Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas minifutbola izlasei neizšķirts pret Franciju, PK 1/16 finālā jāspēlē pret ASV

Agris Suveizda

Latvijas minifutbola izlasei neizšķirts pret Franciju, PK 1/16 finālā jāspēlē pret ASV
Foto: Latvijas Minifutbola asociācija

Arī šogad Starptautiskās Socca federācijas rīkotajā Pasaules kausa finālturnīrā piedalās Latvijas minifutbola izlase, kas Vācijas pilsētā Esenē noslēgusi grupu turnīru – neizšķirts pret Franciju (2:2) nozīmē trešo vietu apakšgrupā un tikšanos sešpadsmitdaļfinālā ar amerikāņiem.

Sestdien finālturnīru Latvija sāka ar neizšķirtu pret Ķīnu (2:2), pirmdien ar 5:0 pārspēja grupas pastarīti Kuveitu, bet šodien grupas noslēdzošajā mačā divreiz atspēlējās pret Franciju – 2:2. Kuveita grupā palika bez punktiem, bet pārējās trīs izlases finišēja ar pieciem – arī Ķīna un Francija izspēlēja neizšķirtu (1:1). Labākas vārtu bilances dēļ Ķīna kļuva par grupas uzvarētāju, Francijai tika otrā vieta, bet Latvijai – trešā.

Ķīna un Francija pastarīti Kuveitu sagrāva ar 10 vārtu starpību (11:1, 10:0), tādēļ Latvijai pirmās vietas izraušanai derēja tikai uzvara. Vārtus jau pirmajā uzbrukumā gan guva Francija, kad 21. sekundē bumbu mērķī raidīja Nikolā Uertoss. Latvija drīz vien panāca izlīdzinājumu, kad 4. minūtē teicamu tālo piespēli izdarīja Markuss Stabulnieks, bet Gatis Rožkalns uz tukšiem vārtiem izveda Emīlu Knapši (1:1). Vēl četras minūtes vēlāk Pjērs Kolačiko, atrazdamies ar muguru pret vārtiem, eleganti pielaboja bumbu vārtos, bet 14. minūtē Latvija atjaunoja līdzsvaru – šoreiz teicamu saasinošu tālo piespēli izdarīja Knapšis, bet Stabulnieks negaidīti sita vienā pieskārienā (2:2).

Vairāk vārtu šovakar nebija, un Latvija arī pēc trešās kārtas saglabāja trešo vietu. Pasaules kausā piedalās 44 izlases, kuras sadalītas 11 grupās, un astotdaļfinālā iekļūs katras grupas divas labākās vienības, kā arī 10 no 11 trešo vietu īpašniecēm. Kaut grupu turnīrs vēl nav galā, jau zināms, ka Latvija tiks tālāk un piektdien plkst. 17:35 pēc Latvijas laika spēlēs pret H grupas uzvarētāju ASV, kas aiz sevis atstāja Angliju (3:1), Argentīnu (4:0) un Kataru (5:0).

Latvijas izlases rindās ir daudz esošo vai bijušo 1. un 2. līgas spēlētāju, kā arī citu futbola paveidu spēlētāju. Grupu turnīrā pa trim vārtiem guva Pakalns no JDFS "Alberts-2" un Stabulnieks no citas 2. līgas komandas "Jēkabpils", bet Nākotnes līgas vicečempiones "Grobiņas" pussargs Knapšis guva divus vārtus. Spēle notiek formātā seši pret sešiem, ieskaitot vārtsargus, un ilgst 2x20 minūtes. Latvijas izlases spēles tiek translētas arī portālā Sportacentrs.com.

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ķīna312014:45
2.Francija312013:35
3.Latvija31209:45
4.Kuveita30031:260

Latvijas izlases sastāvs: Ainārs Daudziešans, Andrejs Kondratjevs, Artūrs Šternbergs, Deivids Mielēns, Edgars Jēgers, Emīls Knapšis, Gatis Rožkalns, Ilmārs Labuds, Jānis Pakalns, Klāvs Sveķis, Markuss Mārtiņš Stabulnieks, Miks Gucs, Oskars Olševskis.

Izmantotie resursi:
https://soccafederation.com/competi...

     [+] [-]

, 2023-06-07 22:42, pirms 11 mēnešiem
Mūsējie tik stipri vai pārējie vēl lielāki amatieri?

     [+] [-]

, 2023-06-07 23:10, pirms 11 mēnešiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Mūsējie tik stipri vai pārējie vēl lielāki amatieri?
Beidz vecīt, katrs otrs maximas krāvējs minifutbolu spēlē labā līmenī.