Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Ar Čehiju nepaveicās, šodien paveicās - Ukraina radīja daudz momentu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pahars: "Ar Čehiju nepaveicās, šodien paveicās - Ukraina radīja daudz momentu"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Piedāvājam Mariana Pahara, Māra Verpakovska un arī Ukrainas pārstāvju komentārus pēc Latvijas un Ukrainas pārbaudes mača, kas noslēdzās neizšķirti 1:1.

Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars: "Salīdzinājumā ar spēli pret Čehiju tie bija divi dažādi mači. Pagaidām "nevelkam" līdz divām spēlēm pēc kārtas. Šodien, ko tur noliegt, mums paveicās. Ukraina radīja pietiekami daudz momentu, lai uzvarētu. Taču mēs bijām pacietīgi līdz galam, līdz pat pēdējai minūtei, par ko puišiem paldies. Teicu pārtraukumā, ka būs smagi, uz maiņu izies vēl arī Konopļjanka, pastiprinās spēli, bet beigās varbūt mums būs iespēja un gūsiet vārtus. Tā arī sanāca. Ar Čehiju nepaveicās, varējām uzvarēt. Šodien tieši otrādi - paveicās.

Mēs nenospēlējām tā, kā es sagaidīju. To, ka Ukrainas izlase ir spēcīga komanda, teicu jau pirms spēles, mums ar viņiem konkurēt ļoti sarežģīti. Taču tāpēc arī interesantāk. Mēs augam, esam kaut kādā veidošanās posmā. Lai kā arī būtu, rezultātu mēs panācām. Mums vēl ir daudz problēmu, tās ir jārisina. Rezervistu soliņu gribētos garāku...

Vēlējāmies spēlēt agresīvāk, gribējām spēlēt augstāk. Ukraina atdeva daudz spēku cīņā ar Spāniju, ieskaitot pārlidojumu. Domāju, ka mums izdosies mazliet viņus piespiest atkāpties savā laukuma pusē, taču jau ar pirmajām minūtēm kļuva skaidrs: tehnika Ukrainai ir ļoti laba, fiziski arī labi gatavi. Ukraiņi neļāva mums nospēlēt tā, kā es vēlējos."

Māris Verpakovskis, Latvijas izlases menedžeris: "Protams, sagaidījām, ka Ukraina būs spēles favorīts, ka tā spēlēs pirmā numura lomu un ka mums klāsies grūti. Tā principā arī notika - Ukrainas izlase daudz uzbruka, savas iespējas nerealizēja, par ko beigās samaksāja. Ukraiņiem bija bīstami momenti, vajadzēja gūt vārtus un izšķirt spēles likteni. Mums brīžiem veicās, taču puiši sitās līdz beigām un gaidīja savu momentu. Dieviņš atdeva mums parādu - ar čehiem ielaidām pēdējās minūtēs, šeit iesitām pēdējās. Protams, mums tas ir pozitīvs rezultāts, mēs esam ļoti apmierinātu. Varbūt rezultāts nav godīgs, Ukraina bija daudz labāka snieguma ziņā, taču tasi ir futbols.

Priecē, ka palika spēki, puiši vēlējās izlīdzināt rezultātu, un viņiem tas par laimi izdevās. Tas ir pozitīvi. Nezinu, vai tas bija treneru norādījums visiem spēkiem iet uz priekšu, vai puiši paši tā nolēma, taču acīmredzot zaudēt vairs nebija ko. Nebija starpības zaudēt ar 0:2 vai 0:3, tāpēc gājām uz priekšu un guvām vārtus.

Mums tas ir ļoti svarīgs rezultāts, ap mūsu izlasi bijis daudz negāciju, un tas atstāja nepatīkamu zīmogu arī uz komandas mikroklimatu. Ļoti labi, ka divās pēdējās spēlēs mums izdevies sasniegt labus rezultātus. Ceru, tas mums palīdzēs nākotnē."

