Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis: "Bumba trāpīja pa roku gan aizsargam, gan man"

Agris Suveizda

Gutkovskis: "Bumba trāpīja pa roku gan aizsargam, gan man"
Vladislavs Gutkovskis. Foto: LFF

Latvijas vīriešu futbola izlase UEFA Nāciju C līgā nosargāja uzvaru pār Fēru salām (1:0). Vienīgos vārtus guva "Valmieras" pussargs Renārs Varslavāns, bet ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Tedžonas "Hana Citizen" uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis.

"Bumba soda laukumā nokļuva pie manis, redzēju, ka nevaru ne sist, ne centrēt, jo pretī bija aizsargs. Gribēju paņemt bumbu zem sevis, tā divas trīs reizes atsitās un pa roku trāpīja gan aizsargam, gan arī man. Nebija nekā tīša, bumba pa roku trāpīja rikošetā. Pēc tam zināju, ka uz 11 metriem ir Jānis [Ikaunieks], kuram arī gribēju iedot, bet piespēle aizgāja tālāk pie Renāra – ļoti labi sanāca," Gutkovskis sacīja sarunā ar Sportacentrs.com.

"Protams, ka Fēru salas varēja panākt 1:1, bet arī mēs varējām iesist 2:0. Līdz vārtiem mēs bijām labāki, viņiem lielu iespēju nemaz nebija. Labāki bijām, bet paši zināt, kāds ir futbols, - ne vienmēr uzvar labākie. Tāpēc labi, ka uzvarējām," Gutkovskis turpināja. "Galvenais bija nebaidīties spēlēt un iniciatīvu paņemt savās rokās. Ja bija iespēja spēlēt ar bumbu, tad to darīt. Ja vajadzēja presingot, tad darīt arī to. Mums pašiem bija jāuzņemas iniciatīva – treneris arī treniņā teica, ka laukumā atrodamies mēs [nevis viņš] un ka mums pašiem ir jāpieņem lēmums, ko nepieciešams darīt tajā situācijā."

Gutkovskis savainojuma dēļ pamatsastāvā nebija sācis kopš marta beigām. No trenera par iešanu sākumsastāvā Gutkovskis uzzināja uzreiz pēc pirmsspēles preses konferences dienu pirms mača, bet spēlē tika nomainīts 72. minūtē – pēc tam, kad pats palūdza maiņu. " Veicu presingu un sajutu kā dūrienu ar adatu. Varbūt muskulis, bet tagad it kā viss ir kārtībā – redzēsim, kas būs no rīta. Tobrīd spēki jau ritēja uz beigām, un vēl iepriekš nodomāju, ka varbūt prasīt maiņu, tomēr sev pateicu, ka neiešu nost, kamēr vien vēl varēšu paskriet."

Rezultatīvās piespēles autoram labākā iespēja iesist pašam bija pirmajā puslaikā, kad viņš sita garām tālajam apakšējam stūrim: "Ne tik labi pieņēmu bumbu un bija grūti uzsist – sanāca pa pusei sitiens, pa pusei centrējums, cerot, ka kāds varētu paspēt pie tālā staba."

     [+] [-]

, 2024-09-11 10:58, pirms 6 dienām
Citāts 'nebaidīties spēlēt un iniciatīvu paņemt savās rokās' iegūst citu nozīmi