Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

"Paldies un visu labu!" jeb iepriekšējo futbola izlases treneru darba beigas

Rolands Eliņš

"Paldies un visu labu!" jeb iepriekšējo futbola izlases treneru darba beigas
Slaviša Stojanovičs. Foto: LFF

Kamēr Latvijas Futbola federācija gatavojas 7. decembra valdes sēdei, kurā uzklausīs nacionālo izlašu galveno treneru atskaites par aizvadīto gadu, ieskaitot vīriešu izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča ziņojumu par paveikto, noderīgs liekas īss ieskats nesenajā vēsturē, kā tad LFF klājies ar "paldies" pateikšanu iepriekšējiem izlases treneriem.

Iepriekšējos desmit gados Latvijas futbola izlases galvenā trenera amatu atstājuši četri treneri- divi atlaisti un divi aizgājuši paši, tiesa, abi aizgājušie to izdarīja brīdī, kad praktiski jau bija skaidrs, ka cita ceļa vairs nemaz nav. Kopumā tas gan vērtējams kā normāls process - valstsvienības vadīšana nav amats, ko ieņemt uz mūžu, un rotācija, biežāka vai retāka, ir pašsaprotama.

Kopš 2020. gada sākuma Latvijas izlasi vada Dainis Kazakevičs, kuram ar kritiķiem bija jācīnās jau no paša sākuma, jo viņa nonākšana šajā amatā jautājumus raisīja jau uzreiz. Kritiķu Kazakevičam nav trūcis arī pēc tam, un skepse pilnībā nepazuda arī 2022. gada piecu uzvaru sērijas laikā, taču šogad sauklis "DainisOut" sasniedzis savu zenītu - 2023. gadā bijušas desmit spēles, ciesti deviņi zaudējumi, turklāt kopš septembra sākuma sešos mačos gūti tikai divi vārti (uzvarā pār Armēniju, kurā fanu sektors demonstratīvi atstāja tribīnes 1. puslaikā, pieprasot trenera atkāpšanos).

"Vērtējot mūsu izlasi pēc punktiem turnīra tabulā, rezultāts ir neapmierinošs" un "Vērtējot visu aizvadīto gadu, gribētos no izlases sagaidīt vairāk" - tādi bija vārdi, ko portālam Sportacentrs.com novembra beigās teica LFF prezidents Vadims Ļašenko, norādot, ka par to, vai galvenais treneris joprojām bauda viņa uzticību šajā amatā, atbildēs pēc 7. decembra valdes sēdes.

Patīk tas vai nē, bet izlases galvenā trenera jautājums būs galvenais, kas rītdienas LFF valdes sēdē piesaistīs līdzjutēju uzmanību. Trenera jautājums gan reti kad bijis vienkāršs, un atmiņas uzspodrināšanai likās piemēroti atskatīties, kā tad LFF iepriekšējās vadības (vēl pirms Ļašenko stāšanās amatā) tika galā ar iepriekšējo treneru aiziešanu/atlaišanu.

Slaviša Stojanovičs - "ekonomiski" atlaists 2020. gada janvārī

Slovēņu trenera Slavišas Stojanoviča atgriešanās Latvijā sākās ar ilgstošām baumām un viņa apstiprināšanas amatā aizkavēšanos formālu iemeslu dēļ, un tieši tāpat arī noslēdzās viņa darba posms Latvijas izlasē. Stojanoviču pie Latvijas izlases stūres bija vēlējies tobrīdējais LFF prezidents Kaspars Gorkšs, taču Gorkšs 2019. gada rudenī pats zaudēja savu amatu, un Slaviša palika bez sava lobija un ar ļoti vāju statistiku, ko izmantot atskaitēs - "Euro 2020" atlases cikls tika pabeigts ar deviņiem zaudējumiem desmit spēlēs, vārtu statistiku 3-28, turklāt vienīgā uzvara tika gūta pēdējā spēlē pret spēcīgo Austriju, kurai tobrīd tā spēle vairs neko neizšķīra.

Ironiskā kārtā tieši Slavišas labākā spēle pie Latvijas izlases stūres arī palika kā pēdējā. Austrija Rīgā tika pieveikta 2020. gada 19. novembrī, un Stojanovičam tobrīd līgumā ar LFF vēl bija palikuši divi pilni gadi. Taču decembrī un janvārī arvien skaļāk uzvirmoja runas, ka viņš amatu zaudēs, jo jaunās vēsmas LFF vadībā labprāt redzētu citu treneri.

Publiskajos komentāros gan tas tika pamatots ar izdevumu samazināšanu, jo Stojanovičam Latvijas apstākļiem bija visnotaļ pieklājīga alga (tiesa, arī nekādi miljoni - no 2020. gada janvāra tie būtu bijuši 14 tūkstoši mēnesī). Par LFF loģiku "samazināt izdevumus, kamēr trenera līgumā paredzēta atlaišanas kompensācija apmēram 150-200 tūkstošu eiro apmērā" smīnētāju netrūka.

Kopš Stojanoviča pēdējās spēles izlasē pagāja divi mēneši līdz viņa atlaišana tika noformēta oficiāli - tas notika 2020. gada 20. janvārī LFF valdes sēdē, turklāt interesantā veidā, jo uzreiz no azotes tika izvilkta nākamā kārts, tajā pašā sēdē par jauno galveno treneri nozīmējot Daini Kazakeviču. Arī tas sanāca interesantā veidā, jo LFF preses relīzē izziņoja jauno galveno treneri, kamēr informāciju par Slavišas atlaišanu "paslēpa" šī paziņojuma pēdējā rindkopā:

"LFF valde nolēmusi pārtraukt darba attiecības ar līdzšinējo Latvijas nacionālās izlases galveno treneri Slavišu Stojanoviču. LFF valde un federācijas vadība pateicas trenerim par nesavtīgi ieguldīto darbu un enerģiju izlases vadīšanā, paužot pārliecību, ka viņa paveiktais ilgtermiņā sniegs jūtamu pozitīvu ietekmi uz izlases attīstību. LFF novēl Slavišam Stojanovičam veiksmi un panākumus turpmākajos karjeras ceļos."

Miksu Pātelainens, 2018. gada decembris - paspēja aiziet pats

Somu speciālists Miksu Pātelainens tika nolīgts uz pārbaudes laiku 2018. gadā ar iespēju sadarbību pagarināt uz vēl diviem gadiem. Pātelainenam nekādi milzu uzlabojumi Latvijas izlases rezultātos savā īsajā darba laikā neizdevās, Nāciju līgā paliekot bez uzvarām. Viņa pēdējā spēle kopā ar Latvijas izlasi bija neizteiksmīgs neizšķirts 0:0 viesos pret Andoru, kas, protams, nevienā, izņemot Andoras atbalstītājus, sajūsmu neizraisīja.

Pēc tam LFF vadība plānoja tikšanos ar Pātelainenu decembra sākumā, lai apspriestu līguma pagarināšanu vai nē. Valdes sēdē 4. decembrī tika pieņemta somu trenera atskaite, pēc kuras nekāda skaidrība netika ieviesta, un LFF prezidents Gorkšs pusdienlaikā norādīja, ka divu nedēļu laikā izvērtēs, kuram piedāvāt ilgtermiņa līgumu pie Latvijas izlases stūres - Pātelainenam vai tomēr kādam citam.

Taču Pātelainens nebija noskaņojumā gaidīt vēl divas nedēļas un pēc dažām stundām portālam Sportacentrs.com pavēstīja, ka nepretendēs uz līguma pagarināšanu. "Lai turpinātu darbu, man bija nepieciešams skaidrs ceļš un pilnīga skaidrība," viņš sacīja pāris stundas pirms plānotās tikšanās ar Gorkšu, acīmredzot norādot, ka LFF valdes sēdē "skaidrs ceļš" un "pilnīga skaidrība" viņa ausis nesasniedza.

Protams, tobrīdējais konteksts liecināja, ka LFF vadība diez vai būtu piedāvājusi Miksu jaunu līgumu, taču pateikt "es aizeju" viņš paspēja pirmais.

Aleksandrs Starkovs - "Starkov, atkāpies!" noslēdzas ar atlaišanu

Aleksandrs Starkovs Latvijas izlasi vadījis trīs reizes, un var izteikt nožēlu, ka sports ir tik nežēlīgs - kad viņš trenēja Latvijas izlasi 2017. un 2018. gadā, kad tajā bija patiešām smagi laiki, trenera iepriekšējos nopelnus līdzjutēji pārsvarā jau bija aizmirsuši. Atmiņa cilvēkiem gan kopumā ir īsa - tie, kas tagad apgalvo, ka "DainisOut" ir Latvijas sportā vēl neredzēts līdzjutēju dusmu vilnis, vienkārši paspējuši aizmirst vārdu savienojumu "Starkov, atkāpies!", kas uzvirmoja atkal 2018. gada sākumā.

Starkova vadībā 2018. gada pavasarī tika aizvadītas vairākas pārbaudes spēles, kas sekoja pēc 2-1-7 bilances PK 2018 kvalifikācijā. Vispirms 22. martā tika nospēlēts 1:1 pret Fēru salām, kam pēc trim dienām sekoja pagalam nepatīkamais 0:1 pret Gibraltāru. Atkāpšanās pieprasījumi kļuva vēl skaļāki, un LFF prezidents Guntis Indriksons, kurš pats tobrīd nebaudīja lieliskus reitingus līdzjutēju vidū (maigi sakot) un jau bija paziņojis par drīzu aiziešanu no amata, jau pēc divām dienām sasauca valdes ārkārtas sēdi.

Tajā valdes locekļiem priekšā tika likts konkrēts balsojums - atlaist Starkovu vai nē? Seši balsoja par, trīs, ieskaitot Indriksonu, pret, un lēmums tika izziņots 2018. gada 4. aprīlī. "Ceru, ka šis lēmums nāks par labu Latvijas futbolam," pēc valdes sēdes sacīja Starkovs.

Marians Pahars - aiziet ar otro atlūgumu

Latvijas futbola leģenda Marians Pahars izlasi vadīja četrus gadus, un, neskatoties uz tobrīd mazo pieredzi trenera amatā, sākumā sasniedza atzīstamus rezultātus, tiekot pie neizšķirtiem pret tādiem pretiniekiem kā Turcija, Čehija, Ukraina, Slovākija un Islande. Vēl 2016. gadā Latvijas izlasei bija sešu nezaudētu spēļu sērija, taču PK2018 atlases cikla sākumā ar 0:2 tika ciesta neveiksme pret Fēru salām.

Pahars esot vēlējies atstāt amatu jau tobrīd, 2016. gada oktobrī, taču esot pierunāts tomēr vēl turpināt. Sekoja vēl trīs zaudējumi PK2018 ciklā, un 2017. gada 28. martā pienāca kārta pārbaudes spēlei Gruzijā. Tā izvērtās par murgu ar rezultātu 0:5, un Pahars pats preses konferencē teica, ka "būtu dīvaini, ja paliktu amatā".

Sekoja gan neskaidrību pilna diena, jo Pahars pats tā pilnīgi skaidri par savu atkāpšanos preses konferencē nepaziņoja, kamēr LFF vadība publiski norādīja, ka sagaida tieši šādu rīcību. Atšķirībā no nākamajām reizēm, šoreiz neskaidrība patiešām nebija ilga, jo Pahars iesniedza oficiālu atlūgumu, ko LFF 29. marta pēcpusdienā apstiprināja.

Vai 2023. gada 7. decembris arī paliks Latvijas futbola izlases vēsturē? Par to, ka Kazakevičs būtu noskaņots pats atkāpties no amata, nekādu signālu īsti nav. LFF valdes noskaņojums grūtāk nosakāms, taču daiļrunīga šoreiz ir arī LFF prezidenta izvairība šajā jautājumā - gan intervijā mūsu portālam, gan "Sporta studijā" nedēļas sākumā, kas attiecīgi atstāj iespējas valdes sēdē lūkoties abos virzienos.

Latvijas futbola izlases galvenie treneri pēc neatkarības atjaunošanas

TrenerisDarba periods
Jānis Gilis1992.-1997.g.
Revazs Dzozuašvili1998.-1999.g.
Gerijs Džonsons1999.-2001.g.
Aleksandrs Starkovs2001.-2004.g.
Jurijs Andrejevs2004.-2007.g.
Aleksandrs Starkovs2007.-2013.g.
Marians Pahars2013.-2017.g.
Aleksandrs Starkovs2017.-2018.g.
Miksu Pātelainens2018.g.
Slaviša Stojanovičs2019.-2020.g.
Dainis Kazakevičs2020.-?
1 2 55 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2023-12-06 15:32, pirms 5 mēnešiem
Man jau liekas, ka Dainis paliks, lai arī kā mēs to negribētu. Pats neesmu Daiņa atbalstītājs, bet, godīgi sakot, varbūt iedot viņam nāciju līgu ir prātīgi, jo ticu, ka C grupā ar Kazakeviču mēs paliksim. Savukārt, iedot jaunam trenerim izlasi un ar pilnīgi jaunu projektu iet iekšā pēdējās dekādes svarīgākajā turnīrā ir riskanti un to Ļaša gan jau pats apzinas.

Lai arī kāds būtu lēmums, jāturpina atbalstīt un ticēt, nav variantu. Kad līgums beigsies, tad var mierīgi, bez kompensācijām, pateikt 'čau', sākt no jauna un izmantot 2025. gada ciklu lai būvētu jaunu komandu ar jaunu treneri. Ja izkritīsim, tad citu opciju tāpat nebūs.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-06 16:02, pirms 5 mēnešiem
Labak , lai tas pats Starkovs/Pahars sez vel 10 gadus, neka fizruks kukulitis, kurs nopietna limeni nav ne spelejis, ne trenejis

  +2 [+] [-]

, 2023-12-06 16:12, pirms 5 mēnešiem
Neatlaidīs, bet vēl aiz matu galiem sanāks noturēties C līgā un dabūs kārtīgu 4-gadu līguma pagarinājumu.

  +4 [+] [-]

, 2023-12-06 16:48, pirms 5 mēnešiem
bando777 rakstīja: Man jau liekas, ka Dainis paliks, lai arī kā mēs to negribētu. Pats neesmu Daiņa atbalstītājs, bet, godīgi sakot, varbūt iedot viņam nāciju līgu ir prātīgi, jo ticu, ka C grupā ar Kazakeviču mēs paliksim. Savukārt, iedot jaunam trenerim izlasi un ar pilnīgi jaunu projektu iet iekšā pēdējās dekādes svarīgākajā turnīrā ir riskanti un to Ļaša gan jau pats apzinas.

Lai arī kāds būtu lēmums, jāturpina atbalstīt un ticēt, nav variantu. Kad līgums beigsies, tad var mierīgi, bez kompensācijām, pateikt 'čau', sākt no jauna un izmantot 2025. gada ciklu lai būvētu jaunu komandu ar jaunu treneri. Ja izkritīsim, tad citu opciju tāpat nebūs.
Objektīvi no C līgas mums jālido ārā. Nav pamata sapņiem tur noturēties. Pēc ranga mēs tā arī esam "top2" no apakšas. Mēs esam 4. grozs - nu nav pamata cerēt, ka mēs tiksim augstāk, kā 4. vietā grupā vai labākajā gadījumā virs 3. vietas grupā, tātad virs relegation play off.

     [+] [-]

, 2023-12-06 16:54, pirms 5 mēnešiem
Skaidrs ka lff valde savu ielikteni neatlaidīs nu būs iemesls kādu laiku arī turpmāk Latvijas futbola spēlēs fanot par pretinieku.
Slēpts komentārs: Alex Ovechkin #8

     [+] [-]

, 2023-12-06 17:51, pirms 5 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Objektīvi no C līgas mums jālido ārā. Nav pamata sapņiem tur noturēties. Pēc ranga mēs tā arī esam "top2" no apakšas. Mēs esam 4. grozs - nu nav pamata cerēt, ka mēs tiksim augstāk, kā 4. vietā grupā vai labākajā gadījumā virs 3. vietas grupā, tātad virs relegation play off.
Nav tur nekas tāds tajos grozos virs mums. Armēnija ir pirmajā, ar kuru varam spēlēt kā līdzīgs pret līdzīgu. Otrajā grozā ir Azeri, Fēras un Bulgārija, ar kuriem parādot labu sniegumu varam mierīgi tikt galā. Dienas beigās, viss būs atkarīgs no izlozes, jo pie noteiktiem scenārijiem, var pat pacīnīties par pirmo vietu (piemēram, ja grupā tiekam ar ARM/LUX, AZE un CYP). Protams, reālistiski, cīnīsimies par palikšanu, bet nav viss tik bezcerīgi kā varētu likties.

EURO cikls, protams, bija katastrofa, bet nu neesam jau TIK krimināli ar visu Daini, it īpaši ņemot vērā, ka pret stiprākiem pretiniekiem parasti parādam zobus. Viss atkarīgs no izlozes un kādā formā būs mūsu optimālais sastāvs.

  +3 [+] [-]

, 2023-12-06 17:53, pirms 5 mēnešiem
Vēl jau jāpagaida izgāšanās C līgā,jo maz ticams,ka tur nospēlēs labāk,nekā šajā ciklā.Ja to LFF valde un prezidents grib,kā arī Dainis gatavs uz to iet,tad tikai uz priekšu.No futbola faniem sagaidīsiet vēl lielākas protestu akcijas.Situācija interesanta.Visās intervijās futbolisti aizstāv treneri,vajadzētu sisties līdz pēdējam,bet laukumā to redzam tikai ar uzplaiknījumiem.Skaidrs,ka meistarībā mūsu futbolisti nestāv ne tuvumā šīs kvalifikācijas grupu komandām.Tāpēc pilna bilde būs C grupas turnīrs Nākotnes līgā,ko gaidīšu ar nepacietību.Manā skatījumā,spēcīgs treneris spētu uzlabot arī šīs komandas sniegumu vismaz par 20% ar noteikumu,radot papildu konkurenci starp futbolistiem,jo daži šajā izlasē pie Daiņa sāk justies neaizvietojami un tādā gadījumā progresu nesagaidīsim.Mans subjektīvais viedoklis,protams.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-06 18:12, pirms 5 mēnešiem
Ja nemaldos, C līgā mainīti izkrišanas noteikumi. Nebūs vairs pārspēlu starp pēdējām vietām, bet 2 sliktākās pēdējo vietu ieguvējas automātiski kritīs ārā.

  +3 [+] [-]

, 2023-12-06 18:18, pirms 5 mēnešiem
Krievija netika pielaista B līgai pagājušajā Nāciju līgā un izlidoja uz C līgu. Ja netiks pielaista C līgai, tad, iespējams, tiks pazemināta uz D līgu. Tad laikam iznāktu, ka sportiskā ceļā no C līgas izkristu tikai viena 4.vietas ieguvēja grupā.

  +6 [+] [-]

, 2023-12-06 18:23, pirms 5 mēnešiem
bando777 rakstīja: Nav tur nekas tāds tajos grozos virs mums. Armēnija ir pirmajā, ar kuru varam spēlēt kā līdzīgs pret līdzīgu. Otrajā grozā ir Azeri, Fēras un Bulgārija, ar kuriem parādot labu sniegumu varam mierīgi tikt galā. Dienas beigās, viss būs atkarīgs no izlozes, jo pie noteiktiem scenārijiem, var pat pacīnīties par pirmo vietu (piemēram, ja grupā tiekam ar ARM/LUX, AZE un CYP). Protams, reālistiski, cīnīsimies par palikšanu, bet nav viss tik bezcerīgi kā varētu likties.

EURO cikls, protams, bija katastrofa, bet nu neesam jau TIK krimināli ar visu Daini, it īpaši ņemot vērā, ka pret stiprākiem pretiniekiem parasti parādam zobus. Viss atkarīgs no izlozes un kādā formā būs mūsu optimālais sastāvs.
uzmet aci Luksemburgas grupai. es stipri šaubos,ka mēs būtu favorīti spēlē ar viņiem. viņiem ir tik pat straujšs lēciens futbolā kā savlaik Islandei

  +1 [+] [-]

, 2023-12-06 18:25, pirms 5 mēnešiem
andzixxo rakstīja: uzmet aci Luksemburgas grupai. es stipri šaubos,ka mēs būtu favorīti spēlē ar viņiem. viņiem ir tik pat straujšs lēciens futbolā kā savlaik Islandei
Protams, viņi ir stipri spējīgāki par Latviju šobrīd, bet ne TIK labi, lai mēs nevarētu pacīnīties par 3-4 punktiem pret viņiem.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-06 20:04, pirms 5 mēnešiem
Jautājums tīri intereses pēc, jo pats tajā laikā vēl dzimis nebiju, vai vēl knapi rāpoju, bet kāds kā treneris bija Jānis Gilis?

     [+] [-]

, 2023-12-06 20:20, pirms 5 mēnešiem
Daini var atlaist tikai viņš pats, ne velti kreisā ola krievs viņam līguma laušanas gadījumā prāvu kompensāciju parakstījis.

  -3 [+] [-]

, 2023-12-06 21:30, pirms 5 mēnešiem
Māris tak pateica precīzi,ka Latvijas izlase mērķus nav sasniegusi un tāpēc treneris jāpūš ārā.
Dains apzināti ir grāvis Latvijas valsts prestižu un godu visā cikla garumā,kā arī nemotivējot kaut vai iesist horvātiem vismaz vienu golu 18.novembrī !
Nē, nu tāāādi vīri - vei, nav vajadzīgi Dzimtenei !

  +1 [+] [-]

, 2023-12-06 21:42, pirms 5 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Krievija netika pielaista B līgai pagājušajā Nāciju līgā un izlidoja uz C līgu. Ja netiks pielaista C līgai, tad, iespējams, tiks pazemināta uz D līgu. Tad laikam iznāktu, ka sportiskā ceļā no C līgas izkristu tikai viena 4.vietas ieguvēja grupā.
2. decembrī UEFA apstiprināja izlozes procedūru nākamajai Nāciju līgai un Krievija, cik sapratu, ir jau izmesta. Pārspēli spēlēs tikai Lietuva un Gibraltārs.
Grozu sadalījums:
https://editorial.uefa.com/resource...

