Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Futbola izlases spēļu aizvadīšana "Daugavas" stadionā pagaidām nav paredzēta

Rolands Eliņš

Futbola izlases spēļu aizvadīšana "Daugavas" stadionā pagaidām nav paredzēta
"Daugavas" stadiona makets
Publicitātes foto

VSIA „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”” valdes loceklis Elmārs Martinsons sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka nacionālās futbola izlases spēļu aizvadīšana renovētajā stadionā šobrīd nav paredzēta, taču neizslēdza iespēju, ka nākotnē ar attiecīgām izmaiņām projektā tas varētu tikt panākts.

„Šobrīd strādājam ar vairākām sporta federācijām,” izteicās Elmārs Martinsons par šodien publicēto „Daugavas” stadiona maketu. „Tikāmies arī ar LFF pārstāvjiem Jāni Mežecki un Edgaru Pukinsku, mums bija tādas kā iknedēļas sapulces, kas ir kā mājasdarbs, lai saprastu, kas tieši ir vajadzīgs un lai mūsu projektu varētu izmantot maksimāli plaši. LFF mums nesen pauda bažas par projekta neatbilstību nacionālās izlases prasībām, taču tieši to jau mēs šobrīd daram – runājam ar federācijām par konkrētām lietām, kas jāizdara, par telpu iekārtojumu, preses konferenču zālēm utt.”

„Šobrīd gan fakts ir tāds, ka izlase stadionā spēlēt nevarēs, tas tiesa. Taču tas viss vēl ir procesā, un nav īsti pareizi ķerties pie konkrētiem un galīgiem secinājumiem. Tagad lasu medijos Žuka kunga teikto, ka apgaismojums nebūs tāds, kā vajag. Šobrīd mēs paši skaidri nezinām, kāds būs apgaismojums „Daugavas” stadionā. Projektā vēl būs izmaiņas, protams, uz labo pusi un galarezultātā arī būs augstākajām prasībām atbilstošs apgaismojums.”

Martinsons apstiprināja, ka šobrīd vēl iespējamas un pat sagaidāmas izmaiņas plānos, kas attiecas arī uz Latvijas izlases iespējām aizvadīt starptautiskus mačus šajā stadionā, taču atgādināja, ka projekta pamatā šāds apsvērums nekad nav bijis: „Arī valdība, kad izvērtēja un apstiprināja šo projektu, par mērķi neizvirzīja izveidot starptautiska līmeņa futbola laukumu.”

„Vai LFF bija ieinteresēta šo projekta mērķi mainīt un piedāvāt savas ieceres? Viņi principā bija ieinteresēti tiktāl, kā tas attiecās uz LFF veidotajām „Futbola mājām”,” norādīja Martinsons. „Mums bija tikšanās, arī Izglītības ministrijā, kur LFF pārstāvji piedalījās un bija informēti par visu notiekošo un plāniem. Norādījām, ka mums pieejama Eiropas fondu nauda, kas nav paredzēta sporta infrastruktūras uzlabošanai, taču mēs ar šo, tā saukto kultūras naudu strādājām arī, lai renovētu infrastruktūru sportam. LFF pārstāvji to visu zināja un neiebilda, ka, sak, tas ir mūsu futbola stadions. Protams, strādāsim, lai „Daugavas” stadionā varētu spēlēt pēc iespējas augstāka līmeņa futbolu, taču sporta ziņā prioritāte ir vieglatlētika. Vieglatlētikā šis stadions varēs uzņemt visaugstākā līmeņa sacensības. Esam ieinteresēti, lai to darītu arī futbols, jo Eiropa arī nosaka, ka nacionālajām sporta bāzēm sevi jāuztur bez valsts līdzfinansējuma.”

Kas tieši „Daugavas” stadiona projektā vēl ir nepieciešams, lai tas atbilstu starptautisko futbola maču prasībām, un cik daudz papildus darba tas prasītu? Martinsons izteicās, ka tieši šo informāciju nepieciešams konkrēti izrunāt ar LFF pie viena sarunu galda: „Esam tikušies un runājuši, taču pie šāda satura jautājumiem netiekam, proti, kas tieši jādara, kas tieši vajadzīgs. Mēs noliekam visu priekšā, izstāstām savas ieceres un vaicājam, ko var pielāgot.

