Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gauračs piepalīdz "Sheriff" noturēt neizšķirtu Kijevā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Gauračs piepalīdz "Sheriff" noturēt neizšķirtu Kijevā
Edgars Gauračs
Foto: fc-sheriff.com

UEFA Eiropas līgas E grupas noslēdzošajā mačā Tiraspoles "Sheriff" Kijevā prata noturēt bezvārtu neizšķirtu pret slaveno "Dynamo". Latvijas uzbrucējs Edgars Gauračs laukumā devās uz maiņu otrā puslaika kompensācijas laikā.

E grupas pēdējās kārtas spēlēs tika noteikts galējais vietu sadalījums grupā, bet cīņā par iekļūšanu izslēgšanas mačos viss jau bija skaidrs. Diemžēl, iespēju tikt tālāk vairs nebija Edgara Gaurača Tiraspoles “Sheriff”, kas šovakar bez četriem pamatsastāva spēlētājiem tikās ar Kijevas “Dynamo”, kam uzvara bija nepieciešama pirmās vietas noturēšanai grupā. Edgars Gauračs šoreiz tika atstāts rezervē.

Spēli kijevieši iesāka krietni vien aktīvāk par viesiem. Mājinieki daudz kontrolēja bumbu, taču darīja visu ļoti lēni, necenšoties visiem spēkiem doties uzbrukumā. Tikai puslaika otrajā pusē pārsvars bumbas kontrolē varēja dot reālu labumu. Labas iespējas izcelties bija Jarmoļenko, pa vārtiem uzsita Ševčenko, Miļevskis, bet 33. minūtē bumba beidzot atrada ceļu uz “Sheriff” vārtiem, taču Jarmoļenko, pielabojot Ševčenko sitienu, atradās aizmugurē. Līdz pat pārtraukumam “Dynamo” pamatīgi ielenca viesu vārtus, bet golu tā arī nesagaidījām.

Lieliska iespēja atklāt spēles rezultātu otrā puslaika ievadā bija jau pieminētajiem Jarmoļenko, kurš pēc Miļevska piespēles ar papēdi no metriem 13 uzsita tieši virsū vārtsargam. Līdzīgi kā pirmajā puslaikā arī šoreiz mājinieki līdz puslaika vidum spēlēja diezgan mierīgi, ļaujot epizodiski iniciatīvu pārņemt pretiniekam. Puslaika otrajā pusē gan viss mainījās. "Dynamo" pilnībā dominēja laukumā, veidojot vienu lielisku iespēju pēc otras. Vairākkārt varēja izcelties Jerjomenko, Jarmoļenko, kā arī Ševčenko, bet neviens no viņiem to nespēja, jo fantastisku sniegumu vārtos demonstrēja gados jaunais Dmitrijs Stažila. Tieši viņš kļuva par galveno komandas varoni, lai arī iespēja par to kļūt bija uz maiņu uznākušajam Georgijevam, kurš spēles izskaņā palaida garām simtprocentīgu iespēju gūt vārtus - viņš no astoņiem metriem aizsita garām praktiski tukšiem vārtiem. Vēl vienā epizodē bumba trāpīja pa "Dynamo" vārtu stabu. Vārdu sakot, "Dynamo" uzbruka krietni vairāk, bet "Sheriff" pretuzbrukumi bija ļoti bīstami. Vārtus gan tā arī neredzējām - 0:0.

Edgars Gauračs laukumā devās kompensācijas laika trešajā minūtē, nomainot traumu guvušo Vladimiru Volkovu. Edgars līdz bumbai praktiski netika, pieskaroties tai vien pāris reizes, toties vienreiz laukuma centrā izjauca pretinieku uzbrukumu.

Šī gada Eiropas līgā Gauračs laukumā devās piecos no sešiem mačiem, vienreiz arī pamatsastāvā. Pie liela spēles laika viņš netika, kas bija viens no iemesliem, kāpēc gūt vārtus tā arī neizdevās. Labākās iespējas to paveikt bija mājas spēlēs pret "Dynamo" un "BATE".

Otrā grupas spēlē "AZ Alkmaar" savā laukumā ar 3:0 apspēlēja "BATE", atstājot "Sheriff" grupas pēdējā vietā.

UEFA Eiropas līga, E grupa

VKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Dynamo610:611
2.BATE611:1110
3.AZ Alkmaar68:107
4.Sheriff65:75

 +13 [+] [-]

, 2010-12-15 21:59, pirms 13 gadiem
Neatsverams ieguldijums komandas neizšķirtā

 +12 [+] [-]

, 2010-12-15 22:00, pirms 13 gadiem
ļoti palīdzēja, nospēlējot nepilnu minūti

  +3 [+] [-]

, 2010-12-15 22:06, pirms 13 gadiem
saprastu ja tāds virsraksts būtu, ja golu būtu ielicis....

  +5 [+] [-]

, 2010-12-15 22:06, pirms 13 gadiem
atzimejas protokola nekas vairak
Slēpts komentārs: PatrickRoy
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-15 23:47, pirms 13 gadiem
Virsraksts tiešām "mazliet" pārspīlēts. Bet nu, ja pie lietas, tad žēl, ka šogad sanāca EL tik maz uzspēlēt, taču Gauračs ir vienīgais latvietis, kurš tur spēlēja otro gadu pēc kārtas. Nu tagad jākoncentrējas vietējai līgai, kur mierīgi goliņus var vēl sabliezt. Seši jau ir, tā tikai jāturpina.

  -4 [+] [-]

, 2010-12-16 00:25, pirms 13 gadiem
B.led jūs idi.oti varētu padomāt kad viņš izlēma kad doties laukumā.....ko jūs miz.elmākoņi esat sasnieguši futenē ,kad esat tik drosmīgi lai nodi.rstu šo spēlētāju...klaunu bars aiz monitora...

  -1 [+] [-]

, 2010-12-16 00:28, pirms 13 gadiem
adresējiet savu nepatiku Mackevičam,kas neprot izvēlēties savam sacerējumam piemērotu virsrakstu....

  -1 [+] [-]

, 2010-12-16 00:30, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: es palīdzēju čoma draudzenei pie bērna tikt... stāvot aiz durvīm un uzraugot, lai neviens nenāk iekšā un neiztraucē... i to lielāks ieguldījums...!
tu pajol.iņ ..tu noteikti aiz durvīm rāvi ķepā..100% esmu pārliecināts

  +1 [+] [-]

, 2010-12-16 00:32, pirms 13 gadiem
izlasot virsrakstu padomāju o gan jau golu iebliezis. lasiju tālāk un sapratu kad galīgi garām visraksts tāds kādus tos parasti veido SA+
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja