Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 izlase izvirzās vadībā pret Franciju, bet nenotur pārsvaru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U-17 izlase izvirzās vadībā pret Franciju, bet nenotur pārsvaru
Foto: LFF

Latvijas U-17 jauniešu izlase sestdien 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtas turnīra otrajā spēlē Albānijā tikās ar iepriekšējā čempionāta uzvarētāju Franciju, nodemonstrējot cienījamu sniegumu un piekāpjoties sāncenšiem ar 1:2 (1:1).

Latvijas valstsvienība spēli uzsāka ar četrām izmaiņām starta sastāvā, mačā jau no pirmajām minūtēm iesaistoties Kirilam Artjomovam, Kristapam Kļaviņam, Ņikitam Martiņenko un Vladimiram Kostigovam.

Mūsu komanda spēli uzsāka drosmīgi un pārliecinoši, pārsteidzot pretiniekus un sestajā minūtē iegūstot vadību, kad pēc veiksmīgas Timura Azarova spēles gaisā pie bumbas pirmais tika Roberts Bočs un otrajā stāvā apsteidza pretinieku vārtsargu. Mača 13. minūtē pirmoreiz spēlē bija jāiesaistās Henrijam Auseklim, atvairot spēcīgu sāncenšu tālsitienu.

Auseklis vairākās epizodēs pārliecinoši vārtos darbojās arī turpinājumā, tomēr 41. minūtē Francijas izlases teritoriālais pārsvars deva rezultātu, kad ar spēcīgu sitienu no soda laukuma robežas izcēlās Matīss Amugū. Puslaika pēdējā minūtē mazliet garām vārtiem no distances sita Bočs, bet pretinieki kompensācijas laikā uz to atbildēja ar Latvijas izlases vārtu pārliktņa norībināšanu.

Otrajā puslaikā Latvijas izlasei bija daudz jāaizstāvas, lai arī Francijas jauniešu draudi lielākoties tika samazināti vien līdz sitieniem no tālienes. Konstantais spiediens uz Latvijas vienības soda laukumu gan nepalika bez gūtiem vārtiem, kad 70. minūtē vēlreiz izcēlās Amugū, spēcīgi triecot bumbu vārtu stūrī no soda laukuma robežas.

Atlikušajā laikā Latvijas izlasei izdevās vairākas reizes pietuvoties sāncenšu vārtiem un tikt pie standartsituācijām, vienlaikus daudz spēka veltot savu vārtu nosargāšanai. Vienreiz mūsu komandai izdevās nogādāt bumbu Francijas izlases vārtos, taču tika fiksēts aizmugures stāvoklis.

Pirms tam turnīra pirmajā kārtā trešdien Latvijas izlase ar 2:5 atzina Šveices pārākumu, bet Francija ar 4:0 pārspēja Albāniju. Noslēdzošajā mačā otrdien mūsu komanda tiksies ar laukuma saimniekiem.

Finālturnīram, kas maijā un jūnijā risināsies Ungārijā, kvalificēsies astoņu apakšgrupu uzvarētājas un septiņas labākās otro pozīciju ieguvējas.

Jurģa Pučinska izvēlētajā spēlētāju sarakstā iekļauti futbolisti no septiņiem pašmāju klubiem, kā arī komandām Anglijā, Īrijā un Itālijā.

Pērnajā oktobrī atlases pamatkārtā mūsu jaunieši ar 1:0 pārspēja Slovākiju, ar 0:2 piekāpās Vācijai un ar 3:2 uzveica mājiniekus moldāvus. Šī vecuma Latvijas izlase Elites kārtai kvalificējusies piekto reizi vēsturē.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14717/u-17-izl...

     [+] [-]

, 2023-03-26 11:56, pirms gada
Tas ir tas vecums, kurā mēs vēl spējam ar viņie grūstīties, pēc tam lietas nostājas savās īstajās vietās.