Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ekvadora pārtrauc Brazīlijas uzvaru sēriju, Peru aizsūta mājās Venecuēlu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ekvadora pārtrauc Brazīlijas uzvaru sēriju, Peru aizsūta mājās Venecuēlu
Ekvadorietis Anhels Mena svin vārtu guvumu. Foto: Amanda Perobelli/Reuters/Scanpix

Prestižā turnīra "Copa America" B apakšgrupas pēdējās spēlēs desmit uzvaru sērija pārtrūka Brazīlijas valstsvienībai, kas nenoturēja minimālu pārsvaru pret Ekvadoru - 1:1. Savukārt otro vietu izcīnīja Peru, kas ar 1:0 pieveica un pēdējā pozīcijā atstāja Venecuēlu.

Pirmo vietu jau iepriekš nodrošinājušie brazīlieši šonakt atpūtināja virkni līderu (Neimaru, Aleksu Sandro, Kazemiru Danilu, Fredu, Rišarlisonu un Gabrielu Žezusu), tomēr tas neliedza aizvadīt pārliecinošu pirmo puslaiku, kurā Brazīlijai bumba piederēja 71% no laika, kā arī pēc Evertona centrējuma vārtus sitienā ar galvu izdevās gūt Madrides "Real" aizsargam Ederam Militau.

Ekvadora aktivizējās pēc pārtraukuma, kad 53. minūtē trīs ekvadorieši pēc kārtas veica saspēli ar galvu, teicamā sitiena pozīcijā izvirzot Anhelu Menu, kurš neatstāja nekādus variantus Alisonam Bekeram Brazīlijas vārtos - 1:1. Turpinājumā brazīlieši neko ļoti bīstamu izveidot nespēja, komandām dalot punktus uz pusēm.

Paralēlajā spēlē Peru vienīgos vārtus guva otrā puslaika sākumā, atlēkušo bumbu no vārtu priekšas venecuēliešu cietoksnī triecot Andrē Karijo. Venecuēlas izlasei, kurai bija nepieciešama uzvara, izcilu iespēju no nelielas distances izšķērdēja Serhio Kordova, kurš bumbu sita garām vārtiem.

"Copa America", piektā spēļu kārta

GSpēleRezultātsVārtu guvēji
BBrazīlija - Ekvadora1:1 (1:0)Militau 37` - Mena 53`
BVenecuēla - Peru0:1 (0:0)Karijo 48`
ABolīvija - Argentīna0:00
AUrugvaja - Paragvaja0:00

B grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Brazīlija431010:210
2.Peru42025:77
3.Kolumbija41123:44
4.Ekvadora40225:63
5.Venecuēla40222:62

Izmantotie resursi:
https://copaamerica.com/