Ukrainas izlases vārtu guvējs Andrijs Jarmolenko: "Neizdevās gūt otros vārtus. Beigās atslābām, noticējām, ka esam uzvarējuši un ielaidām. Vai jūs gribējāt, lai mēs viņus ar 5:0 apspēlētu? Viņi ar čehiem 1:1 nospēlēja, Čehija arī ir laba komanda. Un arī Latvija nav slikta komanda, vienkārši mums vajadzēja realizēt savus momentus un nenovest visu līdz pēdējām minūtēm. Nepietika kaut kādas koncentrēšanās. Kā gan mēs varējām nenovērtēt pretinieku, ja paši sakāt, ka mēs radījām lērumu momentu? Mums vienkārši nesanāca iesist bumbu vārtos, tas gan. Taču par kādu nenovērtēšanu var būt runa, ja mēs gan 1., gan 2.puslaikā bijām pārāki par viņiem? Futbols ar to arī ir interesants, ka komanda var visu spēli aizsargāties, bet beigās gūt vārtus. Mača izskaņā pabojājām noskaņojumu gan sev, gan līdzjutējiem. Gribējām viņus iepriecināt ar uzvaru, taču diemžēl neizdevās."

Ukrainas izlases pussargs Serhijs Ribalka: "Sāpīgi, ka nospēlējām ne to labāko spēli. Treneru štābs izanalizēs šo maču, mēs izdarīsim noteiktus secinājumus. Mani uzdevumi spēlē? Bija jāpalīdz aizsardzībā un jāspēlē arī uzbrukumā. Taču laukuma vidū nebija savstarpējās sapratnes, es nejutos savā ādā. Ģērbtuves pēc mača? Visi bija mazliet panīkuši. Vadītāji pateicās par spēli un sacīja, ka jāatdod visi spēki. Sāpīgi un var teikt, ka kauns."

Bijušais Verpakovska treneris Kijevas "Dynamo" laikos Jozefs Sabo, kurš bija TV eksperts Ukrainas un Latvijas pārbaudes spēlē, bija skarbs: "Izlēcējus [пижоны - krievu val.] soda! Ar pilnīgu pārsvaru visās 90 minūtēs, it sevišķi 2.puslaikā, ar daudziem momentiem, kas jārealizē, komanda negūst vārtus, un pēc tam vēl arī ielaiž. Runa nav par rezultātu, bet pašu spēli. Vajadzēja izlaist jaunos futbolistus. Tas pats Maļinovskis iznāca tikai uz dažām minūtēm beigās. Lūk, šiem jaunajiem arī sevi jāpierāda. Taču tā nebija. Šādas pārbaudes spēles jāaizvada profesionāli!"

Ukrainas izlases pussargs Anatolijs Timoščuks: "Paldies līdzjutējiem par atbalstu. Diemžēl nespējām viņus iepriecināt. Par ko var runāt, ka ielaidām 91.minūtē? Atspēlēties vairs nebija laika. Pirms tam radījām 5-6 100% momentus. Tagad salasīsies speciālisti, mūs "noskalpēs", kā vienmēr. Teica, ka esam izlēcēji? Lai jau runā, ja tā vēlas. Vai piekrītu tādam apgalvojumam? Mūsu darbs ir strādāt. Ja uzskatāt, ka spēlējām slikti, tad mums ir dažādi viedokļi. Tāpat bija ar Spāniju, kad mēs nerealizējām savus momentus, bet vārtus guva pretinieks. Mani šīs dienas spēle apmierināja, atskaitot, protams, rezultātu. Kaut kur bija pašpārliecinātība, par kuru arī samaksājām pēdējā minūtē. Spēlējām tā, lai uzvarētu. Man vakar bija dzimšanas diena un vēlējos uzvarēt."

Izmantotie resursi:
MatchDay – это и есть футбол

  -1 [+] [-]

, 2015-04-01 04:49, pirms 10 gadiem
Laba spēle..labs pretinieks!!!

  +6 [+] [-]

, 2015-04-01 06:55, pirms 10 gadiem
Pēdējais Timoščuka teikums spridzina.

  -2 [+] [-]

, 2015-04-01 08:00, pirms 10 gadiem
Aizvadītas divas spēles,scenārijs viens un tas pats.Izvēlētā Latvijas izlases taktika,iespējams labākais risinājums,kā izvairīties no sagrāves.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja