Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U-17 izlases meitenes ar 2:0 uzvar igaunietes un iegūst Baltijas kausu

Emils Ozerinskis

U-17 izlases meitenes ar 2:0 uzvar igaunietes un iegūst Baltijas kausu
Rihards Gorkšs. Foto: LFF

Trešdien Latvijas U-17 meiteņu izlase Igaunijā aizvadīja Baltijas kausa izcīņas pēdējo spēli, tiekoties ar turnīra mājiniecēm igaunietēm. Latvijas jaunās futbolistes svinēja 2:0 uzvaru un izcīnīja Baltijas kausa trofeju.

Turnīra pirmajā mačā Latvija cīnījās neizšķirti 2:2 ar lietuvietēm, pēc kā ar 5:0 apspēlēja vienaudzes no Fēru salām. Savukārt Igaunija turnīru sāka ar 2:2 pret fērietēm un 2:0 uzvaru pār lietuvietēm.

Turnīra laikā Latvijas valstsvienības galvenais treneris Rihards Gorkšs deva spēles laika iespējas plašam spēlētāju lokam, bet pēc 5:0 uzvaras pār Fēru salām uz izšķirošo maču sākumsastāvā veica tikai vienu izmaiņu vārtsarga pozīcijā. Pirmā puslaika vidū Keita Zviedre ar sitienu vārtu augšējā stūrī izvirzīja vadībā Latviju, bet otrā puslaika sākumā uz maiņu nākusī Jekaterina Haritonova pārsvaru dubultoja.

Pērn Baltijas kausa turnīrs šī vecuma izlasēm notika Rīgā. Turnīrā piedalījās trīs komandas, bet Latvijas izlase ierindojās trešajā vietā, piekāpjoties vēlākajām čempionēm no Igaunijas (1:2) un cīnoties neizšķirti ar lietuvietēm (1:1). Pirms tam šī vecuma Latvijas izlase Baltijas kausa izcīņā bija uzvarējusi divas reizes pēc kārtas.

Kā ziņots, 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas WU-17 izlase pretiniekos ieguva Slovākiju, Melnkalni un Gruziju. Turnīrs paredzēts Slovākijā novembra sākumā.

Latvijas U-17 izlases sastāvs:

Vārtsardzes: Katrīna Baroniņa, Aleksandra Torgošova.
Aizsardzes: Rūta Vagule, Ance Meijere, Adriāna Selušinska, Tija Upeniece, Arina Tarasova, Milēna Blate.
Pussardzes: Gabriela Velpa, Marija Klementjeva, Alise Grigorjeva, Elizabete Dubinska, Paula Sudmale, Melānija Zālīte, Lizete Dūmiņa, Gabriela Andersone, Keita Zviedre, Samanta Zālīte, Laura Paegle, Madara Deaka.
Uzbrucējas: Jekaterina Haritonova, Anna Artemjeva.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17658/latvijas...

     [+] [-]

, 2024-07-04 10:18, pirms 3 dienām
Vismaz meitenes mums ar olām!