Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kļaviņa advokāte: ''LFF atteica lūgumu veikt sēdes audio ierakstu''

Krišs Upenieks

Kļaviņa advokāte: ''LFF atteica lūgumu veikt sēdes audio ierakstu''
Jeļena Kvjatkovska
Foto: Evija Trifanova, LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās šodien Disciplinārlietu komisija (DK) lemj, vai pielaist Krišjāni Kļaviņu LFF prezidenta amata vēlēšanām. Komisijas vadītājs Vitālijs Liholajs neslēpj, ka lēmums nav vienkāršs, bet sola, ka šodien tas tikšot pieņemts. Kļaviņa advokāte Jeļena Kvjatkovska bez šaubām norāda, ka DK nav nekāda juridiska pamata šajā gadījumā pat kaut ko izskatīt.

LFF prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kļaviņa komentārs par sēdi: ''Viņi vienkārši vēlējās konkretizēt lietas, kuras jau iepriekš biju norādījis paskaidrojumā. Vēlreiz prasīja vienus un tos pašus jautājumus, bet es norādīju, ka pieturos pie tiem paskaidrojumiem, kurus biju iesniedzis jau iepriekš. Šobrīd šeit vairs nav neko vērts gaidīt, lēmums noteikti būs viņu mājaslapā. Ar kaut kādām prognozēm šobrīd nodarboties nevēlos. Redzēsim lēmumu un tad arī domāsim, ko darīt tālāk.''

Iepriekšējā sēdē tika paziņots, ka no UEFA puses ir saņemta vēl viena vēstule saistībā ar Kļaviņu. ''Par otro vēstuli pat nekādu jautājumu šodien nebija. Kas vēstulē bija? Tajā nebija runa par kaut kādām sarunātajām spēlēm, bet gan par to, ka jebkāda veida likmju izdarīšana ir neētiska. Vai uz tā pamata varētu tikt pieņemts lēmums? Nevēlos spekulēt, domāju, ka vienkārši ir jāgaida, kas tiks nolemts.''

Krišjāņa Kļaviņa pārstāve, zvērināta advokāte Jeļena Kvjatkovska: ''Sēde raisīja vairākus jautājumus...Pirmkārt, jau neviens normatīvais akts to nepadara par slēgtu, Mums nav ko slēpt, vēlējāmies, lai mediji ir klāt. To mums atteica, tāpat arī atteica audio ierakstu. Mums atteica arī parādīt UEFA vēstules pieprasījumu. Kā var vērtēt vēstuli, ja nav redzēts pieprasījums? Uz ko tad tā atbilde ir sniegta...Vērtējot kādu dokumentu, tas ir ļoti būtiski. Neviens no mūsu lūgumiem netika apmierināts. Kāds bija skaidrojums tam? Skaidrojuma nebija.

Viņi saka, ka viņiem ir pietiekami daudz informācijas, lai pieņemtu lēmumu. Ja Kļaviņa kungu kaut kādā veidā tiesā, viņam taču arī ir savas tiesības. Nav neviena konkrēta pierādījuma par kādām prettiesiskām vai neētiskām darbībām. Tāpat ir skaidrs, ka no juridiskās puses nav nekāda pamata vērsties pret Kļaviņu. Tāpēc šķiet, ka Disciplinārlietu komisija vēlas iziet ārpus reglamenta un pieņemt lēmumu, kura juridisko pamatojumu vērtēsim pēc tam, kad redzēsim to. Uzskatu, ka nav nekāda pamata pat virzīt kaut kādu lēmumu, jo disciplinārlietu reglaments skaidri norāda, pret kādām personām to var darīt, un, protams, Kļaviņš nav viena no tām personām. Tika teikts, ka to vēlējusies Latvijas Futbola federācijas valde, bet ir taču kaut kāds normatīvais regulējums arī sportā, kas ir jāievēro.''

LFF Disciplinārlietu komisijas vadītājs Vitālijs Liholajs: ''Tā tiešām nav vienkārša lieta. Esam šeit jau trešo nedēļu. Varu apgalvot, ka šodien mēs lēmumu pieņemsim. Uzklausījām šodien Kļaviņa kungu, viņa argumentus, arī viņa advokāte izteica savas domas, protams, aizstāvot Kļaviņa pozīciju. Ir vairākas nianses, kuras vēl mums ir jāizskata, tāpēc būs vajadzīgs laiks. Vai viņš ir pakļauts Disciplinārlietu komisijai vai nav pakļauts. Uz jautājumiem meklēsim atbildes.

Tā kā mēs izskatām šo lietu, protams, ka mums ir tiesības pieņemt lēmumu. Esam tiesīgi pieņemt lēmumus par visām ar futbolu saistītām personām. No juridiskās puses tas jau ir cits jautājums, vai ir jādiskvalificē vai nav. Mums ir tiesības izskatīt šo lietu. Protams, ka mēs visi kopīgi komisijā tagad spriedīsim, nevis tikai es individuāli. Izdarīsim secinājumus un šodien publicēsim lēmumu ar visiem argumentiem. Domāju, ka tas būs dienas otrajā pusē. Vai šobrīd jau ir pašiem skaidrība, kāds būs lēmums? Vēl jālemj! Jau teicu, ka ir nianses, kādā veidā mums ir jāpiemēro sods vai varbūt nav. Latvijas Futbola federācijā mums ir noteikumi, pēc kuriem ir jāvērtē lietas, skaidrs, ka jāskatās arī juridiskā puse.''

