Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Neimāra elegantā piespēle un Paketas vārti ieved Brazīliju 21. ''Copa America'' finālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Neimāra elegantā piespēle un Paketas vārti ieved Brazīliju 21. ''Copa America'' finālā
Lukass Paketa. Foto: AP/Scanpix

Naktī uz otrdienu par pirmo ''Copa America'' finālisti kļuva Brazīlija, kura dominēja visas spēles laikā un ar 1:0 apspēlēja Peru. Vienīgos vārtus Brazīlijas labā pēc skaistas Neimāra piespēles guva Lukass Paketa. Šis būs Brazīlijas 21. ''Copa America'' fināls, no kuriem tie uzvarējuši ir deviņas reizes.

Par pirmo prestižā turnīra ''Copa America'' finālisti kļuva mājiniece Brazīlija, kura ar 1:0 pusfinālā apspēlēja Peru. Brazīlijai piederēja pārsvars visas spēles gaitā - tā kontrolēja bumbu 56% laika, kamēr pretinieki 44%, kā arī izdarīja četras reizes vairāk sitienus vārtu mērķi (8:2).

Jau septītajā minūtē lieliska izdevība izvirzīt Brazīliju vadībā bija Neimāram, taču no vārtu priekšas savas izlases viens no līderiem sita garām. 19. minūtē Neimārs izšķērdēja vēl vienu izdevību, kad nespēja pārspēt Peru vārtsargu no vārtu priekšas. Brazīlijas izlases līderis nokārtoja vienīgos vārtus spēlē, kad cīņas 35. minūtē apspēlēja divus Peru aizsargus un piespēlēja Lukasam Paketam, kurš sita tukšos vārtus - 1:0.

Otrā puslaika sākumā viena no retajām izdevībām pretuzbrukumā radās Peru, taču veiksmīgi vārtos darbojās Brazīlijas vārtsargs. Arī ar pārējiem draudiem uz saviem vārtiem mājinieki tika veiksmīgi galā un 21. reizi ''Copa America'' vēsturē spēlēs turnīra finālā. Deviņas reizes Brazīlija šajā turnīrā triumfējusi, tostarp pēdējo reizi 2019. gadā, kad finālā ar 3:1 apspēlēja tieši Peru.

     [+] [-]

, 2021-07-06 13:52, pirms 3 gadiem
Dominējoša uzvara! 1:0!
Kas to būtu domajis!
Labi ka ne pret Latviju tā dominēja!
Kautrīgie Latviesi pat no soda laukuma neietu ārā!