Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

papildināts U21 izlase nenotur pārsvaru pret Moldovu un netiek ceturtdaļfinālā

Rolands Eliņš

U21 izlase nenotur pārsvaru pret Moldovu un netiek ceturtdaļfinālā
Latvijas izlase priecājas par vārtu guvumu, kas gan vajadzīgo uzvaru nenesa
Foto: Com-cup.com

Latvijas U21 izlase šodien aizvadīja noslēdzošo grupu turnīra spēli Sadraudzības kausa izcīņā, spēlējot neizšķirti 1:1 ar Moldovas izlasi. Šāds rezultāts laupīja Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu, bet vienīgos vārtus tās sastāvā guva Eduards Tīderbergs.

Spēlē pret Moldovas izlasi Latvijai, lai pretendētu uz otro vietu grupā, bija nepieciešama tikai uzvara, jo pēc pirmajām divām spēlēm (0:1 pret Krieviju un 1:1 pret Kirgizstānu) Daiņa Kazakeviča vadītā izlase ar vienu punktu ieņēma ceturto vietu grupā.

Mača pirmajā puslaikā Latvijas izlase uzbruka nedaudz vairāk, kas bija patīkama pārmaiņa, salīdzinot ar vakardienas maču pret Kirgizstānu, taču gūt vārtus neizdevās nevienai no komandām. Otrā puslaika sākumā Latvijas izlase ieguva tiesības uz tieši brīvsitienu no apmēram 20 metriem. Sitiena leņķis bija visai ass, un pretinieki gaidīja centrējumu, taču bumba tika paripināta "Ventspils" spēlētāja Eduarda Tīdenberga virzienā, kurš ar precīzi tālsitienu nogādāja bumbu vārtu apakšējā stūrī. Moldovas vārtsargs tikai noskatījās...

Moldovas izlase zaudējums nozīmētu potenciālu pēdējo vietu grupā, taču uzbrukt turpināja Latvijas izlase. Ātro uzbrukumu trīs pret divi uzsāka Vladislavs Gutkovskis, taču Moldovas vārtsargs spēja to novērst. Latvijai bija arī citas puslīdz labas iespējas, taču pamazām nācās atkāpties savā laukuma pusē, kas diemžēl noveda pie neizšķirta. Pēc Moldovas spēlētāja tālsitiena vārtsargs Vladislavs Kurakins bumbu atsita sev tieši priekšā, un visus Latvijas aizsargu apsteidza 18 gadus vecais Aleksandru Bežans. Nu Latvijai bija jāmetas atspēlēties, taču uzvaras vārtus gūt neizdevās, un atkal neizšķirts 1:1.

Līdz ar to Latvijas izlase zaudējusi cerības ieņemt otro vietu apakšgrupā. Šodien spēli vēl aizvadīs Krievija un Kirgizstāna, kas Latviju teorētiski var pacelt uz trešo vietu, taču ar to būs par maz, jo ceturtdaļfinālā iekļūs divas no trim trešo vietu ieguvējām, bet pārējās divās grupās trešajām vietām jau ir vismaz trīs punkti

A grupā spēles jau noslēgušās, un ceturtdaļfinālā tikušas Baltkrievijas un Turkmenistānas izlases, bet C grupā vēl visas četras izlases saglabā izredzes uz pirmajām divām vietām.

Moldovas U21 - Latvijas U21 1:1 (0:0)
Vārti: Bežans 82' - Tīdenbergs 49'
Brīdinājumi: Graurs - Bērenfelds, Indrāns
Latvijas U21: Kurakins, Stuglis, Bērenfelds (Ivanovs 84'), Flaksis, Tīdenbergs, Kiriļins, Gutkovskis, Šlampe, Šadčins, Klimaševičs, Svārups (Indrāns 86')
Labākie spēlētāji: Bežans - Šlampe
Skatītāji: 300

B grupa, Sadraudzības kauss

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Krievija21103:24
2.Moldova30304:43
3.Kirgizstāna20202:22
4.Latvija30212:32

Dainis Kazakevičs: "Spēles iznākums mums bija jāizšķir jau otrā puslaika vidū"

