Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kolumbija ar tālsitienu pēdējā sekundē iegūst "Copa America" bronzu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kolumbija ar tālsitienu pēdējā sekundē iegūst "Copa America" bronzu
Luiss Diass (Nr. 14) svin uzvaras vārtu guvumu. Foto: Andre Penner/AP/Scanpix

Vietu uz Brazīlijā notiekošā "Copa America" turnīra goda pjedestāla izcīnīja Kolumbijas futbolisti, kas otrajā puslaikā guva trīs vārtus, ar 3:2 pieveicot Peru valstsvienību. Uzvaras sitienu kolumbieši veica cīņas pēdējās sekundēs.

Komandas savā starpā šovasar bija spēkojušās jau divas reizes, 4. jūnijā FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas mačā ar 3:0 pārākai esot Kolumbijai, savukārt pēc 17 dienām "Copa America" grupu turnīrā uzvaru ar 2:1 izcīnot Peru.

Šonakt pirmajā puslaikā bīstamāk uzbruka Peru, kas neizmantoja divas labas iespējas izcelties, tomēr panāca savu 45. minūtē, kad Jošimars Jotuns ar sitienu no soda laukuma iekšienes bumbu raidīja vārtu labajā stūrī. Līdzsvaru (1:1) kolumbieši gan atguva visai drīz, neilgi pēc puslaiku pārtraukuma - 49. minūtē - filigrānu tiešo brīvsitienu izpildot Huanam Kvardado.

Turpinājumā peruānis Džanluka Lapadula bumbu raidīja pret vārtu pārliktni, bet drīz pēc tam kolumbietis Luiss Diass sodīja sāncensi par izšķērdību, 66. minūtē ļaujot Kolumbijai pirmoreiz mača gaitā izvirzīties priekšgalā - 2:1.

Atlikušajā laikā Peru metās atspēlēties, vienā no epizodēm Jotuna sitienu ar grūtībām neitralizējot Kolumbijas vārtsargam Kamilo Vargasam, bet 82. minūtē kolumbiešu vārtu vīram kapitulējot pēc Lapadulas raidījuma ar galvu stūra sitiena izspēlē - 2:2.

Mača izšķirošo brīdi nācās gaidīt līdz pašām pēdējām sekundēm, kompensācijas laika ceturtajā minūtē skaistu tālšāvienu izpildot šonakt jau vienus vārtus guvušajam "Porto" kluba futbolistam Diasam. Bumba iegriezās labajā vārtu stūrī, Peru vārtsargam Pedro Gallēsem to aizskarot, taču atvairīt nespējot.

Līdz ar to Kolumbijas izlase piekto reizi kāpa uz "Copa America" pjedestāla trešā augstākā pakāpiena. Vēl kolumbiešu kontā prestižajā turnīrā ir pa vienai zelta un sudraba medaļai. Turpretim Peru sesto no 14 reizēm zaudēja spēlē par trešo vietu.