumu izdot ASV bijušo FIFA viceprezidentu Euhenio Figeredo, kurš tiek turēts aizdomās par korupciju. Figeredo tiek apsūdzēts kukuļņemšanā vairāku miljonu ASV dolāru apmērā, kas saistīti ar "Copa America" – no 2015. līdz pat 2023. gada finālturnīriem – mārketinga tiesību tirgošanu. Tāpat Figeredo tiek apsūdzēts nelikumīgā ASV pilsonības iegūšanā.

Izmantotie resursi:
Press statement on Jérôme Valcke - FIFA.com
AFP.com
Fifa’s Jérôme Valcke released from duties over...
Fifa corruption suspect Eugenio Figueredo...

  +4 [+] [-]

, 2015-09-18 10:33, pirms 9 gadiem
Nebiju vēl latviski dzirdējis, ka var kādu ar '' nekavējošu efektu'' atbrīvot....