Neapšaubāmi esmu neapmierināts ar spēles iznākumu. Mums bija diezgan liels pārsvars, taču nerealizējām savus momentus. Pretinieki precīzi veidoja savu aizsardzību, cietās un sagaidīja [iespēju]. Šajā situācijā nevienu nevaram vainot, jo ar tādu momentu skaitu mums jau otrā puslaika vidū bija jāizšķir mača liktenis. Moldova sagaidīja savu iespēju, guva vārtus un nopelnīja tai tik vērtīgo vienu punktu. Par saviem puišiem teikšu, ka vienalga esmu viņiem pateicīgs. Viņi ātri tika galā ar sākuma satraukumu, noskaņojās un spēlēja tikai uz uzvaru. Slikti, ka nespējām iegūt pozitīvu rezultātu.

- Jūsu kolēģis atzīmēja, ka visas spēles sākāt ar vienu un to pašu sastāvu. Kādēļ tāda paredzamība?
- Pamatsastāva spēlētāju funkcionālais stāvoklis pirms mača nebija slikts, tā ka nedomāju, ka šis aspekts mums bija mīnuss. Ar treneru štābu sekojam līdzi katram mūsu futbolistam. Saprotams, ka puiši jau ir aizvadījuši trīs spēles. Saprotams, ka šajā turnīrā mēs, tāpat kā citi treneri, vēlamies apskatīties visus pretendentus, bet pirmām kārtām mani interesē pamatsastāva gatavība. Mums Latvijā ir vēl 4-5 spēlētāji, kuri nespēja šurp atbraukt. Neveicām maiņas maiņu dēļ. Laukumā izgāja tie, kuri šobrīd ir gatavi vislabāk.

Tāpat ņēmām vērā, ka mums bija vairāku stundu priekšrocība, lai sagatavotos spēlei. Abas komandas spēlēja vakar, bet mēs nedaudz agrāk. Tāpat jāpiebilst, ka Moldovas treneris ir taktiski spēcīgs, bet spēlētāji ļoti racionāli izmanto un realizē savus momentus. Paskatieties paši – vakar ar Krieviju viņi guva divus vārtus, šodien guva vienus, bet momentu viņiem nemaz nebija tik daudz. Tāpēc, ja atceraties, daudzi treneri preses konferencēs sūdzas, ka ir problēmas ar realizāciju. Moldovai tādu nav!

- Visi treneri runā par nogurumu, bet jūs saprotiet, ka šodien ir tikai turnīra ekvators? Priekšā vēl trīs spēles.
- Mums priekšā ir spēles tikai par 9.-12. vietu. Bet tā ir laba rakstura un izturības pārbaude. Atbraucot uz turnīru, galvā bija vairāki uzdevumi. Viens no tiem bija iziet no grupas. Diemžēl to neizpildījām. Es netaisnojos. Pēc spēles kvalitātes mēs diez vai bijām pelnījuši tādu godu. No vienas puses, tabula un rezultāts ir paši objektīvākie rādītāji. No otras, paskatieties, vakar neiesitām pendeli un palikām mazākumā, bet šodien nenoturējām rezultātu. Visur pietrūka paša mazumiņa. Toties tagad esam nedaudz atslābinājušies, un varēšu darbībā pavērot pārējos spēlētājus.

Moldovas treneris Ursaki: "Pret Latviju mums bija pati grūtākā spēle"

Biju gaidījis, ka būs smagi. Vakar Krievijas izlase mums atņēma daudz spēka. Nācās izmantot treneru viltības. Pretinieki uzreiz sāka spēlēt agresīvi, arī mēs paši viņiem atdevām iniciatīvu. Visa mača laikā vairākas reizes mainīju taktisko shēmu. Esmu priecīgs, ka puiši mani dzirdēja un pārkārtojās. Īpaši smagi kļuva pēc ielaistajiem vārtiem. Bet labi, ka spējām izlīdzināt un nospēlēt neizšķirti. Vispār vēlos īpaši atzīmēt un paslavēt Latvijas izlasi. Šodien aizvadījām laikam vissmagāko spēli. Sekoju līdzi šai komandai. Visus mačus tā sāka ar vienu un to pašu sastāvu. Sapratu, ka mums būs grūtības, Latvija mums ir konkurente. Tāpēc gan tagad, gan iepriekšējās spēlēs centos atsvaidzināt spēli. Kāds teiks, ka viņš ir traks, jo katru reizi maina sastāvu par 80-85%, bet mums bija vajadzīgs svaigums. Mums, protams, paveicās. Šodien vārtus guva spēlētājs, kurš arī bija vissvaigākais.

