Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 futbolistes Baltijas kausa izcīņā uzvar Fēru salas

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas U-17 futbolistes Baltijas kausa izcīņā uzvar Fēru salas
Latvijas U17 futbolistes. Foto: LFF

LETA. Latvijas U-17 sieviešu futbola izlase pirmdien Igaunijā Baltijas kausa izcīņā ar 5:0 pārspēja Fēru salas, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Divi vārti bija Gabrielas Annijas Andersones rēķinā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli, šoreiz Latvijas izlases sākumsastāvā bija četras izmaiņas. Viena no tām bija Marijas Klementjevas iekļaušana sākumsastāvā, un viņa jau mača desmitajā minūtē izvirzīja vadībā Latviju. Bet pēc spēlētām 22 minūtēm pārsvaru dubultoja Keita Zviedre.

Otrajā puslaikā vārtus guva arī komandas kapteine Andersone un Jekaterina Haritonova. Pašās spēles beigās Andersone realizēja arī 11 metru soda sitienu.

Turnīra pirmajā mačā Latvija cīnījās neizšķirti 2:2 ar lietuvietēm, bet Fēru salas ar identisku rezultātu spēlēja pret Igauniju. Latvijai Baltijas kausā būs arī ar Igauniju (3. jūlijā).

Pērn Baltijas kausa turnīrs šī vecuma izlasēm notika Rīgā. Turnīrā piedalījās trīs komandas un Latvijas izlase ierindojās trešajā vietā, piekāpjoties vēlākajām čempionēm no Igaunijas (1:2) un cīnoties neizšķirti ar lietuvietēm (1:1). Pirms tam šī vecuma Latvijas izlase Baltijas kausa izcīņā bija uzvarējusi divas reizes pēc kārtas.

2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas U-17 izlase pretiniekos ieguva Slovākiju, Melnkalni un Gruziju. Turnīrs paredzēts Slovākijā novembra sākumā.

Latvijas U-17 sieviešu futbola izlasi vada Rihards Gorkšs , kuram asistē Līga Meistere un Marks Udovičenko, bet vārtsardžu treneris ir Kaspars Ribaks.

Latvijas U-17 sieviešu futbola izlases kandidātes:
vārtsardzes - Katrīna Baroniņa (Liepājas Futbola skola), Aleksandra Torgošova ("Olaine");
aizsardzes - Rūta Vagule, Ance Meijere (abas - Liepājas Futbola skola), Adriāna Daniela Selušinska ("Iecava"), Tija Upeniece ("Skanstes SK"), Arina Tarasova (Daugavpils Futbola skola), Milēna Blate ("Olaine");
pussardzes - Gabriela Elēna Velpa ("Iecava"), Marija Klementjeva, Keita Zviedre (abas - "Metta"), Alise Grigorjeva, Samanta Nikola Zālīte (abas - "Olaine"), Elizabete Dubinska, Lizete Dūmiņa (abas - Rīgas Futbola skola), Paula Estere Sudmale, Gabriela Annija Andersone, Laura Paegle (visas - Liepājas Futbola skola), Melānija Zālīte, Madara Deaka (abas - "Auda");
uzbrucējas - Jekaterina Haritonova ("Iecava"), Anna Artemjeva ("Flint", Norvēģija).

Izmantotie resursi:
LETA