Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Verpakovskim svarīga uzvara, Lazdiņam 80 minūtes zaudējumā

Agris Suveizda

Verpakovskim svarīga uzvara, Lazdiņam 80 minūtes zaudējumā
Māris Verpakovskis treniņā
Foto: athleticradio.gr

Latvijas izlases futbolista Māra Verpakovska pārstāvētais Hēraklejas "Ergotelis" šodien savā laukumā uzņēma tiešo konkurenti cīņā par iekļūšanu Grieķiijas Superlīgā. "Ergotelis" piederēja liels teritoriālais pārsvars, taču tik nepieciešamie vārti tika gūti vien pamatlaika pēdējā minūtē - 1:0. Verpakovskis laukumā bija visu spēli. Savukārt Polijas Ekstraklasē 80 minūtes zaudējumā aizvadīja Artis Lazdiņš.

Pēdējās divas spēles "Ergotelis" nebija veiksmīgas. Vispirms desmitajā februārī Hēraklejas klubs savā laukumā neuzvarēja "Niki Volos" (0:0), bet pagājušajā trešdienā Māra Verpakovska debijā pirmajā puslaikā nerealizēja lielu teritoriālo pārsvaru un beigās ar 0:1 zaudēja "Doxa Dramas". Šodien "Ergotelis" līderu duelī uzņēma Psahnas "Iraklis" un atkal pirmajā puslaikā dominēja. Viena no labākajām izdevībām pirmajā puslaikā bija 13.minūtē, kad Verpakovskis tika garām vairākiem pretiniekiem, bet uzbrukuma noslēgumā neprecīzi sita Andreass Buhalakis.

Pēc 21 minūtes Verpakovskis atkal bija notikumu epicentrā, bet Latvijas izlases uzbrucējs ieguva tikai stūra sitienu. "Ergotelis" vārtsargam līdz pārtraukumam praktiski nebija darba, un krētieši otrajā puslaikā turpināja veidot momentus. Vienreiz pēc Djego Romano piespēles Verpakovskis no labas pozīcijas sita ar galvu, tomēr nedaudz garām mērķim. "Ergotelis" bija tuvu tam, lai trešo maču pēc kārtas negūtu vārtus, bet pamatlaika pēdējā minūtē mājiniekiem beidzot uzsmaidīja veiksme - otros vārtus šosezon guva kotdivuāriešu uzbrucējs Halils Labins (1:0).

"Ergotelis" ar 44 punktiem 22 spēlēs ieņem pirmo pozīciju un pārsvaru pār otrajā vietā esošo "Iraklis" palielināja līdz pieciem. 39 punkti ir arī "Larissa", kas gan aizvadījusi 23 spēles. Grieķijas pēc spēka otrajā līgā piedalās 21 komanda, kas izspēlēs četras ceļazīmes uz Superlīgu - pirmo trīs vietu ieguvējas automātiski kvalificēsies iekļūšanai augstākajā līgā, bet nākamās četras vienības atlikušo ceļazīmi izspēlēs play-off turnīrā.

Pēc vairāk nekā divu mēnešu pauzes ir atsākusies Polijas Ekstraklase. Arta Lazdiņa pārstāvētais "Piast Gliwice" otro apli sāka ar derbiju pret Zabžes "Gornik". Abās komandās bija vairāki iztrūkumi, turklāt "Piast Gliwice" vadīja galvenā trenera asistents - Marcins Brošs izcieš trīs spēļu diskvalifikāciju. Zabžes klubs pirmajā aplī uzvarēja ar 2:1 un šo spēli iesāka lieliski - piektajā minūtē izcēlās Tomašs Zahorskis, kurš tikai janvārī atgriezās bijušajā komandā.

