Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Pahars rada izlasi ar spēcīgu raksturu"

Rolands Eliņš

Starkovs: "Pahars rada izlasi ar spēcīgu raksturu"
Aleksandrs Starkovs
Foto: F64

Latvijas futbola izlases ilggadējais treneris Aleksandrs Starkovs, kurš šobrīd strādā LFF Treneru padomē, pirms pārbaudes spēles pret Ukrainu kopā ar ukraiņu mediju "Matchday.ua" ieskatījies mača prognozēs, pastāstīja par saviem iespaidiem no spēles Čehijā un atzina, ka ļoti seko Mariana Pahara kā trenera izaugsmei.

"Pēdējoreiz trenera amatā biju Latvijas izlasē, kad to vadīju sešu gadu garumā," sacīja Aleksandrs Starkovs. "Piekritīsiet, ka izlasei tas ir ilgs laiks. Bet tagad jau divus gadus strādāju federācijā, Treneru padomē, darbojos arī jaunā akadēmijas projektā. Piedalos, ja tā nekautrējoties izsakās, Latvijas treneru kvalifikācijas celšanā. Man pašam ļoti interesanti, jo daļa no šiem treneriem agrāk bija mani spēlētāji."

Starkovs gan konkrēti nenorādīja, vai domā par atgriešanos trenera darbā, taču izteicās, ka, viņaprāt, par lielisku treneri varētu kļūt Ukrainas leģendārais futbolists Andrijs Ševčenko: "Ne katrs futbolists var kļūt par treneri, jo tās tomēr ir divas dažādas profesijas. Domāju, ka Ševčenko piemīt tādas rakstura īpašības, kas var viņam ļaut kļūt par diženu treneri. No sids viņam to novēlu, un neesmu vienīgais."

"Visu izšķirs futbolisti," Starkovs atbildēja uz jautājumu par Latvijas taktiku šī vakara spēlē. "Ja treneris teiks, lai iespiež pretinieku viņu soda laukumā, neko daudz tas nemainīs. Piemēram, paskatieties uz Ukrainas spēli pret Spāniju. Spāņi kontrolēja bumbu, skaitļi bija kolosāli (65% bumbas kontroles laika), taču tas jau nenozīmē, ka ukraiņi nemāk pieturēt bumbu, gluži labi viņi to māk, taču pret Spāniju to grūti izdarīt. Un ne jau vienmēr tas, kurš vairāk kontrolē bumbu, uzvar spēli."

"Savukārt Latvijas spēlē svarīgi, kas izies laukumā," turpināja Starkovs. "Jāņem vērā, ka šis ir otrais mačs pāris dienu laikā. Jau pret čehiem bija redzams, ka Marians Pahars rada komandu ar spēcīgu raksturu un pašapziņu. Pat ja pretinieks ir labāks dažos rādītājos, Latvija tāpat nesalūzt un spēj radīt savus momentus, turklāt čehiem jau savā ziņā arī paveicās. Rezultāts varēja būt arī 2:0 Latvijas labā, taču sanāca, ka iesita pretinieks, un čehi izglābās no sakāves. Un arī šovakar Latvija spēlēs ar pilnu atdevi, tā kā ar "draudzības" maču varat nerēķināties. Būs nopietna spēle, aizstāvot savas valsts karogu."

Ukrainas medijs centās sarunu novirzīt uz bijušo "Spartak" konfliktu ar Dmitriju Aļeničevu, vaicājot, vai Starkovs vēl seko viņa gaitām, taču Latvijas treneris atbildēja, ka daudz labprātāk seko Mariana Pahara izaugsmei: "Viņš bija manā komandā "Skonto", uz kuru atnāca jau 17 gadu vecumā. Pahars nogāja tālu un lielu ceļu - no futbolista tāda mazā klubā uz Anglijas Premjerlīgu, turklāt tika nevis vienkārši pārdots, taču arī "Southampton" spēlēja pamatsastāvā. Pusgada laikā kļuva par pilsētas varoni, un joprojām tur ir cienīts cilvēks."