  -1 [+] [-]

, 2023-12-06 22:33, pirms 5 mēnešiem
Kaza ar savu pieredzi, centību un nepiekāpību varētu palīdzēt kaut līdz pensijas vecumam pogresēt sieviešu izlasei futbolā- es saredzu vektoru, pašlaik viņš aizņem svešu vietu

  -3 [+] [-]

, 2023-12-06 23:11, pirms 5 mēnešiem
Iespējams, ka mums Daini būs grūti noturēt, jo futbola aprindās uzvirmojušas runas, ka viņu pie savas izlases stūres gribot redzēt Portugāle, kā arī interese no Itālijas. Laiks visu saliks pa plauktiem. Ceru, ka tomēr paliks.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-06 23:27, pirms 5 mēnešiem
bando777 rakstīja: Nav tur nekas tāds tajos grozos virs mums. Armēnija ir pirmajā, ar kuru varam spēlēt kā līdzīgs pret līdzīgu. Otrajā grozā ir Azeri, Fēras un Bulgārija, ar kuriem parādot labu sniegumu varam mierīgi tikt galā. Dienas beigās, viss būs atkarīgs no izlozes, jo pie noteiktiem scenārijiem, var pat pacīnīties par pirmo vietu (piemēram, ja grupā tiekam ar ARM/LUX, AZE un CYP). Protams, reālistiski, cīnīsimies par palikšanu, bet nav viss tik bezcerīgi kā varētu likties.

EURO cikls, protams, bija katastrofa, bet nu neesam jau TIK krimināli ar visu Daini, it īpaši ņemot vērā, ka pret stiprākiem pretiniekiem parasti parādam zobus. Viss atkarīgs no izlozes un kādā formā būs mūsu optimālais sastāvs.
Atceries pēdējo D līgu? Grupu uzvarējām, bet pēdējās 2 spēles nolējām bez variantiem. Mēs neprotam būt 1. nr. Tieši tāpēc pret izteikti stiprākiem nosacīti rādam zobus. Kad pretī nāk mūsu kalibrs vai vājāki - tad parasti ir ļoti smagi. Paskaties, kā tie paši Azeri, Lux utt. kapāja atlasē. Pret Fērām pēdējo reizi, kad tikāmies mums arī gāja bēdīgi. Skatoties reāli - 3. vieta grupā jau būs panākums.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-07 08:31, pirms 5 mēnešiem
Gribetos tomer redzeet,kas taads zinaams ir Dainim, pret tiem LFF kadriem,kamdelj Vinju nevar atlaist.
Dajebkads Virsliigas treneris, nu jau to pasakumu ko par izlasi sauc, vairs nespees sapostiit, Jo calji jau taa beez Trenera speele

  -4 [+] [-]

, 2023-12-07 09:19, pirms 5 mēnešiem
Noņemt Daini būtu viens attaisnojums, lai brēcēji redzētu, ka nekas uz labo pusi izlasē nemainītos. Ar šiem un citiem pašreizējiem latviešu spēlētājiem neviens pasaules vislabākais treneris labākus rezultātus nesasniegs. Patlaban izaugusi tāda paaudze, kur nav neviens spilgts talants. Toreiz Starkova komandā tādi bija vairāki -Māris, Pahars, Stepanovs, Rubīns. . .un Starkovam tur nebija nekādi nopelni. Jā, viņš visus savāca vienā komandā, bija saspēlējušies un tam ir liela nozīme. Kad vajadzēja uzlika autobusu. Nelaime , ka lielie kritiķi loti maz zin par Latvijas futbola pat neseno vēsturi. Reti , kurš pat Gili vēl atceras, manuprāt labākais izlases treneris pēc neatkarības atgūšanas. Neizšķirti pret Spāniju, Dāniju, uzvara pret Austriju. . . Bet Māri lielajā futbolā ieveda Džonsons,, Māris debitēja izbraukumā pret Grieķiju, guva vārtus jau pirmajā spēlē.
Nav tagad ar ko nomainīt pat šos viduvējos spēlētājus. Var jau teikt- laižam pavisam jaunos, zaļos. Bet ja pat šie esošie iemanās zaudēt 0-4, tad kā nospēlētu tie, kuriem gandrīz nav normāla spēļu prakse? 0-7, 0-9. Ko tas dotu un kam tas vajadzīgs?

     [+] [-]

, 2023-12-07 09:36, pirms 5 mēnešiem
5 izlases treneri 10 gados, bet rezultāti nemainās - tur jau pat lielākajam muļķim vajadzētu saprast, ka vaina nav treneros, bet spēlētājos. Lai Kazakevičs paliek, sliktāk jau nebūs. Varbūt pat labāk.

     [+] [-]

, 2023-12-07 09:44, pirms 5 mēnešiem
otins rakstīja: 5 izlases treneri 10 gados, bet rezultāti nemainās - tur jau pat lielākajam muļķim vajadzētu saprast, ka vaina nav treneros, bet spēlētājos. Lai Kazakevičs paliek, sliktāk jau nebūs. Varbūt pat labāk.
Tātad visas komandas kuras bieži maina trenerus, bet rezultāti ir stipri līdzīgi, ir nejēgas un neko nesaprot?

     [+] [-]

, 2023-12-07 10:33, pirms 5 mēnešiem
Tikko youtube ielikta Valtera saruna ar savu elku Daini.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-07 11:18, pirms 5 mēnešiem
specha rakstīja: Kaza ar savu pieredzi, centību un nepiekāpību varētu palīdzēt kaut līdz pensijas vecumam pogresēt sieviešu izlasei futbolā- es saredzu vektoru, pašlaik viņš aizņem svešu vietu
LFF Sieviešu izlašu treneru padomes sastāvā uz balsojuma sākumu ietilpst:
Aleksandrs Starkovs (priekšsēdētājs), Romāns Kvačovs, Liene Vāciete, Rihards Gorkšs, Dainis Kazakevičs, Vladimirs Serbins

https://lff.lv/files/documents/2068...
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  +1 [+] [-]

, 2023-12-07 12:07, pirms 5 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Iesaku izlasīt Valda Valtera interviju ar Daini youtubā. Konkrēti jautājumi, konkrētas atbildes. Valdis vispār par sportu spriež ļoti kompetenti, 'pašam kādreiz nācās viņu intervēt.
Patlaban mums ir maz zinoši sporta žurnālisti. Jā, viņi gandrīz visi labi pārvalda angļu valodu, bet ar to ir par maz. Reizēm par virslīgu Novickis vai vēl kāds sagatavo apjomīgu analīzi, bet ar izlases treneri neviens futbola žurnālists nav aprunājies?! No bijušajiem, vai vēl kas ierindā žurnālistiem uzteikšu Jēkabsonu, Puči(viņš gan tagad vairāk iegājis politikā, nevis sporta žurnālistikā), jā arī Kreipāns- zinošs, bet pārāk sirgst ar nostaļgiskām atmiņām par bijušajiem, krievu laikiem.
Un kritiķiem jau nav neviens konkrēts jautājums. Nepatīk un viss. Par sastāvu neviens arī nav nosaucis tās zvaigznes kas kaut kur sēž un netiek ņemtas izlasē!
Hahaha. Valdis neko pat neoponeja, piemēram, par neizsauktajiem spēlētājiem, jo neseko un nezina. Vispārīgi jautājumi, lai Dainis nesadusmotos.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-07 12:22, pirms 5 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Iesaku izlasīt Valda Valtera interviju ar Daini youtubā. Konkrēti jautājumi, konkrētas atbildes. Valdis vispār par sportu spriež ļoti kompetenti, 'pašam kādreiz nācās viņu intervēt.
Patlaban mums ir maz zinoši sporta žurnālisti. Jā, viņi gandrīz visi labi pārvalda angļu valodu, bet ar to ir par maz. Reizēm par virslīgu Novickis vai vēl kāds sagatavo apjomīgu analīzi, bet ar izlases treneri neviens futbola žurnālists nav aprunājies?! No bijušajiem, vai vēl kas ierindā žurnālistiem uzteikšu Jēkabsonu, Puči(viņš gan tagad vairāk iegājis politikā, nevis sporta žurnālistikā), jā arī Kreipāns- zinošs, bet pārāk sirgst ar nostaļgiskām atmiņām par bijušajiem, krievu laikiem.
Un kritiķiem jau nav neviens konkrēts jautājums. Nepatīk un viss. Par sastāvu neviens arī nav nosaucis tās zvaigznes kas kaut kur sēž un netiek ņemtas izlasē!
Ha, Valdis Valters adekvāti spriež ar sportu ir kaut kas ko es sen nebiju dzirdējis. Par basketbolu, pieņemu, ka jā. pats es par basketbolu zinu ļoti maz, tāpēc neizteikšos. Valdim zināšanas par sportu ir stipri virspusējas.

Tu esi aizdomājies kāpēc tad to interviju ar Daini nav? Jo viņš atsaka, viņš iet tikai pie tādiem kā Valdis, kuram būs grūti viņam oponēt un Dainis ir drošs, ka viņam nepajautās kaut ko neērtu.

Dainis pat spēlētājiem neļaujot runāt ar žurnālistiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-07 12:31, pirms 5 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Ha, Valdis Valters adekvāti spriež ar sportu ir kaut kas ko es sen nebiju dzirdējis. Par basketbolu, pieņemu, ka jā. pats es par basketbolu zinu ļoti maz, tāpēc neizteikšos. Valdim zināšanas par sportu ir stipri virspusējas.

