Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mančestras "City" bezvārtu neizšķirts Salonikos

Agris Suveizda

Mančestras "City" bezvārtu neizšķirts Salonikos
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Grieķijas pilsētā Salonikos norisinājās pirmā UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla spēle. Lai arī otrajā puslaikā cīņa bija visai skatāma, mačs starp vietējo "Aris" un Mančestras "City" beidzās bez vārtu guvumiem - 0:0. Tādējādi "Aris" turpināja bezzaudējumu spēļu sēriju - 42 gadu laikā "Aris" savā laukumā Eirokausos nav zaudējis jau 26 cīņas pēc kārtas. Atbildes mačs notiks pēc nedēļas.

Saloniku "Aris" Eiropas līgas turnīru uzsāka no trešās kvalifikācijas kārtas un pa ceļam uz grupu turnīru uzvarēja poļu "Jagiellonia (4:3 summā) un Vīnes "Austria" (2:1), savukārt Mančestras "City" play-off kārtā tika galā ar Rumānijas "Timisoara" (3:0). Abām vienībām patrāpījās visai spēcīgas grupas. "City" apsteidza Artjoma Rudņeva "Lech", Turīnas "Juventus", kā arī Zalcburgas "Red Bulls".

Grieķu klubs tikmēr mērojās spēkiem ar Leverkūzenes "Bayer", Madrides "Atletico" un Tronheimas "Rosenborg". Pirmā vieta tika "Bayer", toties "Aris" bez izslēgšanas spēlēm atstāja "Atletico", kas tādējādi nolika Eiropas līgas čempiones pilnvaras. "Aris" šovakar varēja spēlēt optimālajā sastāvā, savukārt "City" savainojumu dēļ nācās iztikt bez Naidžela de Jonga, Džeimsa Milnera un Adama Džonsona.

Salīdzinot ar virknējumu Mančestras derbijā, Roberto Mančīni bija veicis četras izmaiņas. Milnera, Džoleona Leskota, Vensāna Kompanī un Pablo Sabaletas vietā laukumā devās Edins Džeko, Šons Raits-Filipss, Džeroms Boatengs un Kolo Turē. Pirmajā puslaikā daudz vairāk uzbruka viesi. "Aris" apzinājās abu klubu meistarības līmeņu atšķirību un, par spīti sava laukuma priekšrocībām, nemetās pa galvu, pa kaklu ieņemt pretinieku cietoksni.

"Aris" pretiniekus pacietīgi sagaidīja pie laukuma centra, aizsargājoties ļoti blīvi un noslēdzot praktiski visas brīvās zonas. Tā kā flangos nebija iespēju iespēlēt ātrumā esošam spēlētājam, "City" reti izdevās tikt tālāk par centra līniju. Devītajā minūtē labi no distances sita Davids Silva, taču Mihalis Sifakis atvairīja apakšējā stūrī lidojošo bumbu. Pēc septiņām minūtēm no pāris metriem sita Džeko, bet "Aris" glāba veiksme un Sifaka precīzā pozīcijas izvēle.

Spēle kļuva atvērtāka. "Aris" arvien biežāk ar bumbu nonāca pretinieku laukuma pusē, taču tas vainagojās ar to, ka mājinieku futbolisti vairāk izretojās un "City" uzbrukumā bija krietni lielāks plašums nekā pirmajās 10 minūtēs. "City" atspieda pretinieku vidējo līniju aptuveni par 20 metriem tuvāk soda laukumam, taču viesiem, ja neskaita Džeko pāris neprecīzu tālsitienu, tik un tā reti izdevās ko izveidot.

Mājiniekiem praktiski vienīgā izdevība izcelties bija 40.minūtē. Džo Hārts, cenšoties ievadīt bumbu spēlē, nepamanīja blakus esošo komandas biedru, uz mirkli zaudēja kontroli pār bumbu, taču to atguva jau ārpus soda laukuma robežām. "Aris" varēja izpildīt bīstamu standartsituāciju, taču brazīlietis Netu sita nedaudz garām vārtu stabam. Pēc pārtraukuma taktiskā ziņā nekas nemainījās - "City" turpināja darboties kā pirmais numurs, bet "Aris" pie pirmās iespējas atbildēja ar pretuzbrukumiem.

63.minūtē viesiem bija lieliska izdevība atklāt rezultātu. Garets Berijs piespēlēja soda laukumā, un Džeko ar galvu teicami raidīja bumbu zem vārtu pārliktņa, bet atkal glāba Grieķijas izlases vārtu vīrs Sifakis. Pēc trim minūtēm "Aris" sarūpēja atbildi - Netu negaidīti izdarīja sitienu no 30 metriem, bumba lidoja tālajā vārtu stūrī, taču teicams vārtos bija Hārts. Pēc četrām minūtēm labu tālsitienu izdarīja arī Džeko - nedaudz garām.

Iniciatīva pamazām bija pārgājusi mājinieku pusē. Otrā puslaika būtiskākā atšķirība no pirmā bija tā, ka, ja pirmajās 45 minūtēs liela daļa "Aris" uzbrukumu beidzās jau pēc divām vai trim piespēlēm, nu mājinieki krietni veiksmīgāk pieturēja bumbu, nereti ar īsām piespēlēm saraustot pretinieku aizsardzību. Izvirzīties vadībā gan liedza meistarības trūkums - galvenokārt nelielas neprecizitātes pēdējā piespēlē vai noslēguma sitienā.

Mača pēdējās 10 minūtēs pārsvars atkal piederēja viesiem. Nepārliecinoši spēlējošo Džeko nomainīja Sabaleta, bet pirms tam laukumā devās arī itāliešu talants Mario Balotelli. "City" vairākkārt izdevās aplenkt "Aris" soda laukumu, tomēr reālu vārtu gūšanas izdevību nebija. Vārti šovakar tā arī netika gūti, lielāko intrigu atstājot atbildes cīņai Mančestrā. "Aris", savu līdzjutēju lieliski atbalstīts, turpināja bezzaudējumu sēriju - Eirokausos 42 gadu laikā mājās vēl nav zaudēts.

Aris – Manchester City 0:0

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-02-15 21:12, pirms 13 gadiem
Ceru, ka Aris tiks tālāk.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-15 21:14, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Ceru, ka Aris tiks tālāk.
Vai tad ir vēl kādi citi varianti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-02-15 22:07, pirms 13 gadiem
City tiks nakamaja karta vienozimigi!!!

  +5 [+] [-]

, 2011-02-15 22:22, pirms 13 gadiem
Soļņiki 40 gadus(???) nav zaudējuši savā laukumā Eiropas kausu fāzēs un es domāju, ka šogad tas beidzot notiks, jo brauks City. bet nē!!! lieliska komanda un turpina bīdīt rekordu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-16 07:34, pirms 13 gadiem
Man gan šķiet ,ka šī ir 1/16 fināla stadija.Autor,vai nekļūdies?

     [+] [-]

, 2011-02-16 10:50, pirms 13 gadiem
alguns rakstīja: Man gan šķiet ,ka šī ir 1/16 fināla stadija.Autor,vai nekļūdies?
par daudz tev skjiet

     [+] [-]

, 2011-02-16 11:14, pirms 13 gadiem
alguns rakstīja: Man gan šķiet ,ka šī ir 1/16 fināla stadija.Autor,vai nekļūdies?
Tev ir taisnība.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-16 12:12, pirms 13 gadiem
City mājās viennozīmīgi uzvarēs - par to nav šaubu!