Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kļaviņš DK lietas izskatīšanu nodēvē par "biedru tiesu labākajās padomju tradīcijās"

Rolands Eliņš

Kļaviņš DK lietas izskatīšanu nodēvē par "biedru tiesu labākajās padomju tradīcijās"
Krišjānis Kļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Reaģējot uz LFF Disciplinārlietu komisijas lēmumu, Krišjānis Kļaviņš paziņojis, ka DK darbojusies ārpus savas kompetences un pildījusi kādas trešās personas vai personu pasūtījumu. Kļaviņš arī gatavs šo lēmumu pārsūdzēt un dēvē to par bezprecedenta gadījumu Latvijas futbolā.

„Iepazīstoties ar minēto lēmumu, ir skaidri redzams, ka DK faktiski pilda pasūtījumu ārpus savas kompetences,” paziņojumā savā „Facebook” profilā pauž Krišjānis Kļaviņš. „Pašā lēmumā ir norādīts, ka vienīgais pamatojums manas rīcības izvērtēšanai, atzīstot, ka es neesmu Disciplinārā reglamenta subjekts, ir "LFF valdes un Komitejas (Ētikas) lēmums". Taču neviens LFF darbību reglamentējošais normatīvais akts šādu "izvērtēšanu", jeb drīzāk "biedru tiesu" labākajās padomju tradīcijās, neparedz un DK rīcībai nav tiesiska pamata.”

„Jau paša DK sēdes gaita lika saprast, ka lēmums jau ir iepriekš pieņemts, neatkārīgi no sniegtajiem paskaidrojumiem - par to liecina īpašais "slēgtais" režīms, nepielaižot presi, kā arī aizliegums (nepamatots) veikt audio ierakstu. Man nav ko slēpt, bet, acīmredzami, DK nebija ieinteresēta sabiedrības informētībā par notiekošo.”

Kļaviņš kritizēja DK rīcību nesniegt viņam pilnīgu informāciju par inkriminētajiem pārkāpumiem, ko viņš pats skaidro ar to, ka šajā lietā tādu vispār nav: „Pieprasot un sniedzot man konkrētās ziņas par esošajiem pārmetumiem, man tas tika atteikts bez jebkāda pamatojuma. Pat lēmumā izmantotais V.Ņesterenko vēstules papildinājums, kas DK rīcībā bija jau 2016.g.3.martā, man tika uzrādīts tikai sēdes laikā, liedzot man iespēju sagatavoties atbildes sniegšanai. Turklāt pats Nesterenko atteicās ierasties uz sēdi. Savukārt LFF pieprasījumi UEFA un tās atbildes man izsniegtas netika, neskatoties uz vairākiem pieprasījumiem.”

Kļaviņš sava paziņojuma beigās secina, ka DK rīkojusies ārpus savas kompetences un ir pildījusi pasūtījumu ar mērķi nepieļaut viņa kandidatūru LFF vēlēšanām. „Uzskatu, ka tas ir bezprecedenta gadījums Latvijas futbola vēsturē, un noteikti izmantošu normatīvajos aktos paredzētās iespējas šādu lēmumu pārsūdzēt,” savu apņēmību apliecina Kļaviņš.

Saskaņā arī DK pieņemto lēmumu, Kļaviņš nav ticis atzīts par atbilstošu kandidēšanai LFF vēlēšanās, taču DK nav bijusi tiesīga pieņemt galīgo lēmumu un pārsūtījusi lietu LFF Valdes rīcībā.

Izmantotie resursi:
Krišjāņa Kļaviņa paziņojums sociālajā tīklā "Facebook"

  -4 [+] [-]

, 2016-03-11 19:28, pirms 9 gadiem
kad būs raksts par Kļaviņa atdzīšanos sarunātās Skonto spēles sakarā? Tā Poļakovs twitterī mēļo.... kāds kko zina ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-03-11 20:04, pirms 9 gadiem
KK vajadzēja vnk Artusa stilā nolikt uz galda mobilo un ierakstīt visu, nemaz neprasot atļauju. Būtu bijis jautri pēc tam to ierakstu paklausīties

  +2 [+] [-]

, 2016-03-11 20:07, pirms 9 gadiem
Kļaviņš ir glums, bet gudrs. Būdams jauns un saprotot kā manipulēt ar sabiedrību Kļaviņš šobrīd publiskajā telpā LFF apspēlē vienos vārtos. Kaut vai ar šodienas prasību pēc audioieraksta. Reāli ne tas ieraksts Kļaviņam bij vajadzīgs ne kas...tāpat jau jebkurš zināja, ka neko fundamentāli jaunu jau tā sēdē neatklās, bet Kļaviņš, paredzot, ka čekistu pusei ieslēgsies paranoja un cccp "kā tik kāds kko neuzzin" mantojums, uzprasījās uz to ierakstu. Un, protams, viss notika kā Kļaviņš bija paredzējis un atkal ar šo gājienu viņš LFF sabiedrības acīs atstāja jaņos...

  -1 [+] [-]

, 2016-03-11 20:11, pirms 9 gadiem
Carloz rakstīja: KK vajadzēja vnk Artusa stilā nolikt uz galda mobilo un ierakstīt visu, nemaz neprasot atļauju. Būtu bijis jautri pēc tam to ierakstu paklausīties
Nu ko tu tajā ierakstā jaunu būtu dzirdējis? Neko! Kļaviņš maļ savu plati, LFF savu...tie paši jautājumi tās pašas atbildes. Aizej noklausies šeit sporta centrā publicētās intervijas ar Kļaviņu un Indriksons un vari uzskatīt, ka esi šodienas sēdi noklausījies.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-11 21:38, pirms 9 gadiem
apsūdzību balstīt uz dokumentiem, kurus iepriekš vicina degungalā, bet parāda īsi pirms sprieduma nolasīšanas. Cik lēta un primitīvi sazīmēta KK novākšanas kampaņa. Tagad kad nav citu kandidātu, pārmaiņu alkstošajai futbola sabiedrībai nav alternatīvas par ko balsot. Ja vien kāds nesavāc par GI materiālu un tad vēlēšanas jātaisa pa jaunam.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-11 23:32, pirms 9 gadiem
killo2000 rakstīja: Kļaviņš ir glums, bet gudrs. Būdams jauns un saprotot kā manipulēt ar sabiedrību Kļaviņš šobrīd publiskajā telpā LFF apspēlē vienos vārtos. Kaut vai ar šodienas prasību pēc audioieraksta. Reāli ne tas ieraksts Kļaviņam bij vajadzīgs ne kas...tāpat jau jebkurš zināja, ka neko fundamentāli jaunu jau tā sēdē neatklās, bet Kļaviņš, paredzot, ka čekistu pusei ieslēgsies paranoja un cccp "kā tik kāds kko neuzzin" mantojums, uzprasījās uz to ierakstu. Un, protams, viss notika kā Kļaviņš bija paredzējis un atkal ar šo gājienu viņš LFF sabiedrības acīs atstāja jaņos...
Ej ratā!!!
Te nav runa par KK. Te ir runa, ka LFF ir pilnīgs padomju polittehnologu tiesiskuma samīdītājs.
Reputācija -100%

  +3 [+] [-]

, 2016-03-11 23:32, pirms 9 gadiem
gangrel rakstīja: apsūdzību balstīt uz dokumentiem, kurus iepriekš vicina degungalā, bet parāda īsi pirms sprieduma nolasīšanas. Cik lēta un primitīvi sazīmēta KK novākšanas kampaņa. Tagad kad nav citu kandidātu, pārmaiņu alkstošajai futbola sabiedrībai nav alternatīvas par ko balsot. Ja vien kāds nesavāc par GI materiālu un tad vēlēšanas jātaisa pa jaunam.
muļķības - jābalso par KK

     [+] [-]

, 2016-03-11 23:39, pirms 9 gadiem
Reku īss rezumē par KK līdzšinējo kandidatūru (burtiski dažās sekundēs):

https://www.youtube.com/watch?v=OtT...

  -1 [+] [-]

, 2016-03-12 05:26, pirms 9 gadiem
Kā KK zin kas notika PSRS laika biedru tiesās, ja tajā laikā tēvam kulē karājās un pāris piedzīvotos PSRS gadus pat skolā negāja?

  +2 [+] [-]

, 2016-03-12 06:55, pirms 9 gadiem
Futbola cilvēki ir ar tevi KK! Ej liidz galam..