Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Spānija un Velsa grauj, Itālija uzvar mazākumā, Kosovai sekmīga debija

Rolands Eliņš

Spānija un Velsa grauj, Itālija uzvar mazākumā, Kosovai sekmīga debija
Spānijas futbolisti apsveic Djego Kostu ar vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa Eiropas zonas kvalifikācijas pirmajā kārtā Itālija mazākumā pieveica Izraēlu (3:1), pie drošām uzvarām tika Spānija un Velsa,bet Turcija viesos spēlēja neizšķirti pret Horvātiju.

Itālijas izlase izbraukuma mačā Izraēlā izvirzījās vadībā pēc izcilas kombinācijas, kuru noslēdza Gracjāno Pellē. Puslaika turpinājumā tika arī sagaidīta diskutubli piešķirta pendele, ko realizēja Antonio Kandreva, taču savu melno joslu turpināja izlases veterāns Džordžio Kjelīni. Viņš jau iepriekšējā pārbaudes spēlē pret Franciju „atveda” divus vārtus, bet šovakar 35. minūtē kļūdījās bumbas uztveršanā, un Tals Ben Haims pārtverto bumbu ar ne visai spēcīgu, taču ļoti precīzu sitienu iegrieza tālajā devītniekā. Itālijas pārsvars spēles ziņā bija liels, taču pēc puslaika tomēr "tikai" 2:1.

Kjelīni nedienas ar to gan vēl nebija beigušās – 55. minūtē saskriešanos ar pretinieku uzbrucēju tiesnesis skarbi traktēja kā Izraēlas ātrā uzbrukuma izgāšanu un piešķīra „Juventus” aizsargam otro dzelteno kartīti, atstājot Itāliju mazākumā. Izraēla nekavējoties pārņēma iniciatīvu un pat iespieda pretiniekus viņu laukuma pusē. Izraēlas centieni tomēr ar sekmēm nevainagojās, un uz maiņu nākušais Čīro Imobile pielika mačam punktu, panākot 3:1.

Spānijas izlase savukārt aizvadīja maču pret izteikto pastarītiLihtenšteinu. Atklāt rezultātu izdevās ātri, jau desmitajā minūtēs izcēļoties Djego Kostam, bet īstā uguņošana sākās otrajā puslaikā, kad līdz 60. minūtei tika panākts jau 4:0. Kosta pēc tam iesita savus otros vārtus, ttikpar daudz iespēja arī Kostu vēlāk nomainījušais Alvaro Morata, kurš iepriekšējā mačā guva nelielu traumu un šodien bija rezervē. Beigās Spānija uzvarēja ar 8:0, gūstot vakara pārliecinošāko uzvaru.

Saspringta spēle tika gaidīta Zagrebā, kur tukšu tribīņu priekšā (UEFA disciplinārsoda dēļ) tikās Horvātijas un Turcijas izlases. Abas komandas bija vienā grupā arī „Euro 2016” finālturnīrā, un toreiz ar 1:0 uzvarēja horvāti. Šodienas mača pirmajā puslaikā horvātiem bija labākas iespējas, turklāt veselas divas reizes tika trāpīts pa vārtu pārliktni. Savā ziņā likumsakarīgs bija Luka Modriča nopelnītais un Ivana Rakitiča realizētais 11 metru soda sitiens, taču arī Turcijai netrūka momentu un kompensācijas laikā arī veiksmes. Hakana Čalhanolu izpildīja tālu soda sitienu, bumba trāpīja mūrīti un rikošetā ielidoja pretējā vārtu stūrī, nekā bija plānojis horvātu vārtsargs Kaliničs. Otrajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās.

PK ciklu šovakar uzsāka arī Eiropas čempionāta pārsteigumu autores. Pusfināliste Velsa savā laukumā pārliecinoši pieveica Moldovu ar 4:0. Moldovieši pirmajā puslaikā aizstāvējās labi, taču 38. minūtē Gerets Beils pārsteidza ar pēkšņu un asu centrējumu, kuru noslēdza Kriss Voukss. Puslaika izskaņā savukārt Moldovas vārtsargs neatvairīja bumbu, kas palidoja tieši garām viņa kājai, bet otrā puslaika sākumā savu rēķinu atklāja arī Beils, izmantojot rupju aizsarga kļūdu piespēlē un panākot 3:0. Mača izskaņā Beils vēl realizēja 11 metru soda sitienu, un Velsa jauno ciklu sāka ar sagrāvi.

Tikmēr „Euro 2016” ceturtdaļfināliste Islande izbraukumā jau pašā sākumā izvirzījās vadībā pret Ukrainu, kad Alfrēds Finbogasons ar atkārtotu sitienu no asa leņķa trāpīja vārtos. Islandei bija jāpanāk arī 2:0, taču puslaika vidū tika sists pāri no pašas vārtu priekšas, un ukraiņi tieši pirms puslaika pārtraukuma panāca neizšķirtu, kad pēc vārtsarga atsistās bumbas nepiedodami daudz laika soda laukuma vidū tika dots Andrijam Jarmoļenko. Savukārt otrā puslaika izskaņā Ukrainai, kas piedzīvoja oficiālu galvenā trenera Andrija Ševčenko debiju, bija izcila iespēja izraut uzvaru, taču Jevhens Konopļanka nerealizēja 11 metru soda sitienu, un Islande tika pie neizšķirta.