1 2 36 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2016-03-11 13:22, pirms 8 gadiem
Skaidra lieta! Pirtī pie čomiem ar kameru arī nelīdīs...

  +6 [+] [-]

, 2016-03-11 13:29, pirms 8 gadiem
Lēmums tiks pieņemts balstoties uz neko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2016-03-11 13:37, pirms 8 gadiem
Tas ir skumjākais un trakākais, kā lai uzticas tādam LFF, kas tur tik slēpjams? Kļaviņš nav svētā govs, tas ir skaidrs. Bet kāds pamats aizliegt presei apmeklēt sēdi? Vai aizliegt audio ierakstu? Izskatās pēc pagrīdes kantora.
Esmu vīlies LFF. Domāju ka biedri neieradīsies uz vēlēšanām, un nebūs kvoruma, un nav svarīgi vai Kļaviņs tiks pielaists vai nē. Prezidents visticamāk nebūs ne Indriksons, ne Kļaviņš.

 +12 [+] [-]

, 2016-03-11 13:38, pirms 8 gadiem
Laikam jau LFF nevar izšķirties veikt prettiesīgus soļus,jo par tiem var iznākt dārgi maksāt,tāpēc vienkārši velk laiku vai vēl kaut ko rok.

 +13 [+] [-]

, 2016-03-11 13:42, pirms 8 gadiem
Domāju, ja šitas viss nonāks līdz UEFA/FIFA, tad būs pamatīgas ziepes ar LFF, jo viņi sāks rakņāt arī visu LFF kantori. Un tapē nevar izšķirties noteikti saprot sekas.

 +11 [+] [-]

, 2016-03-11 13:54, pirms 8 gadiem
Uzklausījām šodien Kļaviņa kungu, viņa argumentus, arī viņa advokāte izteica savas domas, protams, aizstāvot Kļaviņa pozīciju.
Nee, Klavinja advokaatei vajadzeeja pienjemt LFF poziiciiju.

 +21 [+] [-]

, 2016-03-11 13:54, pirms 8 gadiem
Kļaviņa advokāte:

Mums atteica arī parādīt UEFA vēstules pieprasījumu. Kā var vērtēt vēstuli, ja nav redzēts pieprasījums? Uz ko tad tā atbilde ir sniegta...Vērtējot kādu dokumentu, tas ir ļoti būtiski. Neviens no mūsu lūgumiem netika apmierināts. Kāds bija skaidrojums tam? Skaidrojuma nebija.

Internetā un Sportacentrā Latkovskis var rādīt visus UEFA dokumentus pat tos kas ir konfidenciāli, bet redz advokātām - nē, nekādā gadījumā!

Vai tas nav cirks?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-03-11 14:02, pirms 8 gadiem
LFF kantori jutama penecilina un sviluma smaka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2016-03-11 14:12, pirms 8 gadiem
Nē, ser, jūs nevarat iestāties mafijā! Nav tādas mafijas. Atkārtoju, nekādas mafijas nav un nekad nav bijis. Un novāciet diktofonu, diktofons izstaro radioviļņus, kas negatīvi ietekmē javu, kura tur kopā ķieģeļus virs jūsu galvas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-03-11 14:19, pirms 8 gadiem
Scenārijs, ko izlasīju starp rindām:
1) DK atzīst, ka tā nav kompetenta
- Lai lemj Valde
2)Valde sanāk pēc 2 ned
- iepazīstas vienreiz
- vēlreiz iepazīstas
un nedēļu pirms balsošanas lemj, ka nav kompetenta un nodod Prezidentam
3)kurš CĒLI pieņem lēmumu izbeigt lietu

LFF diskreditē sevi visos gaņģos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: mrPO

  +6 [+] [-]

, 2016-03-11 14:33, pirms 8 gadiem
Lūk, tā ir Netīra Spēle!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-11 14:57, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: Oi, nu psc! Grūti bija dabūt kkur profesionālu diktafonu? Sveists
kapec doma, ka nebija... ja butu, tad protams neko neteiktu...

  +1 [+] [-]

, 2016-03-11 14:59, pirms 8 gadiem
Kādēļ pie raksta jāliek kaut kādas nesaistītas personas muļķīgs tvīts? Sanāk, ka tas ir redakcijas oficiālais viedoklis? Nav kauns pašiem par sevi? Es LFF vietā pilnībā atteiktos sadarboeties ar sportacentru pēc šādiem izlēcieniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-11 15:04, pirms 8 gadiem
kasagrande rakstīja: Kādēļ pie raksta jāliek kaut kādas nesaistītas personas muļķīgs tvīts? Sanāk, ka tas ir redakcijas oficiālais viedoklis? Nav kauns pašiem par sevi? Es LFF vietā pilnībā atteiktos sadarboeties ar sportacentru pēc šādiem izlēcieniem.
mani ari tas mazliet izbrinija, teoretiski var jau sakt saprast - ko par so ziepju operu, pareizak par LFF, doma sportacentrs. Es zurnalistu vieta ta nedaritu.

