Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Izšķīra kļūda, pie kādu novēršanas strādājām visu nometni"

Agris Suveizda

Pahars: "Izšķīra kļūda, pie kādu novēršanas strādājām visu nometni"
Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars sarunā ar Sportacentrs.com komentēja piedzīvoto neveiksmi "Windsor Park" stadionā Belfāstā (0:1 pret Ziemeļīriju).

- Ar spēles saturu droši vien neesi apmierināts?
- Protams, ka esmu neapmierināts. Individuālas kļūdas maksāja mums spēli. Noskaņojums bija labs, taču diemžēl pirms spēles zaudējām divus spēlētājus – Dubru un Maksimenko. Traumas viņi dabūja vakardienas treniņā. Varbūt lidojums ietekmēja, varbūt kāds cits iemesls [savainojumiem] – nezinu. Arī laukums bija ļoti grūts. Nekādu nopietnu plīsumu viņiem nav.

- Vai tagad nenožēlo, ka neizsauci vairāk par 18 spēlētājiem?
- Par to tagad varam tikai spekulēt. Nezinu, kā būtu, ja būtu izsaukuši vairāk. Te bija labākie spēlētāji. Jā, protams, varbūt varējām izsaukt vēl vienu futbolistu – Siņeļņikovu, Freimani -, taču problēma nebija tajā. Spēles sākumā mums gāja smagi, bet pēc tam arī mums bija labi momenti. Diemžēl viena kļūda, un viss. Tāda kļūda, par kādu novēršanu bijām strādājuši visu gatavošanās posmu. Tas ļoti neapmierina.

- Konkrēti runa ir par Gabovu?
- Ne tikai par Gabovu. Arī par tālo piespēli aiz muguras mūsu centra aizsargiem, malējam aizsargam jāspēlē kompaktāk, visiem jāspēlē ciešāk. Diemžēl vienu reizi viņiem tas izdevās, bet mums ne. Pietrūka meistarības, mazliet pietrūka pārliecības par saviem spēkiem, jo varam spēlēt. Bija epizodes, bija 10-15 minūtes, kad kontrolējām spēli. Taču pēc tam viena kļūda, sākās panika, stress.

- Gorkšs un Kurakins traumu dēļ tika pie iespējas, pēc ilga laika atgriezās Rudņevs. Pakomentē viņu sniegumu!
- Kāpēc Gorkša?

- Ja nebūtu traumu, Gorkšs un Kurakins nepaliktu rezervē? [Medijiem atklātajā treniņā tika iespēlēts aizsardzības četrinieks Maksimenko-Jagodinskis-Dubra-Gabovs]
- Varbūt. Par Gorkšu grūti teikt, jo viņa situācija bija 50 pret 50. Bet par Kurakinu jā – Maksimenko bija pirmā izvēle. Rudņevs atgriezās, pats redzēji – vienu momentu viņš izveidoja. Viņš izskatās pārliecināts par saviem spēkiem un par to, ka ir augsta līmeņa spēlētājs. Man patika. Protams, tagad vēl pāragri teikt, ka viņš ir pilnībā gatavs spēlēt izlasē – nē, tā nav. Bet šodien esmu apmierināts.

Kaspars [Gorkšs] nospēlēja ļoti labu maču. Kā saka, kā zivs ūdenī. Viņš šādā futbolā jutās kā zivs ūdenī. Viņš bija aktīvs, bija pārliecināts par sevi un visu izdarīja. Protams, liels prieks par viņu. Arī par Jagodinski – patika, kā šodien spēlēja centrālie aizsargi. Antons – nebija tik slikti, bet, protams, no viņa sagaidu vairāk. Jā, aizsargājās viņš labi, taču, esot ar bumbu, trūka aktīvu darbību.

- Tad var teikt, ka Rudņevs attaisnoja savu izsaukšanu uz izlasi?
- Domāju, ka jā. Redzēju viņu visos treniņos, un bija manāms, ka viņam bija prieks par būšanu šeit, trenēšanos kopā ar pārējiem. Arī sapulcē viņš bija ļoti uzmanīgs un katru minūti gribēja kaut ko iegūt no treniņnometnes. Redzēsim, pagaidām grūti ko teikt. Būs Baltijas kauss, ceru, ka pirms nākamā cikla būs vēl pārbaudes spēles. Jācer, ka spēsim atrisināt savas problēmas.

Tagad, kad esi redzējis Ziemeļīriju klātienē, kāds ir iespaids par šo izlasi un ko tā spēs paveikt finālturnīrā?
- Visiem Ziemeļīrijas spēlētājiem ir pieredze ja ne Premjerlīgā, tad vismaz Čempionātā [Anglijas pēc spēka 2. līgā]. Tas ir augsts līmenis. Diemžēl mums šādu spēlētāju un tāda līmeņa spēļu trūkst. Viņi ir pārliecināti par sevi, Ziemeļīrija ir laba komanda, spēlē ļoti tieši. Un nevajag aizmirst, ka viņi savā grupā bija pirmajā vietā. Ziemeļīrija ir laba līmeņa komanda, un pret to spēlēt nebija viegli. Izvēlējāmies tādu – labu – pretinieku, jo gribam augt.

- Spēles sākums mums bija ļoti slikts. Vai to ietekmēja arī tas, ka Ziemeļīrija spēlēja ar 3-5-2 – gatavojāties droši vien pret 4-3-3?
- Jā, arī tas. Tas mums noteikti bija pārsteigums, jo viņi ciklā ne reizi šādi nebija spēlējuši. Kad pieradām un uzlabojām sniegumu, tad kļuva vieglāk. Psiholoģija – gribējām spēlēt mazliet augstāk, bet tas neizdevās un arī ziemeļīri labi presingoja un bija ļoti ātri un agresīvi.

- Pabeidzot uz pozitīvas nots – ko vari labā nozīmē izcelt šajā spēlē?
- Pozitīvi ir tas, ka mums ir spēlētāji, kuri var spēlēt tādā līmenī. Cik? Septiņi astoņi ir, varbūt kādreiz pat 10 un 11. Taču šodien problēma bija tā, ka četri spēlētāji nospēlēja zem savu spēju līmeņa. Guvām labu pieredzi, un, kā jau teicu, spēlē bija arī labi momenti, pie kuriem varam strādāt un tos uzlabot.

Sportacentrs.com no Belfāstas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-14 05:09, pirms 9 gadiem
Daņila Fox rakstīja: Cik momenti tika izveidoti ????
Būtu pieticis ar vienu RudņevA momentu! tad tu te kepon skandinātu pavisam citu dziesmu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-11-14 06:21, pirms 9 gadiem
par ko Pahars runā!!!!???? es laikam kādu citu spēli skatījos......
man likās ka kāš bez variantiem.....!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-11-14 08:42, pirms 9 gadiem
Domāju,Marianam jāpiesaista augstāka līmeņa palīgi,nevis treneri,kas spēlē otrās lomas Latvijas čempionātā.Arī pieredze nāks pakāpeniski.Lai veicas.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-14 08:55, pirms 9 gadiem
jā, ar 1 pašu Marianu pie stūres ir un būs par maz, tas atkārtojas un ir redzams. Ceru, ka Jagodinskis tomēr ne tik bieži apdraudēs savus vārtus. Kopumā ir vairākas pozitīvas tendences

  +1 [+] [-]

, 2015-11-14 09:11, pirms 9 gadiem
Skats jau bija bēdīgs. Zūd viss entuziasms par nākošo ciklu pēc šādām spēlēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-11-14 11:16, pirms 9 gadiem
"Pietrūka meistarības" - tā ir galvenā frāze visā intervijā. Meistarības trūkst, tāpēc, ka tā netiek ielikta pamatos, netiek iemācīta. Pie tā ir jāstrādā, jāattīsta kopš bērnības. Bet pie mums kopš bērnības tiek mācīts skrien-sit futbols. Ai, cik var par to rakstīt. Tas viss jau ir sen zināms.