Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

papildināts Eiropas līga: "Lille", "Aris" un "Anderlecht" kā pēdējās tiek tālāk

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Eiropas līga: "Lille", "Aris" un "Anderlecht" kā pēdējās tiek tālāk
"Lille" futbolisti savu darbiņu padarījuši
Foto: AP/Scanpix

Šodien noslēdzies UEFA Eiropas līgas grupu turnīrs. Kā pēdējās izslēgšanas mačiem kvalificējās "Lille", "Aris" un "Anderlecht" vienības, bet aiz borta palika Madrides "Atletico", "Getafe", "Sampdoria" un citas spēcīgas komandas.

B grupā šovakar izšķīrās otrās vietas liktenis, uz kuru pretendēja "Aris" un "Atletico". Grieķu "Aris" spēlē pret "Rosenborg" pilnībā apmierināja uzvara, bet "Atletico" viesos bija jāpieveic Leverkūzenes "Bayer", kā arī jācer uz grieķu klupienu. "Aris" savā laukumā pret Tronheimas klubu īpaši neriskēja, tomēr arī tas viņiem neliedza kontrolēt cīņas ritējumu. Pirmie vārti ne tajā skatāmākajā spēlē tika gūti pirmā puslaika pēdējā minūtē, kad Danijels Cesareks ieraidīja bumbu vārtos ar galvu no pāris metru attāluma. Spēles otrajā pusē vārtu gūšanas momentu bija vēl mazāk, tomēr bez vēl viena vārtu guvuma neiztikām - kompensācijas laika otrajā minūtē "Aris" dubultoja savu pārsvaru.

Madrides "Atletico" viesos smagos laikapstākļos nespēja uzvarēt Leverkūzenes "Bayer", bet arī tas nebūtu palīdzējis tikt nākamajā kārtā - 1:1. Pirmie rezultātu atklāja vācieši, kad cīņā ar aizsargu precīzi sita Patriks Helmess, bet 72. minūtē Frans Merida ieripināja bumbu kreisajā vārtu stūrī. No šīs grupas cīņu par kausu turpinās "Aris" un "Bayer", bet Djēgo Forlanam ar kompāniju turnīrs ir noslēdzies.

VKomandaSP
1.Bayer612
2.Aris610
3.Atletico68
4Rosenborg63

C grupas centrālajā mačā franču "Lille" savu skatītāju priekšā uzņēma beļģu "Gent". Beļģiem, lai garantētu vietu nākamajā kārtā, pietika ar neizšķirtu, bet šoreiz Francijas klubs pretiniekam neatstāja nekādas izredzes uz panākumu - 3:0. Rezultāts arī varēja būt vēl lielāks, jo par mājinieku pārsvaru šaubu nebija. Otrā spēlē Sofijas "Levski" ar 1:0 pārspēja grupas uzvarētāju Lisabonas "Sporting", bet no palikšanas pēdējā vietā izvairīties neizdevās.

VKomandaSP
1.Sporting612
2.Lille68
3.Gent67
4.Levski67

Pēdējo 1/16 fināla dalībniece noskaidrojās G grupā. Pirms pēdējās kārtas trīs punktu pārsvars pār "Anderlecht" bija "AEK", toties beļģiem bija savstarpējo spēļu priekšrocība, tādējādi savas uzvaras un pretinieku neveiksmes gadījumā tieši "Anderlecht" tiktu tālāk. Reālajā dzīvē tā arī notika. "Anderlecht" savā laukumā ar 2:0 pieveica Splitas "Hajduk", revanšējoties par neveiksmi pirmajā komandu spēlē, bet "AEK" savā laukumā ar 0:3 piekāpās grupas līdervienībai "Zenit". Vērts piebilst, ka pirmā puslaika izskaņā, kad rezultāts vēl bija 0:0 grieķi nerealizēja 11 metru soda sitienu...

