Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Sheriff" izstājas no cīņas par kausu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Sheriff" izstājas no cīņas par kausu
Edgars Gauračs
Foto: www.fc-sheriff.com

UEFA Eiropas līgas E grupas mačā Tiraspoles "Sheriff" savā laukumā nospēlēja 1:1 ar Nīderlandes "AZ Alkmaar", ar ko izrādījās par maz, lai turpinātu cīņu par izkļūšanu no grupas. Edgars Gauračs tika pieteikts spēlei, bet laukumā nedevās.

Ne tas titulētākais pretinieks, smagā situācija turnīra tabulā, kā arī sals bija tas, kas atturēja tiraspoliešus no došanās uz stadionu, tādēļ komandām bija jāspēlē patukšu tribīņu priekšā. Situācija turnīra tabulā gan "Sheriff", gan "AZ Alkmaar" patiešām bija ļoti smaga, jo pat uzvara šodienas spēlē varētu neļaut turpināt cīņu par vietu labāko divu komandu pulkā.

Kā jau mājiniekiem pienākas, "Sheriff" spēli uzsāka aktīvāk, pirmajās minūtēs izveidojot pāris bīstamus momentus, bet 7. minūtē rezultāts bija jāatklāj Džimijam Fransam, taču viņš pēc lieliska Volkova centrējuma īsti netrāpīja pa bumbu, tādēļ viesu vārtsargs Serhio Romero atsita raidījumu pa vārtiem. Lēnā garā šo to pie mājinieku vārtiem izdevās izveidot arī "Alkmaar", un ar šo to izrādījās pietiekami. Zviedrs Elms pie pašas soda laukuma līnijas ilgi vilcinājās ar lēmuma pieņemšanu, bet tad kreisajā soda laukuma stūrī atrada Bretu Holmenu, kurš ieraidīja bumbu tālajā vārtu stūrī. Izbrīnu izraisīja "Sheriff" aizsargu nevarīgā spēle šajā situācijā. Arī kopumā Moldovas vienības aizsargu darbības pirmajās 45 minūtēs nekādu pārliecību neradīja. Atgūties no vārtu zaudējuma līdz pat pārtraukumam mājinieki nespēja, izveidojot briesmas pie pretinieku vārtiem tikai pēc standartsituācijām. Daudz kļūdu piespēlēs, tehniskais brāķis, kā arī miegainas un prognozējamas saspēles - tas viss īsumā raksturoja "Sheriff". "Alkmaar", tajā pašā laikā, spēlēja mierīgi un pārliecinoši, īpaši necenšoties saasināt spēli. Pēc pirmā puslaika 0:1.

Pēc pārtraukuma tiraspolieši sāka spēlēt mazliet aktīvāk, kas ātri vien vainagojās ar vārtu guvumu. Izcēlās pussargs Florāns Ruamba, kurš pārspēja pretinieku vārtsargu Romero ar sitienu no 35 metriem. Romero gan varēja nospēlēt arī krietni veiksmīgāk, taču sitiens bija ļoti spēcīgs. Neskatoties uz šādu notikumu pavērsienu, holandieši turpināja spēlēt ļoti lēni, pacietīgi, bieži vien saspēlējoties savu vārtu tuvumā. Arī piespēles vārtsargam nebija retums. Tiklīdz "Sheriff" paātrināja tempu, uzreiz radās puslīdz bīstamas situācijas pie viesu cietokšņa. 69. minūtē Fransa beidzot arī guva vārtus, taču viņš atradās nepārprotamā aizmugures stāvoklī. Diezgan garlaicīgā un vienmuļā cīņā ar retiem aktivitātes uzplaiksnījumiem ritēja cīņa. Labākās izdevības izcelties bija Džimijam, bet viņš allaž sita vai nu garām, vai pāri vārtiem. Rezultāts uz tablo, atskanot galvenā arbitra finālsvilpei, bija 1:1, kas vairāk apmierinās holandiešus, kuri saglabājuši trešo vietu grupas tabulā.

Edgars Gauračs tika pieteikts šodienas mačam, taču laukumā tā arī nedevās, kaut arī pastiprinājums uzbrukumā prasījās.

Otrā grupas spēlē Borisovas "BATE" gandrīz 20 grādu salā nespēja izrādīt nopietnu pretestību Kijevas "Dynamo", piekāpjoties ar iespaidīgo 1:4. Vārtus uzvarētāji guva pēc labiem centrējumiem soda laukumā, kā arī no 11 metru soda sitiena atzīmes. Lai nu kā, abas vienības jau garantējušas sev vietu nākamajā kārtā, bet "AZ Alkmaar" un "Sheriff" centīsies iekarot Eiropu nākamgad. Pēdējā kārtā "Sheriff" gaida izbraukuma mačs Kijevā.

UEFA Eiropas līga, E grupa

VKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Dynamo510:610
2.BATE511:810
3.AZ Alkmaar55:104
4.Sheriff55:74
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2010-12-03 00:03, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Te viss skaidrs Dynamo un Bate tiek talāk
Tiešām?

  +1 [+] [-]

, 2010-12-03 00:04, pirms 13 gadiem
Žēl, bet nu tā bija jābūt, ka BATE un Dynamo iet tālāk. Diezgan veiksmīgi šerifi nospēlēja, žēl, ka tik Edgaram šogad Eiropas Līgā tik mazs spēles laiks.

  +3 [+] [-]

, 2010-12-03 00:06, pirms 13 gadiem
Es gan teiktu, ka vajadzēja būt Dinamo un Alkmar, tas tā uz papīra, bet Bate pedejas sezonas vienkarši fantastiski spēle un nes Baltkrievu vārdu!

  +2 [+] [-]

, 2010-12-03 00:09, pirms 13 gadiem
Šerifiem cerību tikpat kā nebija, ņemot vērā Bate sniegumu, un Kijeva pats par sevi ir pārbaudīts spēks. Tikai škrobe, ka Edgaram šodien neiedeva (un vispār ļoti maz iedeva!) spēlēt, svoloči!

     [+] [-]

, 2010-12-03 07:51, pirms 13 gadiem
Rezultāts ir likumsakarīgs, šerifiem ar tādu spēli nav uz ko cerēt. Runājot par Edgaru, tur ir citi iemesli, kā pēc viņu nelaiž spēlēt. Šerifam nav vietējo spēlētāju, visi (izņemot Edgaru, kurš ir nomāts) ir pirktie spēlētāji. Vairākumu no tiem kluba īpašnieki cer izdevīgi pārdot, līdz ar to viņus arī visiem spēkiem iespēlē. Edgaru paņema tad, kad sezona jau ir gājusi, viņš uzreiz labi iederējas, bet tā arī bija viņa nelaime, jo dažas "zvaigznes" zaudeja savu spožumu, kas saka apdraudēt viņu cenu nākotnē. Tur ir tas stāsts. Čālim vienkārši nepaveicas. Netušējies Edgar, viss būs kārtībā.

     [+] [-]

, 2010-12-03 09:53, pirms 13 gadiem
Un kas tagad Notiek ar Gauraču, cik ilgi viņam tas īres līgums?

     [+] [-]

, 2010-12-03 12:46, pirms 13 gadiem
bembists rakstīja: Un kas tagad Notiek ar Gauraču, cik ilgi viņam tas īres līgums?
Cik saprotu, līdz šīs sezonas beigām.