Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gaurača aktivitāte nepalīdz izvairīties no zaudējuma

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Gaurača aktivitāte nepalīdz izvairīties no zaudējuma
Edgars Gauračs
Foto: fc-sheriff.com

UEFA Eiropas līgas E grupas mačā Tiraspoles „Sheriff” savā laukumā ar 0:1 piekāpās Borisovas „BATE”, atkrītot uz pēdējo vietu grupā. Edgars Gauračs laukumā pavadīja 64 minūtes un bija ļoti aktīvs.

Baltkrievijas seškārtējo čempionu viesošanās Tiraspolē lielu interesi tribīnēs neizraisīja. Uz stadionu ieradās ap septiņiem tūkstošiem futbola cienītāju, starp kuriem netrūka „BATE” atbalstītāju. Protams, ka sanākušie līdzjutēji bija bruņojušies ar pamatīgu taurīšu daudzumu, kuras neapklusa visa mača garumā.

„Sheriff” pamatsastāvā iztrūka brazīliešu uzbrucējs Džimija Fransas, kura vietu ieņēma Edgars Gauračs. Jau spēles 3. minūtē Edgaram mazliet pietrūka, lai noslēgtu centrējumu gar vārtiem, taču aizsniegties līdz bumbai neizdevās, jo viņš tika turēts aiz krekla. Jau nākamajā minūtē neviena nepiesegts no desmit metriem sita viņa partneris Andrē Djedu, bet uzsita bumbu debesīs nevis vārtu tīklā. Ja sekotu piespēle Gauračam, viņam atliktu vien pielikt kāju, lai ieripinātu bumbu vārtos. Pirmo reizi Edgars apaļajam priekšmetam pieskārās piektajā minūtē, bet 13. minūtē pirmo reizi viņa pieskāriens radīja draudus vārtiem – apmēram 15 metrus no vārtiem sitiena vietā viņš izvēlējās apstrādāt bumbu ar ķermeni, bet atlaida to par tālu. Tam visam pa vidu „BATE” paspēja atklāt spēles rezultātu – pēc stūra sitiena izpildes soda laukumā nepiesegts tika atstāts Sosnovskis, kurš ar galvu nekļūdījās.

„Sheriff” uzbruka vairāk, ar lielākiem spēkiem, bet „BATE” asie prettriecieni sagādāja mājiniekiem lielas galvassāpes. Labi, ka veiksmīgi vārtos darbojās Stojanovs, kurš vienreiz glāba pēc tīra izgājiena viens pret vienu. Pirmā puslaika izskaņā tiraspoliešu pārsvars sāka kļūt nomācošs, bet uzbrukumu noslēguma fāzē (bieži vien neprecīzas pēdējās piespēles vai centrējumi) trūka precizitātes. Pirmā puslaika beigās notikumu epicentrā allaž bija Edgars, kurš trīs reizes saņēma bumbu labās sitiena pozīcijās, bet pirmajās divās reizēs viņam tika fiksēts pārkāpums cīņā par bumbu, bet pēdējā momentā viņa izgājienu viens pret vienu ar asu paņēmienu apturēja viesu aizsargs. Tiesnesis uzskatīja, ka aizsargs nospēlēja tīri, bet tikpat labi varēja fiksēt arī pārkāpumu, kas novestu pie 11 metru soda sitiena. Pēc pirmā puslaika 0:1.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs spēle nedaudz nomierinājās, bet pēc salīdzinošā miera iestājās vētra. „Sheriff” divas reizes pamanījās gūt vārtus (vienā reizē lieli nopelni tajā bija Gauračam), bet neviens no vārtu guvumiem ieskaitīts netika, jo tiesnesis fiksēja pārkāpumus. Pēc otrajiem neieskaitītajiem vārtiem Tiraspoles vienības galvenais treneris Andrejs Sosnickis nomainīja gan Djedu, gan Gauraču, laukumā sūtot Volkovu un Džimiju Fransu.

Uz maiņu uznākušais Volkovs 77. minūtē trāpīja pārliktni, viņa partneris pēc tā izdarīja spēcīgu sitienu gar pašu vārtu stabu, tad tika trāpīts arī pa vārtu stabu, bet lietas būtību tas nemainīja. Vārtus gūt neizdevās, tādēļ arī piedzīvots zaudējums – 0:1.

Edgars Gauračs laukumā pavadīja 64 minūtes, bija ļoti aktīvs, vairākkārt atradās notikumu epicentrā, bija tuvu tam, lai par pārkāpumu pret viņu tiktu nozīmēts 11 metru soda sitiens, kā arī vienreiz aktīvi līdzdarbojās vārtu guvumā, kurš gan netika ieskaitīts. Labs sniegums Edgara izpildījumā.

Otrā grupas spēlē Kijevas "Dynamo" izbraukumā tika pie pirmās uzvaras, ar 2:1 pārspējot "AZ Alkmaar".

UEFA Eiropas līga, E grupa

VKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.BATE37:37
2.Dynamo34:54
3.AZ Alkmaar34:73
4.Sheriff33:33

  +2 [+] [-]

, 2010-10-22 00:33, pirms 14 gadiem
Edgars bija Ok, patika ka vins centas, skreja ka vejsh

  -1 [+] [-]

, 2010-10-22 00:45, pirms 14 gadiem
Kvantitāte bez kvalitātes nekam neder......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-22 20:16, pirms 14 gadiem
Žēl, bet, ko tu padarīsi...