VKomandaSP
1.Zenit618
2.Anderlecht67
3.AEK67
4.Hajduk63

H un I grupā pēdējās kārtas spēlēm bija vairs tikai prestiža nozīme, jo vietas 1/16 finālā jau tika sadalītas iepriekš. Par patīkamu izrādi saviem līdzjutējiem parūpējas "Stuttgart", kas savā laukumā izrēķinājās ar dāņu "Odense". Diezgan paklusā atmosfērā vācu klubs apspēlēja pretinieku ar 5:1, vēlreiz pierādot, ka labākas vienības par Štutgarti šajā grupā nebija. Otrā H grupas mačā "Getafe" ar 1:0 pārspēja "Young Boys", bet augstāk par trešo vietu tikt neizdevās.

H grupa

VKomandaSP
1.Stuttgart615
2.Young Boys69
3.Getafe67
4.Odense64

Vismazāk vārtu tika gūts I grupā. Līdervienību "PSV" un "Metalist" spēle noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet "Debrecen" savā laukumā tika pie pirmajiem punktiem, ar 2:0 apspēlējot "Sampdoria".

I grupa

VKomandaSP
1.PSV614
2.Metalist611
3.Sampdoria65
4.Debrecen63

     [+] [-]

, 2010-12-16 21:58, pirms 13 gadiem
Jo labāk Lech

  +6 [+] [-]

, 2010-12-16 22:00, pirms 13 gadiem
Žēl Atletico man ši komanda patīk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-12-17 00:03, pirms 13 gadiem
zenit vinneje 3:0

     [+] [-]

, 2010-12-17 00:12, pirms 13 gadiem
AEK vienkarši nesaprotami zaudēja, skatijos spēli un tiešam jasaka WOW nu pie 0:1 gaja uz visu banku lai atspeltos iekrita un tad jau nolaida rokas, speles iznakums galigi neataino rezultātu.

     [+] [-]

, 2010-12-17 00:36, pirms 13 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: AEK vienkarši nesaprotami zaudēja, skatijos spēli un tiešam jasaka WOW nu pie 0:1 gaja uz visu banku lai atspeltos iekrita un tad jau nolaida rokas, speles iznakums galigi neataino rezultātu.
AEK zaudēja pelnīti. Spēlēja gluži kā Grieķijas izlase - pilnīgi nekādas steigas ar domu, ka gan jau spēle beigsies ~ 0:0 - saspēlējās savā laukuma pusē, it kā līdz spēles beigām būtu palikušas 5 min un viņi ir vadībā ar 3:0. Jā, bija momenti, it īpaši tas 11m soda sitiens, bet kurš tad cits vainīgs, ja paši nemāk iesist.
Tiesa, bija amizanti skatīties kā AEK centās izkļūt no tādas situācijas (zaudējuma), krītot n-tās reizes soda laukumā cerībā uz vēl 1 vienpadsmitnieku (taisnības labad jāsaka, ka daži bija uz robežas, ka varēja arī iedot, taču lielākoties bija atklātas simulācijas).
Ja nebūtu jāraksta atskaite, droši vien aizmigtu, jo pirmās 40 min AEK ne paši spēlēja, ne arī pretiniekiem ļāva - tikai ielaistie vārti mainīja spēles gaitu. Taču kopumā Zenit bija vēl pāris labu, tomēr neizmantotu momentu gūt vārtus.

Par Atletico gan varu teikt, ka nerādīja viņi neko no gaidītā. Ja arī viņi bija pelnījuši gūt dažus vārtus, tad laika posmā starp 20. un 45. minūti. Tālāk (pēc Kīslinga parādīšanās) spēle iegāja vecajās sliedēs. Abām komandām bija iespējas izraut uzvaru, taču katastrofālā lielisku momentu realizācija pievīla (vairāk jau Atletico). Pārsteidza 17-gadīgais Danny Da Costa, kurš nospēlēja neizprotami droši un gandrīz bez kļūdām savā debijā.

     [+] [-]

, 2010-12-17 08:11, pirms 13 gadiem
Nu AEK zaudēja dēļ neiesistā pendeļa, tas ir vairāk kā skaidrs. Tas ļoti demoralizēja komandu, Zenit to momentāli izmantoja un tālāk jau bija kaut ko glābt par vēlu