Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: "Metalurga" pāridarītāja "Sparta" tiek tālāk

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Eiropas līga: "Metalurga" pāridarītāja "Sparta" tiek tālāk
"Sparta" var līksmot
Foto: AP/Scanpix

Noslēgušās visas Eiropas līgas grupu turnīra 5. kārtas spēles. Par lielāko pārsteigumu varētu uzskatīt Prāgas "Sparta" priekšlaicīgo iekļūšanu izslēgšanas mačos. Šodien čehi viesos nospēlēja 2:2 ar itāļu "Palermo", garantējot sev otro vietu F grupā.

Pirmais F grupas mačs tika aizvadīts jau astoņos vakarā, un tajā Maskavas "CSKA" ar 5:1 sagrāva Šveices "Laussane". Ja tai spēlei lielas nozīmes turnīra tabulas kontekstā nebija, cīņā starp "Palermo" un "Sparta" lielā mērā izšķīrās otrās vietas liktenis. Prāgas klubam bija četru punktu pārsvars, tādēļ viņus pilnībā apmierināja neizšķirts. Spēles pirmais puslaiks gan neko labu nevēstīja, jo mājinieki ar Nikolā Rigonī precīzā sitiena palīdzību izvirzījās vadībā. Otrā puslaika ievadā "Palermo" savā soda laukumā pārkāpa noteikumus, par ko tika nozīmēta pendele, pie tam no laukuma tika noraidīts Dorins Gojans. "Sparta" realizēja 11 metru soda sitienu, panākot izlīdzinājumu. Viņu prieki bija īsi, jo 59. minūtē ar realizētu vienpadsmitmetrinieku atbildēja arī mājinieki. Uzvarēt viņiem gan nebija lemts, un jau pēc trīs minūtēm Jurajs Kučka guva savus otros vārtus turnīrā, nodrošinot komandai vietu izslēgšanas spēlēs - 2:2. Nevar nepieminēt, ka "Palermo" maču noslēdza deviņu vīru sastāvā. Vasarā "Sparta" no Eirokausiem izslēdza Latvijas klubu "Liepājas Metalurgs", bet tagad to pašu paveica ar itāļu "Palermo".

VKomandaSP
1.CSKA515
2.Sparta58
3.Palermo54
4.Laussane51

D grupā pie ļoti svarīgas uzvaras savā laukumā tika "Villareal", kas ar 3:0 sagrāva labi spēlējošo Zagrebas "Dinamo". Divus vārtus guva Džuzepe Rosi, bet vienreiz izcēlās Marko Rubens. Vērts piebilst, ka mača izskaņā 11 metru soda sitienu nerealizēja Markoss Senna. Otrā spēlē "PAOK" savā laukumā izlaida no rokām uzvaru pār grupas vājāko komandu "Club Brugge" - 1:1. Izlīdzinājumu beļģi panāca priekšpēdējā pamatlaika minūt. Visa mača garumā "PAOK" piederēja nospiedošs pārsvars, pie tam arī Vierinjas vārtu guvums bija vairāk nekā skaists (sitiens zem pārliktņa no 25 metriem), taču neuzmanība pie pretinieku standartsituācijas izspēles maksāja divus punktus. Cīņa par iekļūšanu nākamajā kārtā starp "Dinamo" un "PAOK" turpinās (komandas tiksies pēdējā kārtā), bet "Villareal" jau nodrošinājis vietu izslēgšanas mačos.

VKomandaSP
1.Villareal59
2.PAOK58
3.Dinamo57
4.Club Brugge53

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...

     [+] [-]

, 2010-12-03 00:38, pirms 13 gadiem
Kā, lai neatceras Bonucci, Cribari, Miccoli un vēl vairāku itāļu komandu futbolistu lieliskās, bet tomēr palaistās iespējas šajā kārtā, kas beigu beigās diviem Serie A klubiem bija liktenīgas jeb maksāja turpmāku dalību EL. Diemžēl, šodien, tāpat kā vakar, itāļi turpināja demonstrēt kaut ko šausmīgu, nezinu vai tā bija vienaldzība, taču šajās 2 dienās tikai Napoli izskatījās pēc itāļu komandas, kura patiešām vēlas izkļūt tālāk no grupas. Cita lieta bija Napoli nesaprotamā spēle aizsardzība, kas bija vērtējama ar ~3.5 (1. puslaikā), kas teicami tika nodemonstrēts pie 3. ielaistajiem vārtiem.

Es nešaubos, ka visas šīs komandas (Juve, Palermo, Napoli) mierīgi varētu sacensties ar CL komandām, un, iespējams, ka tā domā arī paši šo komandu spēlētāji, no šejienes arī tā vienaldzība, taču tādā ziņā tas ir diezgan muļķīgi un pat smieklīgi. Itālija nekad neatgūs 4. CL vietu, ja attieksies pret EL kā pret Coppa Italia.

  -1 [+] [-]

, 2010-12-03 10:06, pirms 13 gadiem
jā, nu, ja ar Sampu viss ir skaidrs, tad par Palermo tiešām žēl. tā ir komanda, kas reāli varēja parādīt ko labu.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-03 12:47, pirms 13 gadiem
Wow. Negaidīti, manuprāt!