Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Futbolistēm zaudējums, Fēru salas izcīna Baltijas kausu

Andrejs Siliņš

Futbolistēm zaudējums, Fēru salas izcīna Baltijas kausu
Olga Ševcova
Foto: LFF

Svētdien Arkādijas stadionā Rīgā noslēdzās Baltijas kausa izcīņa futbolā dāmām. Pēdējā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 1:3 atzina Fēru salu pārākumu, paliekot otrajā vietā turnīrā.

Jau otrajā minūtē Sandrai Voitānei bija lieliska iespēja atklāt rezultātu, taču rezultāts palika nemainīgs. Kopumā pirmajā puslaikā Latvijas meitenes rādīja labu sniegumu, veidoja vienu uzbrukumu pēc otra, taču ar realizāciju neveicās. Diemžēl pirmā puslaika izskaņā pretinieces atklāja spēles rezultātu, kad pie sava soda laukuma Latvijai neveiksmīga epizode - Marija Ibragimova, sitot bumbu projām no vārtiem, trāpīja Elīzai Spruntulei, no kuras bumba atsitās un nonāca tieši pa sitienam Hansenai - pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 0:1...

Otrā puslaika sākumā pēc centrējuma viešņām bija laba iespēja dubultot pārsvaru, tomēr precīzi nospēlēja mūsu vārtsardze Ibragimova. Turpinājumā iniciatīvu atkal pārņēma latvietes, bet nepilnas desmit minūtes pēc otrā puslaika sākuma viesu spēlētāja uztrieca mūsu vārtsardzi vārtu stabam. Marijai bija vajadzīgas pāris minūtes, lai atgūtos un, līdzjutēju aplausu pavadīta, Ibragimova atsāka spēli. Neilgi pēc šī atgadījuma gan Fēru salu futbolistes spēja vēlreiz ieraidīt bumbu Latvijas vārtos, un mūsējās nonāca jau neapskaužamā situācijā - 0:2.

Laiku pa laikam mūsu meitenēm bija pa iespējai, tomēr realizācija arvien pievīla. 83. minūtē viešņas neizmantoja teicamu iespēju gūt arī trešos vārtus, jo bumba pēc centrējuma no pašas vārtu priekšas tika sista pāri vārtiem. Brīdi vēlāk gan Fēru salas savu panāca - divatā izgāja pret vienu vārtsardzi un, lai gan, apspēlējot Āboliņu, pieslēdzās arī aizsardzība, Simonsena paspēja ieraidīt bumbu Latvijas vārtos. 86. minūtē pēc Miksones piespēles no labā laukuma stūra Bidermane ar galvu ieraidīja bumbu vārtos, un spēle noslēdzās ar rezultātu 1:3.

Otra spēle, kurā tikās Lietuva un Igaunija, noslēdzās ar rezultātu 1:1, līdz ar to Latvija palika otrajā vietā, kas ir labs sasniegums, jo iepriekšējos gados bija nācies palikt aiz kaimiņienēm.

Baltijas kauss futbolā sievietēm

Latvija - Fēru salas 1:3 (0:1)
Vārti: Bidermane 86' - Hansena 43', Simonsena 84'
Latvijas izlase: Ibragimova (Āboliņa 80'), Lūse, Miksone, Spruntule, Ročāne, Matīsa, Čemirtāne, Voitāne (Giržda 61'), Ševcova (Vāciete 80'), Tarasova (Bidermane 46'), Fedotova.

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Fēru salas32106:37
2.Latvija31115:54
3.Lietuva30213:42
4.Igaunija30213:52

  +2 [+] [-]

, 2016-08-07 17:11, pirms 8 gadiem
fēru salu komanda drošvien tika pieaicināta ar domu, ka visi viņas graus, bet šās paņem un uzzvinē kausu,,,, malači....značit jaunā futbola nākotne ir graujoši laba

  +2 [+] [-]

, 2016-08-07 17:45, pirms 8 gadiem
Paldies izlasei par to pašu kas ir. Bet nu gribējās jau Kausu dikti !!! U15 nospēlēja 0:0 ar saliniecēm un arī ieguva otro vietu. Kauss Lietuvai 3-0-0, Latvija 1-1-1, Igaunija 1-0-2, Fērus salas 0-1-2.