Īpaši savukārt jāizceļ Somijā notikušais mačs, kurā pirmo reizi oficiālā FIFA turnīrā iesaistījās Kosovas izlase. Pirmajā puslaikā pret somiem tikai nesen FIFA dalībvalsts statusu ieguvusī Kosova zaudēja ar 0:1, taču 60. minūtē tika pie pendeles un debijas spēlē atzīmējās ar debijas vārtiem, ko realizēja nesen pret „Liepāju” Čempionu līgā uzspēlējušais pussargs Valons Beriša. Tas izrādījās neizšķirtu un Kosovas vēsturē pirmo punktu nesošs vārtu guvums. Interesanti, ka līdz ar to pilnīgi visas trīs I grupas spēles noslēdzās ar identisku rezultātu (1:1).

PK kvalifikācijas turnīrs, 5. septembris

GrupaSpēleRez.Vārtu guvēji
DGruzija – Austrija1:2 (0:2)Ananidze 78` - Hinteregers 16` Janko 42`
DVelsa – Moldova4:0 (2:0)Voukss 38` Alens 44` Beils 51` 90+5` (11m)
DSerbija – Īrija2:2 (0:1)Kostičs 62` Tadičs 69` (11m) - Hendriks 3` Mērfijs 81`
GAlbānija – MaķedonijaPārtraukta* (1:0)Sadiku 9` - Alioski 51`
GIzraēla – Itālija1:3 (1:2)Ben Haims 35` - Pellē 14` Kandreva 31` (11m) Imobile 83`
GSpānija – Lihtenšteina8:0 (1:0)Kosta 10` 67` Roberto 55` Silva 59` 90+1` Vitolo 60` Morata 82` 83`
IHorvātija – Turcija1:1 (1:1)Rakitičs 44` (11m) – Čalhanolu 45+3`
ISomija – Kosova1:1 (1:0)Arajūri 18` - Beriša 60` (11m)
IUkraina – Islande1:1 (1:1)Jarmoļenko 41` - Finbogasons 6`

*Spēle tika pārtrauka spēcīga lietus dēļ 75. mača minūtē

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...

     [+] [-]

, 2016-09-05 23:46, pirms 8 gadiem
Spaanijas graujoshais rezultaats pateicoties tikai un vieniigi vinja veiktajaam izmainjaam puslaiku paartraukumaa

  +4 [+] [-]

, 2016-09-05 23:50, pirms 8 gadiem
D.Silva pēc šīs spēles pakāpies uz 5.vietu visu laiku rezultatīvāko Spānijas izlases spēlētāju sarakstā. Viņš ir arī visu laiku rezultatīvākais Spānijas izlases pussargs.

Beilam jāgūst vēl tikai 5 vārti, lai kļūtu par Velsas izlases labāko vārtu guvēju.

Tagad skaidrs, ka Kjellīni diskvalifikācijas dēļ izlaidīs ļoti svarīgo spēli pret Spāniju.

     [+] [-]

, 2016-09-05 23:51, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: Spaanijas graujoshais rezultaats pateicoties tikai un vieniigi vinja veiktajaam izmainjaam puslaiku paartraukumaa
Nesaprotu, kā varēja 1.puslaikā izdarīt tikai 3 sitienus pa pundurvalstiņas vārtiem?!

  +2 [+] [-]

, 2016-09-05 23:56, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nesaprotu, kā varēja 1.puslaikā izdarīt tikai 3 sitienus pa pundurvalstiņas vārtiem?!
taa ir,kad veelas nevis iesist bumbu vaartos,bet gan to ienest,pa celjam ar iisajaam paseem veel apspeeleejot kaadus piecus,seshus speeleetaajus un veel ar vaartsargu

     [+] [-]

, 2016-09-05 23:57, pirms 8 gadiem
Kāpēc Albānijas - Maķedonijas spēle tika pārtraukta? Kārtējās nekārtības? Par to šajā rakstā nav neviena paša vārda.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-05 23:57, pirms 8 gadiem
Prieks par Velsu un Islandi , bet nu islandieshiem veiksme ar uzsmaidiija, Konopljanka 81.min. vareeja izraut uzvaru Ukrainai, bet nerealizeeja pendeli

     [+] [-]

, 2016-09-05 23:59, pirms 8 gadiem
edviins straume rakstīja: Kāpēc Albānijas - Maķedonijas spēle tika pārtraukta? Kārtējās nekārtības? Par to šajā rakstā nav neviena paša vārda.
Izlasi liidz galam, veciit Speeciiga lietus deelj tas tika paartraukts.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-06 00:02, pirms 8 gadiem
djimanti rakstīja: Izlasi liidz galam, veciit Speeciiga lietus deelj tas tika paartraukts.
Skaidrs, paldies.