Pirmajā puslaikā mājiniekiem piederēja pārsvars, bet otro puslaiku aktīvāk iesāka iedzinējas lomā esošā "Piast Gliwice". Aktivitāte gan nepārvērtās gūtos vārtos, un vairāki momenti atkal bija pie Lazdiņa vienības vārtiem. Artis spēli sāka sākumsastāvā (septīto reizi šosezon, kopumā Lazdiņam desmitā spēle Ekstraklasē), bet 80.minūtē viņu nomainīja čehu uzbrucējs Tomāšs Dočekals. "Piast Gliwice" piedzīvoja zaudējumu un pēc 16 kārtām ar 22 punktiem ieņem septīto vietu. Sestdien "Piast Gliwice" uzņems astotajā vietā esošo Ļubinas "Zaglebie".

Bulgārijā pārbaudes spēli aizvadīja Vladimira Kameša pārstāvētais Permas "Amkar". Vispirms "Amkar" potenciālais otrais sastāvs spēlēja neizšķirti ar Bulgārijas trešās līgas komandu "Nesebr" (0:0), bet nedaudz vēlāk "Amkar" pirmais sastāvs tikās ar pēc spēka otrās līgas klubu "Netfechimic 1962. "Amkar" pirmajā puslaikā piederēja liels teritoriāls pārsvars, taču bulgāru pretuzbrukumi bija pietiekami bīstami - tieši viņi arī atklāja rezultātu. Līdz puslaika beigām "Amkar" pārņēma vadību (2:1).

Pēc pārtraukuma "Neftechimic" izdevās mainīt spēles gaitu un gūt divus vārtus pēc standartsituācijām. "Amkar" divas minūtes līdz pamatlaika beigām izrāva neizšķirtu - pēc Igaunijas pussarga Konstantīna Vasiļjeva piespēles vārtus guva slovāku uzbrucējs Martins Jakubko (3:3). Kamešs laukumā devās 70.minūtē, kad nomainīja bulgāru aizsargu Georgiju Pejevu. Tikmēr zaudējumu starpsezonas pārbaudes spēlē piedzīvoja Edgara Gaurača pārstāvētais Maskavas "Torpedo", kas ar 0:1 piekāpās Kazahstānas čempionāta bronzas medaļniecei "Aktobe".

Vienīgos vārtus 42.minūtē guva Uzbekistānas izlases uzbrucējs Aleksandrs Geinrihs, kurš, izpildot tiešo brīvsitienu, raidīja bumbu vārtu devītniekā. Gauračs guva vārtus no aizmugures stāvokļa - savā Twitter kontā vēsta pats futbolists. Jāpiebilst, ka spēli klātienē skatījās Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. Dienas pirmajā mačā "Torpedo" ar 2:1 uzvarēja Lietuvas "Atlantas". Gauračs šajā spēlē nepiedalījās. Parīt "Torpedo" tiksies ar Maskavas "Lokomotiv" jauniešiem.

Izmantotie resursi:
Athletic Radio 104.2 // Ηράκλειο Κρήτης ::...
CreteSports.gr - Το απόλυτο αθλητικό portal της...
Polskie Radio - najlepsze radio online w...
Официальный сайт футбольного клуба Актобе -...
Футбольный клуб "АМКАР" Пермь

  +2 [+] [-]

, 2013-02-25 18:54, pirms 11 gadiem
Ļoti svarīgi, ka Māris tagad tiek spēlēt. Redzam, ja dod spēles laiku, tad ir arī iespējas izcelties. Ergotelis iet taisnā ceļā uz iekļūšanu Superlīgā.

     [+] [-]

, 2013-02-25 22:21, pirms 11 gadiem
vārtus 42.minūtē guva Uzbekistānas izlases uzbrucējs Aleksandrs Geinrihs, kurš, izpildot tiešo brīvsitienu, raidīja bumbu vārtu devītniekā. Kā savā Twitter kontā vēsta Gauračs, viņš guva vārtus no aizmugures stāvokļa

Kā tad tiešo brīvsitienu var izpildīt no aizmugures ??

     [+] [-]

, 2013-02-25 22:26, pirms 11 gadiem
JimBim rakstīja: Kā tad tiešo brīvsitienu var izpildīt no aizmugures ??
viņš=Edgars.
Palabošu, lai nevarētu pārprast.