Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gaurača "Sheriff" noslēgs Eirokausu sezonu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Gaurača "Sheriff" noslēgs Eirokausu sezonu
Edgars Gauračs (pa labi) lidostā
Foto: fc-sheriff.com

Šovakar plkst. 20:00 pēc Latvijas laika Kijevā punktu Eirokausu sezonai pieliks Edgara Gaurača pārstāvētā Tiraspoles "Sheriff", kas UEFA Eiropas līgas E grupas mačā tiksies ar pazīstamo Kijevas "Dynamo".

Tiraspoles "Sheriff" ļoti cienījami aizvadījis pirmās piecas grupu turnīra spēles, taču ar to izrādījies par maz, lai tiktu nākamajā kārtā. Jau pirms pēdējās kārtas augstāk par trešo vietu Moldovas vienība nevar tikt. Šovakar pret Kijevas "Dynamo" būs iespēja pielikt skaistu punktu Eirokausu sezonai.

Pirmā apļa spēlē savā laukumā tiraspolieši tika pie negaidītas uzvaras, pārspējot pretinieku ar 2:0. Tad par galveno varoni kļuva krievu leģionārs Aleksandrs Jerjohins, kurš jau mača sākumā guva vārtus ar...dupsi! Puslaika izskaņā vārtu guvums arī Džimijam Fransam, bet spēles otrajā pusē bija iespējas izcelties arī vēl. Viena no tām bija arī Edgaram Gauračam, taču viņš netrāpīja vārtos. Šajā mačā Edgars piepildīja vienu no saviem sapņiem - aci pret aci spēlēja ar savu bērnības elku Andreju Ševčenko. Iespējams, ka tāda iespēja viņam būs arī šovakar.

Runājot par Kijevas "Dynamo", komanda ir praktiski labākajā sastāvā. Nelieli savainojumi ir Andrejam Ševčenko un Milošam Ninkovičam, bet viņi ir gatavi spēlēt. Interesanti, ka kijevieši tikai nedēļas sākumā atgriezās uz Ukrainu, jo aizvadīja treniņnometni Turcijā, kur pārbaudes mačā ar 4:0 apspēleja Naļčikas "Spartak". Laikapstākļi Kijevā nav no tiem labākajiem, tādēļ bija nepieciešamība doties uz siltajām zemēm. Vērts piebilst, ka pirmā apļa spēlē vienību vadīja Valērijs Gazajevs, bet pēc zaudējuma "Sheriff" viņam nācās meklēt citu darba vietu. Šobrīd komandu vada Oļegs Lužnijs, kurš savulaik vadīja Kuldīgas "Ventu".

"Sheriff" uz Kijevu devās otrdienas pēcpusdienā. Tiraspoliešus Ukraina sagaidījusi ar viesiem ne tik pierasto salu (mača laikā varētu būt pieci grādi zem nulles), kā arī ne tiem zaļākajiem futbola laukumiem. Spēlēt gatavi visi labākie, toties ierindā nebūs jau līdz šim traumēto Hačaturova, Stojanova un Tarhnišvili. Diskvalifikācijas dēļ nespēlēs pussargs Ruamba.

18 spēlētāju vidū, kas devušies uz Kijevu, ir arī mūsu Edgars Gauračs, kurš iepriekšējā Moldovas futbola čempionāta kārtas mačā izcēlās ar vārtu guvumu. Te gan vērts piebilst, ka vārtus guva arī vēl trīs uzbrucēji - Aleksandrs Jerjohins, Džimijs Fransa un Vladimirs Volkovs. Tas Edgaram par labu nenāks, tādēļ viņa iziešana pamatsastāvā būtu liels pārsteigums. Cerēsim, ka rēzeknietis vismaz varēs nākt uz maiņu. Šogad viņa rēķinā četras grupu turnīra spēles - viena pamatsastāvā un trīs no rezervistu soliņa. Vārtu guvumu nav. Varbūt šoreiz?

UEFA Eiropas līga, E grupa

VKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Dynamo510:610
2.BATE511:810
3.AZ Alkmaar55:104
4.Sheriff55:74

     [+] [-]

, 2010-12-15 08:06, pirms 13 gadiem
Ko nozīmē 4T?

     [+] [-]

, 2010-12-15 08:27, pirms 13 gadiem
Plukainais rakstīja: Ko nozīmē 4T?
to raksta komandam kas ir grupas pastarite

     [+] [-]

, 2010-12-15 17:45, pirms 13 gadiem
Nu, tā kā šī spēle vairs neko neizšķir, varētu ļaut Edgaram uzspēlēt... Cerams, ka tomēr izies laukumā. Lai veicas vēlreiz pārsteigt Dynamo!