"Pahars pa trenera karjeras kāpnēm iet pareizā virzienā - vispirms "Skonto", tad U21 izlase, tagad pieaugušo," vērtēja Starkovs. "Protams, ka viņš ir ļoti atkarīgs no izlases pašreizējo kandidātu klāsta, tur nu viņš nekā nevar izdarīt. Taču Pahara ietekme parādās citās lietās. Līdzšinējās spēles parādījušas, ka pat zaudējumos komandai ir raksturs, kā piemēram pēdējā spēlē pret Čehiju."

Jāatgādina, ka tieši Starkovu 2013. gadā Marians Pahars nomainīja izlases galvenā trenera amatā. Pahara vadībā Latvijas izlase aizvadījusi 16 spēles, kurās izcīnītas četras uzvaras un sešas reizes spēlēts neizšķirti.

Izmantotie resursi:
Александр Старков: и сейчас не понимаю поступок...
Sākums - Latvijas Futbola federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-03-31 13:27, pirms 9 gadiem
16 spēlēs 18 punkti kopā nemaz nav tik slikti pagaidām Paharam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-03-31 13:31, pirms 9 gadiem
Redzēsim kas tur sanāks ar Paharu. Jaunā futbolistu maiņa tomēr ir daudzsološaka par iepriekšējo jauno maiņu ar Lukjanovu, Fertovu un Ruginu galvenajās lomās.

     [+] [-]

, 2015-03-31 14:18, pirms 9 gadiem
Nu par izlases parādīto raksturu spēlēs pret Nīderlandi un Islandi negribas slavēt...

  +3 [+] [-]

, 2015-03-31 14:20, pirms 9 gadiem
Starkov atkāpies!

     [+] [-]

, 2015-03-31 14:22, pirms 9 gadiem
odekalons rakstīja: Starkov atkāpies!
Piekrītu odierim.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-31 14:33, pirms 9 gadiem
Kas šo rakstu ir rakstījis? Kaut nedaudz kauna nav?

  -1 [+] [-]

, 2015-03-31 15:14, pirms 9 gadiem
Jautājumā par Aleiničevu, Starkovam vajadzēja atgādināt, ka pacēla Spartaku no tabulas vidus līdz otrai vietai, kas nevienam citam trenerim pēc viņa nav izdevies...Fedotovs to atkārtoja ar Starkova izveidoto komandu, tà ka 50% tas vēl bija viņa nopelns...bet pēc tam Spartaks cīnās par bronzu..

     [+] [-]

, 2015-03-31 15:33, pirms 9 gadiem
bembists rakstīja: Redzēsim kas tur sanāks ar Paharu. Jaunā futbolistu maiņa tomēr ir daudzsološaka par iepriekšējo jauno maiņu ar Lukjanovu, Fertovu un Ruginu galvenajās lomās.
Lukjanovs ir labs spēlētājs , kuram viss pa dir** aizgāja pēc aiziešanas no Polijas

     [+] [-]

, 2015-03-31 17:38, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Lukjanovs ir labs spēlētājs , kuram viss pa dir** aizgāja pēc aiziešanas no Polijas
Lukjanovam jau 28 gadi,tā arī neko dižu no viņa nesagaidījām,
starp saviem skonteļiem vienaudžiem nebija slikts,bet pareizi bembists saka ka jauno futbolistu maiņa ir daudzološāka nekā iepriekšējā,un ari daudzskaitlīgi nevaram sūdzēties par nākotnes futbolistiem!

  -1 [+] [-]

, 2015-03-31 18:43, pirms 9 gadiem
Jāpiekrīt Starkovam, vismaz pret čehiem mūsu spēles stils ar ciešo aizsardzību un ātrajiem pretuzbrukumiem atgādināja nedaudz 2003./2004. gada izlasi. Cerams, ka spēsim pie tādas spēles turēties un tad jau tas raksturs un pašapziņa izlasei augs un veidosies.