     [+] [-]

, 2016-09-06 00:04, pirms 8 gadiem
Interesanti, ka Kosovas izlasē spēlēja 4 futbolisti, kuri citu izlašu sastāvā ir aizvadījuši oficiālas spēles:

Bunjaku - Šveices izlasē (PK 2010),
V.Beriša - Norvēģijas izlasē,
Ujkani un Meha - Albānijas izlasē.

Ja kāds brīnās par Kosovas neizšķirtu, tad lai papēta, kuros klubos spēlē šīs izlases futbolisti. Piemēram, dažus nosaukšu - Grasshoppers, St.Gallen, Luzern (visi Šveices Superlīga), Manchester City, Red Bull Salzburg, Anži (Krievijas Premjerlīga), Nurnberg, Munich 1860, Sandhausen (visi Vācijas 2.Bundeslīga), Vitesse (Nīderlandes Eredivisie), RNK Split (Horvātijas virslīga).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-09-06 00:30, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Košta ir spānis? Man likās ka brazīlietis. Dīvaini.
braziilis ar Spaanijas pasi,taads pat kaa Pepe Portugaales izlasee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-09-06 00:47, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Atkal piespamoji, he he. Nu ja tāds darbs, tad neko...
Saki man labāk kā tev utubunga iet pa Carnikavu? Izskaiti manus komentus pa dienu šeit un tad - savējos - un tad redzēsi kuram to būs vairāk un kurš te patiesībā spamo, idiņ. Bet tev jau ar vienkāršo aritmētiku noteikti ir problēmas, tāpat kā ar loģisko domāšanu un uztveri, bremzētais.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-09-06 01:22, pirms 8 gadiem
A-Burts-DR73 rakstīja: Kāpēc Kosova drīkst "pašnoteikties", bet Krima nedrīkst? Tāpēc ka CNN, BBC un Panorāmā tā saka?
taapeec ka Kosovaa neieradaas zaljie cilveecinji,kas savu mega moderno apriikojumu,tankus un pretgaisa ierochus,peec Putina vaardiem, iegaadaajaas vieteejaa ierochu veikalinjaa

  +3 [+] [-]

, 2016-09-06 02:31, pirms 8 gadiem
A-Burts-DR73 rakstīja: Kāpēc Kosova drīkst "pašnoteikties", bet Krima nedrīkst? Tāpēc ka CNN, BBC un Panorāmā tā saka?
Es goda vārds nesaprotu, kā cilvēks var būt tik bezgalīgi stulbs. Nē, patiešām. Ja pa krievu tv pateiks, ka uz Mēness dzīvo rozā ziloņi ar 10 metrus gariem snuķiem, Tu ticēsi arī tam.

     [+] [-]

, 2016-09-06 04:45, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: taapeec ka Kosovaa neieradaas zaljie cilveecinji,kas savu mega moderno apriikojumu,tankus un pretgaisa ierochus,peec Putina vaardiem, iegaadaajaas vieteejaa ierochu veikalinjaa
Esi pārliecināts?

https://en.wikipedia.org/wiki/Kosov...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-06 09:10, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Interesanti, ka Kosovas izlasē spēlēja 4 futbolisti, kuri citu izlašu sastāvā ir aizvadījuši oficiālas spēles:

Bunjaku - Šveices izlasē (PK 2010),
V.Beriša - Norvēģijas izlasē,
Ujkani un Meha - Albānijas izlasē.

Ja kāds brīnās par Kosovas neizšķirtu, tad lai papēta, kuros klubos spēlē šīs izlases futbolisti. Piemēram, dažus nosaukšu - Grasshoppers, St.Gallen, Luzern (visi Šveices Superlīga), Manchester City, Red Bull Salzburg, Anži (Krievijas Premjerlīga), Nurnberg, Munich 1860, Sandhausen (visi Vācijas 2.Bundeslīga), Vitesse (Nīderlandes Eredivisie), RNK Split (Horvātijas virslīga).
Pieņemu, ka City spēlētājs, ko biji domājis ir Celina. Ja tā, taisnības labad jāatzīmē, ka viņš ir izīrēts Twente un par City tikai dažās oficiālajās spēlēs ir nācis uz maiņu.

  -2 [+] [-]

, 2016-09-06 09:39, pirms 8 gadiem
Islande turpina pārsteigt

     [+] [-]

, 2016-09-06 16:36, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Islande turpina pārsteigt
Protams, piekrītu, bet es nedomāju, ka tgd katru uzvarēto spēli vai atņemti punkti pret specīgiem pretiniekiem būs pārsteigums no Islandes. Tā tgd ir realitāte. Šī komanda ir augusi ar gadiem un tgd ir ļoti nopietns spēks Eiropā kā izlase un visiem, visiem tgd būs jārēķinās ar ISL, ko gan nevarētu varbūt teikt gadus atpakaļ.