Vasarā bija trīs lielās tikšanās, kurās bija arī LFF pārstāvji, diskutējām, kādas vajag tribīnes, cik reāli tās ir piepildīt, kā uzturēt stadionu. LFF amatpersonas to visu zināja. Nevēlos kādu atsevišķi kritizēt vai ko tamlīdzīgu, vienkārši man personīgi radās sajūta, ka LFF vairāk tomēr noskaņojas savam „Futbola māju” projektam. Protams, tas loģiski, arī masu medijos tobrīd LFF akcentēja tieši to, un arī valdība un „Daugavas” stadiona projekta veidotāji to ņēma vērā, savā ziņā futbolu atstājot ārpusē.”

  +8 [+] [-]

, 2016-03-07 17:26, pirms 9 gadiem
vai tomēr nebija jēdzīgāk Barona ielā uzreiz taisīt Virslīgas līmeņa stadionu ar to LFF/muzeja ēku, bet krietni vien lētāk, un pārējo summu pielikt Daugavas stadionam, lai tomēr tur būtu izlašu līmeņa spēles iespējams aizvadīt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-03-07 17:28, pirms 9 gadiem
Martinsons vecs blēdis, kuram uz paplātes šo Daugavas attistibu piedāvā, pēc tam leposies, ka daudz izdarījis!

  +4 [+] [-]

, 2016-03-07 17:32, pirms 9 gadiem
Indriksonam vajag savu nekam nederīgo stadionu izlasei tikai savām vajadzībām..., izmetot vējā 14 vai vairāk miljonus.. tā vietā būtu pāris miljonus te iedevuši un būtu mums atbilstoš stadions. Bet kuru gan tas interesē

  +2 [+] [-]

, 2016-03-07 17:40, pirms 9 gadiem
Latkovskis kopā ar saviem "bandītiem" tak uzcels futbola stadionu izlasei līdz 2031 gadam, noteikti arī Indriksons palīdzēs ar saviem padomiem caur kuru bankas kontu un "ofšoru" labāk naudu pārskaitīt!

Nav ko uztraukties!

  +5 [+] [-]

, 2016-03-07 17:51, pirms 9 gadiem
Carloz rakstīja: vai tomēr nebija jēdzīgāk Barona ielā uzreiz taisīt Virslīgas līmeņa stadionu ar to LFF/muzeja ēku, bet krietni vien lētāk, un pārējo summu pielikt Daugavas stadionam, lai tomēr tur būtu izlašu līmeņa spēles iespējams aizvadīt?
Carlos - protams, ka būtu pareizāk - savest kārtībā LU stadionu, bet pamatā tiekties uz ''Daugavas'' stadiona projektu - bet LFF Indriksona vadībā to nedarīs, jo tad nevarēs bez konkursiem būvniekus izvēlēties un radinieki nevarēs būt par projektu vadītājiem utt.!

  +3 [+] [-]

, 2016-03-07 17:55, pirms 9 gadiem
Lai LFF beidz vaidēt un stāda priekšā Kultūras ministrijai savu projkta skici attiecībā uz ''Daugavas'' stadionu!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-07 17:59, pirms 9 gadiem
Carloz rakstīja: vai tomēr nebija jēdzīgāk Barona ielā uzreiz taisīt Virslīgas līmeņa stadionu ar to LFF/muzeja ēku, bet krietni vien lētāk, un pārējo summu pielikt Daugavas stadionam, lai tomēr tur būtu izlašu līmeņa spēles iespējams aizvadīt?
LFF vadība uzskata, ka tā ir lētākā cena par kuru uzcelt. Cenas samazināšanu varam gaidīt tikpat cik sniegu jūlijā.

  +5 [+] [-]

, 2016-03-07 18:34, pirms 9 gadiem
Pats rēcīgākais ka LU stadiona projekts vēl pat nav sācies!
Un mums 2vu projektu vietā priekš futbola nebūs NEVIENS!
Neticu ka līdz 2017. gadam tiks pabeigts plastmasas miskastes stadions!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-03-07 18:50, pirms 9 gadiem
tiešām visus šitos dīkdieņus vajadzētu ar beisbola nūju paglāstīt - visās pusēs. pilnīgs po par kopējām lietām - katram ka tik savā silītē labi un visiem tādi milzu ego un ka tik iegriezt otram ja netiek pie šprices .. cerams vismaz ministru līmenī spēs skaidri domāt un rīkoties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-03-07 20:52, pirms 9 gadiem
Klavlapa rakstīja: Skaidrs ka Guņa no sava Barona ielas sūda neatkāpsies.
Ideāli būtu ja LFF samestos ar šiem Daugavas veidotājiem, būtu sakarīgs 15-20k stadions. Ar apjumta tribīnēm!

Un nahren dzelzceļa pusi grib tukšu bez tribīnēm atsāt!?!?
Lai labāk dzird kā dīzelīši ripo garām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja