Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

FIFA apsver iespēju ar tiesnešiem ļaut runāt tikai kapteiņiem

Andrejs Siliņš

FIFA apsver iespēju ar tiesnešiem ļaut runāt tikai kapteiņiem
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) izsver iespēju pieņemt noteikumu, kas spēļu laikā tikai komandu kapteiņiem ļautu sarunāties ar tiesnešiem.

"Mūsdienās ir daudz spēlētāju, kuriem patīk spēles laikā sūdzēties. Esmu pārliecināts, ka spēlētāju uzvedība varētu kļūt labāka - esam nolēmuši to atkal uzlabot," sacīja FIFA tehniskās attīstības komitejas vadītājs Marko van Bastens.

Regbijā tikai kapteiņiem ir atļauts sarunāties ar tiesnešiem, un futbols varētu pārņemt šo metodi. Regbijā tikai kapteiņiem atļauts runāt ar spēles tiesnesi, savukārt tiesnesim jākomunicē tikai ar kapteini. "Domāju, ka varam mācīties no katra sporta veida, un citi sporti var mācīties no mums - galvenais tikt galā ar problēmu," sacīja van Bastens.

Bijušais futbolists, kurš šobrīd ir arī Nīderlandes izlases treneris-asistents, norāda, ka FIFA Pasaules klubu kausā nepieciešamības gadījumā izmantotie video atkārtojumi arī ir laba ideja: "Tas jādara, lai palīdzētu tiesnešiem. Mēs mēģinām izveidot labu produktu - dinamisku, aizraujošu, bet beigu beigās arī taisnīgu. Spēles laikā ir daudz emociju, un tas ir labi, taču tās ir arī jākontrolē."

Jau pirms šīs sezonas Anglijā nolēma bargāk izturēties gadījumos, kad spēlētājs asi vēršas pret tiesnesi vai izmanto aizkarošu valodu - tādās reizēs aicināts nekavējoties parādīt sarkanās kartītes.

Izmantotie resursi:
BBC

  +9 [+] [-]

, 2016-12-24 14:54, pirms 7 gadiem
Pilnībā atbalstu! Nedrīkst katrs spēlētājs līst pie soģa.

  +6 [+] [-]

, 2016-12-24 14:58, pirms 7 gadiem
Un, izmantojot video analīzi pēc spēles, bez žēlastības piešķirt dzeltenās un sarkanās kartītes par simulāciju!!!

     [+] [-]

, 2016-12-24 16:44, pirms 7 gadiem
Un ko darīt, ja kapteinis ir vārtusargs, bet moments bijis pie pretinieku vārtiem?

  +4 [+] [-]

, 2016-12-24 17:06, pirms 7 gadiem
Sen jau vajadzēja. Citādi katra strīdīga epsizode un bars riņķī, tikai kavē spēles laiku.

  -3 [+] [-]

, 2016-12-24 20:19, pirms 7 gadiem
Kapteinis ar pakaļu skrien vienā flangā pārkāpums otrā flangā sarijies dusmas viņš ies komandas dvēseli kratīt tiesnesim.Jo tālāk jo trakāk tas futbols iet...

  +1 [+] [-]

, 2016-12-25 21:37, pirms 7 gadiem
Pie futbolistu skaita, varētu atļaut kā hokejā - kapteini un 2 asistentus. Galvenais, lai izslēdz šito spāņu iesākto stulbumu, ka visi aplenc tiesnesi un viens otru cenšas pārbļaut.