Izmantotie resursi:
Международный турнир по футболу «Кубок...

  +6 [+] [-]

, 2015-01-19 17:44, pirms 9 gadiem
Vāji .Vienīgi iepriecināja ventspilnieka rezultatīvā spēle.Eduards labi uzsācis šo sezonu.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-19 17:49, pirms 9 gadiem
Kāds Tīdenbergs vēl? Tīdenberjs - tā taču zviedri runā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-01-19 17:54, pirms 9 gadiem
Kazakevičs āksts. Nu kāpēc pēc iesistajiem vārtiem vajadzēja sēdēt aizsardzībā?

  +2 [+] [-]

, 2015-01-19 20:21, pirms 9 gadiem
Krievija zaudēja Kirgīzijai ar 1:2,rezultātā mēs pēdējie,kirgīzi pirmie grupā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-19 21:04, pirms 9 gadiem
Vai man vienīgajam liekas, ka šie puiši bija spējīgi uz ko vairāk?

  +2 [+] [-]

, 2015-01-19 21:09, pirms 9 gadiem
>>>FL
Arī es tā domāju.Katrā ziņā ,šis turnīrs Kazakevičam ar mīnuss zīmi.

     [+] [-]

, 2015-01-19 21:20, pirms 9 gadiem
Zaudeet kkadaam 3 pasaules valstiim! :/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-19 22:04, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: >>>FL
Arī es tā domāju.Katrā ziņā ,šis turnīrs Kazakevičam ar mīnuss zīmi.
un kurš viņam no turnīriem ir ar plusa zīmi???
orators ne treneris,kur nu vēl izlašu līmenī....

  -1 [+] [-]

, 2015-01-19 22:42, pirms 9 gadiem
Futbols vāji attīstās Latvijā. Nesaprotu, ja pirmie guvām vārtus, kapēc nevar nosargāt rezultātu.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-19 22:47, pirms 9 gadiem
Šis turnīrs pierāda, ka U-21 izlases treneru štābā vajadzīgas pārmaiņas. Šī un vakardienas spēle mums bija jāpaņem, bet tai vietā mēs sitam garām pendeli, atstājam savējos mazākumā, iesēžamies aizsardzībā un nenoturam rezultātu nevienā mačā.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-20 00:27, pirms 9 gadiem
markiss3 rakstīja: kazakevicjam jaatrenee u-12 nevis u-21
Kas tad no tiem jauniem puikiem izaugtu,ja Kazakevičs ķertos klāt?....
Viņu kā treneri tik var ielikt tādā klubā kur spēlē pieredzējuši veči,kuri šo neņemtu pa nopietnam!Jeb būtu tikais vietas aizpildītājs!

     [+] [-]

, 2015-01-20 00:33, pirms 9 gadiem
adrenalin8 rakstīja: Futbols vāji attīstās Latvijā. Nesaprotu, ja pirmie guvām vārtus, kapēc nevar nosargāt rezultātu.
Jaunie ir līmenī!Tik trenera izlasei nav!
Bet ja domāsi tik par rezultāta nosargāšanu,tad loģiski ka paliekam pēdējie!Ir jāizbauda spēle.........

izlases sastāvā mums ir FKV,skontas,Jelgavas,Liepājas(jeb lielais vairums no vadošajām LV komandām)špīleri,un spēlē arī nozīmīgas lomas komandās!Šī izlase varētu daudz ko.....

     [+] [-]

, 2015-01-20 06:52, pirms 9 gadiem
Man gan liekas, ka kopumā izlases spēle ir stipri labāka nekā pagājušajos divos gados, lai gan rezultāts nav tik labs. Noskatījos gan tikai spēles ar Krieviju un Moldovu, kopumā izlase spēlēja labā līmenī, bet nespēja realizēt savus momentus.