Tu esi aizdomājies kāpēc tad to interviju ar Daini nav? Jo viņš atsaka, viņš iet tikai pie tādiem kā Valdis, kuram būs grūti viņam oponēt un Dainis ir drošs, ka viņam nepajautās kaut ko neērtu.

Dainis pat spēlētājiem neļaujot runāt ar žurnālistiem.
Pirms spēles spēlētājiem ir jākoncentrējas uz spēli, bet šķiet ka arī daži futbola žurnālisti uzskata, ka Latvijas futbola nedienās galvenais vaininieks ir Dainis. Mums patlaban nav citi labāki spēlētāji. Un ir pat diezgan liela starpība strap 5-6 vadošiem izlases spēlētājiem un pārējiem, tie ir klasi vājāki.

     [+] [-]

, 2023-12-07 12:34, pirms 5 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Hahaha. Valdis neko pat neoponeja, piemēram, par neizsauktajiem spēlētājiem, jo neseko un nezina. Vispārīgi jautājumi, lai Dainis nesadusmotos.
Redzi arī tu pats nevari nosaukt nevienu meistaru, kurš pastiprinātu izlases spēli. Protams, ka Valdis arī to nevarēja, es arī nevienu tādu meistaru neredzu, jo patlaban vienkārši tādi nav, visi labākie ir izlasē.

     [+] [-]

, 2023-12-07 12:40, pirms 5 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Redzi arī tu pats nevari nosaukt nevienu meistaru, kurš pastiprinātu izlases spēli. Protams, ka Valdis arī to nevarēja, es arī nevienu tādu meistaru neredzu, jo patlaban vienkārši tādi nav, visi labākie ir izlasē.
Tas ir viss pajautats. Piemēram, par Jagodinski, kad viņš labi spēlēja RFS. Valda zināšanas par futbolu sākas un beidzas ar daziem grandiem izlašu un klubu līmenī.

     [+] [-]

, 2023-12-07 12:41, pirms 5 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Redzi arī tu pats nevari nosaukt nevienu meistaru, kurš pastiprinātu izlases spēli. Protams, ka Valdis arī to nevarēja, es arī nevienu tādu meistaru neredzu, jo patlaban vienkārši tādi nav, visi labākie ir izlasē.
Man interesētu, vai Valdis var nosaukt kādu Mettas, Dpils vai Tukuma spēlētāju. Tas ir zinošs cilvēks par Latvijas futbolu?

     [+] [-]

, 2023-12-07 12:49, pirms 5 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Pirms spēles spēlētājiem ir jākoncentrējas uz spēli, bet šķiet ka arī daži futbola žurnālisti uzskata, ka Latvijas futbola nedienās galvenais vaininieks ir Dainis. Mums patlaban nav citi labāki spēlētāji. Un ir pat diezgan liela starpība strap 5-6 vadošiem izlases spēlētājiem un pārējiem, tie ir klasi vājāki.
Redzi, neviens neprasa, lai intervija ir ar spēlētājiem 10 minūtes pirms spēles. Ir pietiekoši daudz laika šīm intervijām. Jānis Ikaunieks tak nesen atrada laiku, lai palīdzētu veidot LFF kontentu.

Par tiem spēlētājiem, Danis jau pats lepojas, ka salīdzinot ar gada pirmo un pēdējo spēli puse sākumstastāvu ir sanācis nomainīt, bet nekur nepiemin, ka tas ir piespiedu kārtā. Tas vienkārši pie Valda jautājuma par sastāvu Dainim bija izdevīgi tā tbildēt, jo viņš jau rotē to sastāvu.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-07 12:59, pirms 5 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: ... arī Kreipāns- zinošs, bet pārāk sirgst ar nostaļgiskām atmiņām par bijušajiem, krievu laikiem.
Pat Kreipāns nesen ļoti kritiski izteicās par LFF un Kazakeviča darbu, piedevām, pat izstāstīja anekdoti par bumbas kontroli: https://youtu.be/scJlWN7FeMo?si=M4B...

Visiem mērs ir pilns, un tikai dažiem sektantiem vektors vēl nav noslīdējis miskastē.

     [+] [-]

, 2023-12-07 13:08, pirms 5 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tas ir viss pajautats. Piemēram, par Jagodinski, kad viņš labi spēlēja RFS. Valda zināšanas par futbolu sākas un beidzas ar daziem grandiem izlašu un klubu līmenī.
No Jagodinska pat klubs ir atteicies. Neteikšu, ka viņš ir vājāks par tiem kas spēlē izlasē, bet viņš ar bija cemmīgs uz Daini, sarunāja nezin ko un tad brīnās, ka neņem. Bet objektīvi viņš arī nepastiprinātu komandas spēli.
1 2 55 komentāri