Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Futbola zvaigznes, kuras Pasaules kausā redzēsim, iespējams, pēdējoreiz

Rolands Eliņš

Futbola zvaigznes, kuras Pasaules kausā redzēsim, iespējams, pēdējoreiz
Andress Injesta
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa finālturnīrs ir daudz futbolistu sapnis, taču tas norisinās tikai reizi četros gados, un mūsdienu futbolā arvien skaidrāki paliek „noteikumi” par futbolista karjeras ilgumu, līdz ar to arī šobrīd 33-35 gadus veciem spēlētājiem šis finālturnīrs var izrādīties par pēdējo. Šajā materiālā pievērsta uzmanība futbolistiem, kuriem līdz ar to jāpievērš īpaša uzmanība.

Tims Keihils, Austrālija (38 gadi)
Austrālijas futbola leģenda Tims Keihils 38 gadu vecumā gatavojas savam ceturtajam Pasaules kausam, un ļoti labi saprotams, ka 2022. gadā Katarā Keihils diez vai vēl pretendēs uz vietu izlasē. Jau šobrīd Anglijas „Championship” komandu „Millwall” pārstāvošā spēlētāja karjera ir norietā un viņš arī vairs nav stabils sākumsastāva spēlētājs Austrālijas izlasē. Taču Keihils ir Austrālijas visu laiku labākais vārtu guvējs, kurš Pasaules kausa finālturnīros izcēlies piecas reizes (ieskaitot ļoti skaistos 2014. gada PK vārtus pret Nīderlandi), līdz ar to iekarojot sev atpazīstamību arī plašākajā futbola sabiedrībā.

Rafaels Markess, Meksika (39 gadi)
Markess Meksikas izlasē ir ļoti stabila vērtība, kurš PK finālturnīrā debitēja jau 2002. gadā, bet tagad pošas uz savu piekto finālturnīru. Tas ir pasaules rekords, atkārtojot Lotāra Mateusa, Džanluidži Bufona un Antonio Karbahala sasniegumus. Markesam Katarā līdz ar to būtu iespēja viņus visus pārspēt, taču tad viņam būs jau 43 gadi... Ilggadējais „Barcelona” aizsargs tiek uzskatīts par vienu no Meksikas visu laiku izcilākajiem futbolistiem, bet ļoti mazticama iespēja, ka viņš turpinās karjeru izlasē arī pēc PK beigām.

Andress Injesta, Spānija (34 gadi)
Tas, ka Injestas ēra Spānijas futbolā tuvojas galam, kļūst par arvien skaidrāku faktu. Injesta jau pielicis punktu savai karjerai „Barcelona” rindās un pārcēlies uz Japānu, kur noslēdzis līgumu uz vairākiem gadiem. Injestam šis būs ceturtais finālturnīrs karjerā, un tas nebūtu nemaz tik liels izņēmums, ja viņš turpinātu spēlēt arī vēl Kataras PK finālturnīra laikā, kad viņam būs 38 gadi. Taču šeit jāņem vērā arī Spānijas futbola specifika un milzīgā konkurence uz vietu sastāvā, līdz ar to daudz ticamāk, ka Pasaules kausā konkurentiem ar Injestas draudiem vidējā līnijā būs jācīnās pēdējoreiz.

Žerārs Pikē, Spānija (31 gads)
Savu gatavību aiziet no Spānijas izlases pēc Pasaules kausa publiski apliecinājis Žerārs Pikē, kurš Krievijā, visticamāk, pierakstīsies 100 spēles valstsvienībā aizvadījušo futbolistu klubiņā – pagaidām viņam 97 mači. Spānijas izlases sakarā tiek piesaukts, ka pēdējais finālturnīrs šis varētu būt arī Serhio Ramosam, kuram arī vēl tikai 32 gadi, taču jau vairāk nekā 150 izlasē aizvadītas spēles.

Olivjē Žirū, Francija (31 gads)
Žirū šis būs otrais finālturnīrs karjerā, un arī viņa pases dati par karjeras beigām vēl neliecina. Taču iespēju, ka Žirū varētu spēlēt arī vēl 2022. gada finālturnīrā, pamatīgi mazina Francijas izlases uzbrucēju garais saraksts, un četri no PK sastāvā iekļautajiem uzbrucējiem ir jaunāki par 25 gadiem, tāpat vēl aiz borta palika vairāki jauni un potenciāli uzbrucēji, ar kuriem pēc četriem gadiem Žirū varētu būt ļoti grūti sacensties.

Esams el-Hadari, Ēģipte (45 gadi)
Īpaša atkāpe jāvelta Ēģiptes izlases vārtsargam Esamam El-Hadari, kuru pie futbola zvaigznēm pieskaitīt nav pamata, taču viņš būs pārliecinoši vecākais finālturnīra dalībnieks. 45 gadus vecais spēlētājs gandrīz vai tika arī pie vēl viena cita rekorda, proti, spēlēšanas PK vienā komandā ar savu znotu. El-Hadari meita bija saderinājusies ar Ēģiptes izlases uzbrucēju Kahrabu, taču šīs attiecības tomēr izjuka. El-Hadari tikmēr gatavojas savai debijai finālturnīrā, reizē kļūstot arī par visu laiku vecāko PK debitantu. Jāpiemin, ka El-Hadari par karjeras beigām izlasē paziņoja jau pirms pieciem gadiem, taču tomēr atgriezās izlasē, atgūstot arī spēles laiku.

Mesi un Ronaldu?
Temats, kurā spekulāciju ir daudz vairāk nekā argumentu, un nepārprotami, ka jautājuma zīme šeit saglabāsies vēl ilgi. Taču viens no faktiem ir tāds, ka Mesi jau ir 30 gadi, bet Ronaldu - 33. Abiem arī ir ļoti smagas sezonas klubos, piedaloties daudzos turnīros un praktiski katrā sezonā arī aizspēlējoties līdz Čempionu līgas izšķirošajām fāzēm. Mesi vienreiz jau paziņoja par karjeras beigām izlasē, kas gan vairāk bija saistīts ar Argentīnas futbola iekšējām nekārtībām, taču viņš tika pierunāts atgriezties izlasē. Tagad Mesi savas valsts medijiem norādījis, ka, ja Krievijā beidzot neizdosies ar Argentīnu izcīnīt titulu, viņš ir gatavs likt punktu šiem mēģinājumiem. Protams, šie izteikumi vismaz pagaidām jāuztver ar skepsi. Savukārt Ronaldu situācija nedaudz citāda, proti,viņš publiski ietur nostāju, ka gatavs spēlēt vēl ilgi, nesen pat solot turpināt karjeru līdz 41 gada vecumam, taču praksē būs tā, ka Kataras PK finālturnīra laikā viņam būs 37 gadi.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-09 18:47, pirms 6 gadiem
Kur Modričs, Hedira, Dāvids Silva, Luiss Suaress, Kavani, Godins, Maskerano, Tjagu Silva, Kompanī, Ivanovičs? Autora raksts ir nepilnīgs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-06-10 00:07, pirms 6 gadiem
Ignaševičs nav pieminēts .
Kas gan cits ja ne zvaigzne , ja reiz ķrievs izvilka izlases karjeru beigušu spēlētāju .

     [+] [-]

, 2018-06-10 09:16, pirms 6 gadiem
"Tagad Mesi savas valsts medijiem norādījis, ka, ja Krievijā beidzot neizdosies ar Argentīnu izcīnīt titulu, viņš ir gatavs likt punktu šiem mēģinājumiem. "
..

     [+] [-]

, 2018-06-10 14:27, pirms 6 gadiem
Meelslinss.....