     [+] [-]

, 2016-03-11 15:10, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: es šeit sapratu tikai to, ka advokāte nav bijusi spējīga uz likuma pamata aizstāvēt savu klientu! Vnk aizliegts, vnk nevar- pamata nekāda- un nekāda pamata tieši pretējām darbībām!!! Klasisks stulbums!!!
ok, ja, tas skaidrs - es drizak par to vai atlauj mikrofonu. Oficiali japrasa atlauja par mikrofonu vai vismaz cienas del pret klatesosajiem. Atlauj atlauj super. Ja neatlauj - vai man aizliegts ieiet komisijas sede ar x ierici - ups, ta nepieciesama ikdienas darbiem, ups, aizmirsu izslegt, ieejot telpa, ups, aizmirsu informet parejos. un vispar - es varu iedomaties amizantu situaciju - ieiet Klavina kungs sede un to pie ieejas parbauda divi Men in Black ar metala detektoru....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: FUNS

  -1 [+] [-]

, 2016-03-11 15:31, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kļaviņa advokāte:

Mums atteica arī parādīt UEFA vēstules pieprasījumu. Kā var vērtēt vēstuli, ja nav redzēts pieprasījums? Uz ko tad tā atbilde ir sniegta...Vērtējot kādu dokumentu, tas ir ļoti būtiski. Neviens no mūsu lūgumiem netika apmierināts. Kāds bija skaidrojums tam? Skaidrojuma nebija.

Internetā un Sportacentrā Latkovskis var rādīt visus UEFA dokumentus pat tos kas ir konfidenciāli, bet redz advokātām - nē, nekādā gadījumā!


Vai tas nav cirks?
Tur taču rakstīts "uefa vēstules pieprasījums", nevis uefa vēstule. Tjipa, grib zināt, ko lff viņiem vispār jautāja.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-11 15:35, pirms 8 gadiem
Kļaviņš veiksmīgi pilda misiju, lai ļautu pašai LFF sevi diskreditēt un parādīt kādi āksti viņi ir. Nu tak būtu atļāvuši piedalīties un tad lai biedri, futbola sabiedrība lemj kas ir ētiski un kas nav kandidēt vai atrasties prezidenta postenī.

     [+] [-]

, 2016-03-11 15:36, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: Par to jau es saku! Varēja tak kkā gudri ierkstīt, ja tik ļoti vajadzēja!
bet vins jau nekur neteica, ka par spiti atteikumam vins neierakstija.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-11 16:19, pirms 8 gadiem
Vai tad Klavina kungs nav degradejies azartspelu atkaribnieks?

     [+] [-]

, 2016-03-11 16:50, pirms 8 gadiem
kasagrande rakstīja: Kādēļ pie raksta jāliek kaut kādas nesaistītas personas muļķīgs tvīts? Sanāk, ka tas ir redakcijas oficiālais viedoklis? Nav kauns pašiem par sevi? Es LFF vietā pilnībā atteiktos sadarboeties ar sportacentru pēc šādiem izlēcieniem.
Nasing spešal. Sportacentrs vienmēr ir uzvedies kā vietējā brandža, kur katrs sajuties kā eksperts, kura iedomas uzreiz jāpublicē un nez vai pat kāds paskatās un nolemj vai akceptēt, kas tiek publicēts. Es šitādā līmenī spoki.lv rakstiņus tulkoju no jau gataviem avotiem un publicēju, bet man par to nemaksāja un es nejutos kā ūberais žurnālists

  +2 [+] [-]

, 2016-03-11 16:54, pirms 8 gadiem
Swordsman rakstīja: Tur taču rakstīts "uefa vēstules pieprasījums", nevis uefa vēstule. Tjipa, grib zināt, ko lff viņiem vispār jautāja.
Kāds vismaz ir sapratis,ko advokāte ir prasījusi.Nejau tāpat UEFA pēkšņi izdomājusi atsūtīt vēstuli LFF par KK. Kāds to ir palūdzis.Bet kāpēc un kā(kāds bija lūguma noformulējums)

  +3 [+] [-]

, 2016-03-11 17:01, pirms 8 gadiem
LFF ir sevi diskreditējusi un parādījusi savu nekompetenci un rīcības nespēju. Kas tai būtu darāms? Vadībai ir jāatkāpjas? Vai Kļaviņam jākļūst par jauno prezidentu? Domāju, ka nē, bet tagadējā vadība ir sevi izsmēlusi un šobrīd ar visu šo sāgu nodara vēl lielāku ļaunumu, nekā tas ir jau darīts visu laiku. Taču tāpat kā PSRS vadība, arī LFF vadība, kas sastāv no tādiem pašiem stagnātiem, negrib atdot savas privilēģijas un ienākumus. Kauns!!!
1 2 36 komentāri